صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

جرئیات نشست شورای امنیت درباره توافق هسته‎ای/ادعای گروسی درباره موضوع هسته‎ای ایران

۲۴ آذر ۱۴۰۰ - ۱۰:۲۲:۱۸
کد خبر: ۷۸۱۹۰۶
نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره موضوع توافق هسته‎ای سه شنبه شب با اظهارنظرهای مختلفی پایان یافت.
دور جدید مذاکرات وین، سبب برگزاری نشست‌ها و جلسات مختلفی در سطوح منطقه‌ای و بین المللی شد.
 
در جلسه شورای امنیت پیرامون مورد مذاکرات وین چه گذشت؟
 
«دیمیتری پولانسکی»، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل، در سخنان خود پیرامون مذاکرات وین در جلسه شورای امنیت، تلاش برای تلقی از برجام به عنوان توافق منقضی شده را خطرناک و غیرمسئولانه خواند.
 
وی ضمن تاکید بر نبود هیچ جایگزینی برای برجام، تاکید کرد «این توافق باید به همان شکل تصویب شده در سال ۲۰۱۵ و بدون حذفیات و اضافات اجرا شود.»
 
«پولانسکی» با اشاره به ساز و کار راستی آزمایی پیش بینی شده در برجام، افزود «ایران تاییدشده‌ترین کشور جهان است که اقداماتش راستی آزمایی شده اند؛ از نظر سیاسی نیز برجام با هدف برجسته کردن توانمندی توافق درباره پیچیده‌ترین موضوع‌ها ارائه شد.»
 
وی ضمن توصیف آمریکا به عنوان مقصر اصلی وضعیت فعلی برجام، ادعای طرف‌های غربی این توافق مبنی بر عدم پایبندی یکجانبه ایران به برجام را اشتباه خواند و گفت که موضوع‌های خارج از برجام را نباید به این توافق ربط داد.
 
در همین حال «لیندا توماس گرینفیلد»، نماینده آمریکا در سازمان ملل، در این جلسه با تکرار ادعا‌های بی اساس ضد ایرانی خود، مدعی شد که برجام در حال توخالی شدن است.
 
وی ادعا کرد «در صورتی که تهران با فوریت و حسن نیت به مذاکرات وین بازگردد، واشنگتن کاملا آماده است تحریم‌های مغایر با برجام را لغو کند تا ایران از مزایای اقتصادی در چارچوب برجام بهره‌مند شود اما در صورت شکست مذاکرات وین، آمریکا آماده انجام اقدام‌های سختگیرانه‌تر مانند اعمال تحریم‌های جدید است.»
 
به ادعای وی، «آمریکا به دنبال کردن مسیر دیپلماسی را برای دستیابی به بازگشت متقابل به پایبندی کامل به برجام و رسیدگی به طیف وسیعی از نگرانی‌های خود با ایران ادامه می‌دهد؛ اما ما نمی‌توانیم به ایران اجازه دهیم برنامه هسته‌ای خود را تسریع کرده و دیپلماسی هسته‌ای خود را آهسته پیش ببرد.».
 
اما نماینده دائم دانمارک در سازمان ملل، ضمن ابراز امیدواری برای مذاکرات سازنده از طریق بازگشت آمریکا به برجام، گفت «ما همچنان بر این باوریم که با برجام در وضعیت بهتری قرار داریم.»
 
از سوی دیگر نماینده دائم نروژ در سازمان ملل، بر حمایت کامل از برجام و تلاش مداوم برای بازگشت به اجرای کامل این توافق تاکید کرد.
 
«اولاف اسکوگ»، نماینده اتحادیه اروپا در سازمان ملل نیز گفت «به دلیل خروج یکجانبه آمریکا از برجام و بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران، این کشور متحمل پیامد‌های اقتصادی شدیدی شده است.»
 
«آنته لندرتسه»، نماینده دائم آلمان در سازمان ملل، پس از ابراز نگرانی در مورد «سرعت برنامه هسته‌ای ایران»، مدعی شد که برجام بر سر دوراهی قرار دارد.
 
«نیکلاس دی ریویر»، نماینده فرانسه در سازمان ملل ضمن طرح ادعای پایبندی فرانسه و تروئیکای اروپایی به اجرای کامل برجام از سال ۲۰۱۵، ادعا کرد «راه دیپلماتیک برای ایران جهت دستیابی به توافق باز است ... این آخرین فرصت ما برای احیای برجام است و به سرعت به پایان راه احیای برجام نزدیک می‌شویم.»
 
«باربارا وودوارد»، نماینده انگلیس در سازمان ملل، مدعی شد که ایران مسئول فروپاشی برجام است.
 
نماینده چین در سازمان ملل در نشست شورای امنیت پیرامون مذاکرات وین، ضمن انتقاد از تحریم‌های آمریکا علیه ایران، گفت «آمریکا باید به سرعت تحریم‌های یکجانبه و ثانویه علیه ایران را لغو کند؛ مذاکرات و روند سیاسی، تنها راه حل‌های موضوع هسته‌ای ایران هستند.»
 
وی همچنین از کشور‌های عضو برجام خواست در مذاکرات وین پیرامون برجام، انعطاف پذیری بیشتری نشان دهند.
 
بیانیه تروئیکای اروپایی پیرامون مذاکرات وین
 
نمایندگان سه کشور اروپایی عضو برجام همزمان با نشست شورای امنیت برای بررسی رژیم عدم اشاعه، با انتشار بیانیه‎ای، ضمن طرح ادعا‌های بی اساس درباره موضوع هسته‌ای ایران، مدعی تضعیف صلح و امنیت بین المللی و سیستم جهانی منع اشاعه به دلیل آنچه پیشرفت فعالیت هسته‌ای ایران خواندند، شدند.
 
تروئیکای اروپایی همچنین ادعا کرد که با تلاشی خستگی ناپذیر، برای نجات برجام اقدام می‌کند.
 
دیدار‌های دیپلماتیک برجامی در وین
 
آمریکا و کشور‌های عضو برجام بدون حضور ایران درباره روش تسریع مذاکرات وین رایزنی کردند.
 
بیانیه پایانی نشست شورای همکاری خلیج فارس پیرامون ایران
 
«نایف الحجرف»، دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس، در بیانیه ادعایی این شورا، در مورد «تلاش ایران برای ایفای نقش مثبت در کاهش تنش و اعتمادسازی»، ابراز امیدواری کرد.
 
این بیانیه مدعی است که برنامه موشکی ایران براساس اصل حسن همجواری حل و فصل شود.
 
کشور‌های عربی خلیج فارس همچنین در این بیانیه خواستار مشارکت منطقه در مذاکرات وین پیرامون احیای برجام شدند.
 
این در حالی است که «محمد بن سلمان»، ولیعهد عربستان، در اظهاراتی در نشست شورای همکاری خلیج فارس مدعی شد که موضوع هسته‌ای ایران باید به صورت «جدی و موثر»، بررسی شود.
 
«فیصل بن فرحان آل سعود»، وزیر خارجه عربستان نیز در کنفرانس مطبوعاتی پس از نشست شورای همکاری خلیج فارس، مدعی شد «ریاض در تماس دائمی با طرفین مذاکرات وین است؛ در حالی که کشور‌های حاشیه خلیج فارس ترجیح می‌دهند بخشی از گفت‎وگو‌ها باشند، اما با هر مکانیسمی که نگرانی‌های آن‌ها را برطرف کند، موافق هستند.»
وی همچنین در مورد مذاکرات ایران و عربستان اظهار کرد که این مذاکرات هیچ تغییر واقعی ایجاد نکرده، اما ادامه می‌یابد.
 
تاکید گروسی بر صلح آمیز بودن فعالیت هسته‌ای ایران
 
«رافائل گروسی»، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی، در تازه‌ترین مصاحبه خود پیرامون ایران مدعی شد که تهران راهی برای دور زدن بازرسان آژانس ندارد.
 
وی که برای دیدار از نخستین نیروگاه هسته‌ای امارات در این کشور حضور دارد، ادعا کرد «محدودیت‌های ایران برای بازرسان آژانس سبب ارائه تصویر مبهمی از برنامه هسته‌ای ایران می‎شود.»
 
مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی در ادامه مدعی شد «واقعیت این است که ما با ایران بسیار متفاوتی روبرو هستیم ... باید اصلاحاتی در برجام انجام شود که واقعیت‌های جدید را در نظر بگیرد تا بازرسان ما بتوانند هر آن چه را که کشور‌ها بر سر میز سیاسی توافق می‌کنند، بررسی کنند.»
 
«گروسی»، ادامه داد «من بار‌ها گفته ام که سطح بالای غنی سازی اورانیوم در ایران بدان معنا نیست که این کشور سلاح هسته‌ای دارد؛ اما بدان معناست که این سطح از غنی‌سازی، سطحی است که نیازمند تلاش‌های راستی‌آزمایی شدید است.»
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *