صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

حجت‌الاسلام و‌المسلمین صادقی: ایجاد حل اختلاف می‌تواند به سازش مردم در مسیر احقاق حق کمک کند

۲۴ آذر ۱۴۰۰ - ۱۱:۲۹:۱۴
کد خبر: ۷۸۱۹۳۴
رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضائیه گفت: ایجاد حل اختلاف در برخی از ایام سال می‌تواند به سازش مردم در مسیر احقاق حق و رسیدن به تفاهم فعالیت کند پیش نویسی در این زمینه تهیه شده که به اجلاس پنجم آستان‌های مقدس کشور ارائه می‌شود.

- «پنجمین اجلاسیه آستان‌های مقدس و بقاع متبرکه ایران اسلامی» با حضور تولیت‌های آستان‌های مقدس و اصحاب رسانه در هتل کرامت شهر ری برگزار شد، در این نشست خبری حجت الاسلام و‌المسلمین صادقی پیرامون ظرفیت آستان‌های مقدس در پرداخت به موضوع خانواده گفت: کارکرد اجلاس‌های متبرکه آثار و برکات بسیاری را در بر دارد این آثار در حوزه‌های اجتماعی و خانواده قابل توجه است آستان‌های مقدس به خاطر نقش معنوی که در بین افراد جامعه دارند می‌توانند نقش مهمی در پیوند دادن مردم در بخش‌های مختلف خصوصا خانواده داشته باشند.

وی در همین راستا تاکید کرد: از آنجا که در جامعه ما پیوند‌ها حول محور ولایت شکل گرفته و رابطه مستحکمی بین اولیا و خداوند همچنین مومنان وجود دارد آستان‌های مقدس می‌توانند نقش موثری در ایجاد صلح و وحدت در گسست‌های بین افراد جامعه داشته باشند و هرگونه فعالیت در این زمینه می‌تواند آثار ارزشمندی را در جامعه بر جای بگذارد.

رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه همچنین ابراز کرد: امروز تنش‌های بسیاری در جامعه شکل گرفته و گسست‌های بسیاری بین خانواده‌ها دوستان و یا حتی در بین همکاران ایجاد می‌شود این کشمکش‌ها به نزاع و پرونده‌سازی می‌انجامد، اما وقتی ما آستان های مقدس افراد بزرگی همانند «امام رضا (ع)» و یا حضرت «فاطمه معصومه (ع)» را در کشور داریم می‌توانیم از ظرفیت‌های آنان استفاده کنیم و در راستای فعال کردن شورا‌هایی مانند شورای حل اختلاف و بخش‌های همانند همیاران و سفیران حل اختلاف طلایه‌داران و سفیران صلح فاطمی و یا سفیران حسنی و ... استفاده کنیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین صادقی اظهار کرد: البته تفاهمنامه‌ای بین قوه قضاییه و آستان مقدس حضرت «امام رضا (ع)» پست شده که در این تفاهم نامه به ایجاد حل مشکلات پرداخت خواهد شد این سند می‌تواند راهبردی ارزنده در راستای حل بسیاری از مشکلات و اختلافات در جامعه باشد البته این مهم در بخش‌های دیگری نیز می‌تواند به اجرا گذاشته شود، اما برای ایجاد این فعالیت رایزنی‌های دیگری را با آستان‌های مقدس دیگر انجام داده ایم.

وی در همین راستا تصریح کرد: ایجاد حل اختلاف در برخی از ایام سال می‌تواند به سازش مردم در مسیر احقاق حق و رسیدن به تفاهم فعالیت کند پیش نویسی در این زمینه تهیه شده که به اجلاس پنجم آستان‌های مقدس کشور ارائه می‌شود این پیش‌نویس مشابه تفاهم نامه‌ای است که با آستان قدس رضوی بسته شده است و در صورت صلاح دید اجلاس می‌تواند در تمام آستان‌های مقدس به اجرا گذاشته شود و ما آمادگی خود را برای این مهم اعلام کرده‌ایم.

رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه خاطرنشان کرد: با در پیش گرفتن این سند می‌توانیم خادمان را به عنوان ماموران صلح و سازش بین مردم قرار دهیم که می‌تواند نقش موثری را در ایجاد آرامش ایجاد کند بررسی‌ها نشان داده است که تفاهم‌نامه‌ای که در مشهد به اجرا گذاشته شده است توانسته تا ۵۰ درصد از اختلافات را به سازش برساند امیدواریم که این سند مورد بررسی قرار گرفته و به اجرا گذاشته شود.

*** رسیدن به رهنمود‌های راهگشای فرهنگی و اجتماعی رهبر معظم انقلاب

آیت‌الله ری شهری نیز در این اجلاسیه ضمن تاکید بر شرط اصلی در رسیدن به اهداف اجلاسیه آستان‌های مقدس کشور بر عمل به منشور ولایت تاکید کرد و گفت: این اجلاسیه‌ها باید مقدمه‌ای برای رسیدن به رهنمود‌های راهگشای فرهنگی و اجتماعی رهبر معظم انقلاب در حوزه هم افزایی بیشتر آستان‌های مقدس کشور باشد.

وی با بیان اینکه بدون در نظر گرفتن نظرات رهبر معظم انقلاب اجلاسیه‌های آستان‌های مقدس و بقاع متبرک به اهداف اصلی خود نخواهد رسید، عنوان کرد: ایشان نقطه نظر‌های وسیع و دقیقی در این حوزه‌ها دارند که باید چراغ راه همه ما شود،  استفاده از نظرات رهبر معظم انقلاب علاوه بر افزایش هم افزایی آستان‌های مقدس کشور موجب هماهنگی بیشتر و توسعه همکاری‌ها نیز می‌شود.

وی استفاده از نظرات رهبر معظم انقلاب را در پیش برد اهداف اجلاسیه آستان‌های مقدس و بقاع متبرکه نه تنها مستحب بلکه واجب دانست و افزود: تولیت‌های آستان‌های مقدس کشور باید از ایشان درخواست دیدار و جلسه‌ای ویژه برای پیش برد برنامه هایشان داشته باشند، بیان نقطه نظرات رهبر معظم انقلاب در خصوص عملکرد بقاع متبرکه و رهنمود‌های کار ساز ایشان باید به عنوان منشور ولایت قرار گیرد تا شاهد تحول در حوزه هم افزایی آستان‌ها و بقاع متبرک باشیم.

ری شهری یادآور شد: امروز ما به عنوان تولیت‌های آستان‌های مقدس و بقاع متبرکه کشور وظیفه داریم علاقمندی مردم به اهل بیت (ع) را به سمت اهداف متبرک از پیش تعیین شده هدایت کنیم، استفاده از رهنمود‌های رهبر معظم انقلاب موجب از بین رفتن اختلافات، هم افزایی بیشتر و ضمانت اجرا داشتن تصمیمات اجلاسیه‌ها می‌شود.

بیانیه پنجمین اجلاسیه آستان‌های مقدس و بقاع متبرکه ایران اسلامی

اینک که با الطاف خداوند متعال و توجهات حضرت بقیةالله‌الاعظم ارواحنا له الفداء پنجمین اجلاسیه آستان‌های مقدس و بقاع متبرکه ایران اسلامی در جوار بارگاه ملکوتی حضرت عبدالعظیم حسنی (سلام الله علیه) پایان می‌یابد، تولیت‌های آستان‌های مقدس ایران اسلامی، مسجد مقدس جمکران و نمایندگان، ولی فقیه در سازمان اوقاف و امور خیریه جمهوری اسلامی ایران و امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی در بیاینهی پایانی اجلاسیه بر محور‌های ذیل تأکید می‌کنند:

۱. اعضاء اجلاسیه از مقام معظم رهبری (مدظله العالی) استدعا می‌نمایند که دیداری با ایشان داشته باشند و معظم له در آن دیدار نقطه نظر‌های خود را در رابطه با مأموریت هویت جمعی آستان‌های مقدس و بقاع متبرکه و نمایندگان، ولی فقیه در سازمان اوقاف و امور خیریه و امور حج و زیارت ذیل اجلاسیه بیان فرمایند تا به عنوان منشور هم افزایی ملاک عمل قرار گیرد.

۲. شاخص فعالیت‌های آستان‌های مقدس و بقاع متبرکه همواره تمسک به قول رسول گرامی اسلام صلوات الله علیه و آله در حدیت شریف ثقلین است که فرمودند: إِنِّی تَارِکٌ فِیکُمُ اَلثَّقَلَیْنِ مَا إِنْ تَمَسَّکْتُمْ بِهِمَا لَنْ تَضِلُّوا بَعْدِی کِتَابَ اَللَّهِ وَ عِتْرَتِی أَهْلَ بَیْتِی وَ إِنَّهُمَا لَنْ یَفْتَرِقَا حَتَّى یَرِدَا عَلَیَّ اَلْحَوْضَ. بر این اساس و به منظور ترویج معارف قرآن و اهل بیت علیهم‌السلام تمامی اقدامات بر این رکن استوار است.

۳. تبیین، توسعه و صیانت از فرهنگ اسلامی در کنار مبارزه با تهاجم فرهنگی دشمنان مستلزم رصد، تحلیل، برنامه ریزی، اقدام و ارزیابی مستمر فعالیت‌های فرهنگی است. بخش‌های فرهنگی آستان‌ها و بقاع متبرکه با لحاظ ویژگی‌های خاص خود، با نصب‌العین قرار دادن شرع مقدس، فرمایشات امام راحل عظیم الشأن و منویات مقام معظم رهبری مدظله العالی تمام تلاش خود را به کار می‌گیرند تا با اتخاذ اهداف مشترک و وحدت رویه، ذیل گفتمان انقلاب اسلامی، احیای تمدن نوین اسلامی و ترویج
سبک زندگی اسلامی اقداماتی را برای تاثیرگذاری عمیق و پایدار در فضای عمومی کشور و جهان اسلام داشته باشند.

۴. بهره‌گیری جامع و نظام‌مند از ظرفیت آستان‌ها و بقاع متبرکه در بستر سامانه‌ی فعال و جاری زیارت، در جهت ارتقای سطح معنویت، اخلاق، دین‌داری و ترویج فرهنگ اسلامی در فضای عمومی جامعه مستلزم سیاست‌گذاری و بهرمندی از محمل‌های قانونی است؛ این مهم با تدوین سند ملی زیارت تسهیل می‌گردد. با توجه به این نکته تولیت‌های آستان‌های مقدس و بقاع متبرکه ضمن اعلام آمادگی در تدوین این سند، از ریاست محترم شورای عالی انقلاب فرهنگی درخواست می‌کنند تدوین این سند راهبردی را در دستور کار شورا قرار دهند.

۵. مراقد و مزارات اهل بیت رسول گرامی اسلام صل الله علیه و آله همچون ذوات نورانی آن‌ها و بنا به فرمایش امام عسکری علیه‌السلام که فرمودند: نحنُ کهفُ مَن اِلتَجَأ اِلینا و نورٌ لِمَن اِستَضاءَ بِنا و عِصمةٌ لِمن إِعتَصَم بِنا. همواره پناهگاه تمامی انسان‌ها بوده است. این آستان‌های نورانی مصداق آیه مبارکه: فِی بُیُوتٍ أَذِنَ اللَّهُ أَنْ تُرْفَعَ وَ یُذْکَرَ فِیهَا اسْمُهُ، هستند؛ که مردم به آن‌ها پناهنده می‌شوند و خداوند متعال را بندگی می‌کنند. تولیت‌های آستان‌ها و بقاع متبرکه همچون گذشته و کارنامه‌ی روشن خود در این زمینه، خود را ملزم می‌دانند با توسعه خدمات اجتماعی و بسیج امکانات و ظرفیت‌های مادی و معنوی در راستای محرومیت زدایی از نیازمندان مجاور و زائر قدم برداشته و در حد توان یار و یاور مستضعفان و مستمندان باشند.

۶. با عنایت به مزین شدن پایان سال به مناسبت نیمه شعبان و میلاد حضرت، ولی عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف و تاکید مصوبه اجلاسیه چهارم، آستان‌ها و بقاع متبرکه بر خود لازم می‌دانند تا با استفاده از ظرفیت‌های در اختیار در عرصه‌های گوناگون فرهنگی، علمی و اجتماعی در حوزه مهدویت، در جهت مأموریت و رسالت ذاتی خود به منظور ترویج فرهنگ انتظار موعود منتظر در راستای همدلی برای ظهور و استغاثه جهانی به حضرت حجت عجل‌الله‌فرجه همت گمارند.

۷. ضمن تأکید بر حرمت توهین و اسائه ادب به مقدسات مذاهب اسلامی، هر اقدام مخرب و توهین آمیز به مقدسات رفیع اسلامی از سوی افراد کوته بین که خواسته یا ناخواسته ابزار دست استکبار قرار میگیرند را محکوم می‌کنیم.

۸. اجلاسیه پنجم بر پیگیری و تحقق کامل مصوبات این اجلاسیه و اجلاسیه‌های پیشین تأکید و دبیرخانه را ملزم به پیگیری و تحقق طرح‌های ذیل می‌نماید:

  • استمرار اجرای مرحله دوم طرح نهضت آموزش روخوانی و روانخوانی قرآن در آستان‌های مقدس و بقاع متبرکه با عنوان «من قرآن را دوست دارم».
  • تداوم اهتمام به اجرای فریضه امر به معروف و نهی از منکر با رویکرد اصلاح آسیب‌های فرهنگی و اجتماعی با به کارگیری شیوه‌های نوین.
  • توجه به تدوین سند ملی پدافند غیر عامل آستان‌های مقدس و بقاع متبرکه و برنامه ریزی و تدارک الزامات اجرائی آن.
  • اهتمام جدی به ایجاد زمینه گره گشائی از مشکلات زائر و مجاور با استفاده از ظرفیت‌های موجود و جلب مشارکت خیرین.
  • پیگیری تفاهم نامه بهینه سازی و توسعه سرمایه گذاری موقوفات و مستغلات میان آستان‌های مقدس و بقاع متبرکه کشور.
  • پیگیری و همکاری در تدوین سند ملی زیارت توسط دبیرخانه آستان‌های مقدس و بقاع متبرکه.

در پایان اجلاسیه پنجم، آستان‌های مقدس و بقاع متبرکه، ضمن بیعت مجدد با رهبر معظم انقلاب مد ظه العالی و تجدید پیمان با آرمان‌های حضرت امام خمینی رحمة الله علیه، یاد و خاطره آن امام راحل و شهیدان انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی، مدافعان حرم، جهادگران و مدافعان عرصه سلامت را گرامی می‌داریم و از خداوند متعال برای آنان علوّ درجات و برای رهبر معظم انقلاب و ملت شریف ایران اسلامی، سلامتی و توفیق روزافزون را مسئلت داریم.


برچسب ها: اخبار مذهبی

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *