صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تاکید بر ایجاد و تقویت مراکز توانمندسازی و کلینیک حقوق کودک

۲۳ آذر ۱۴۰۰ - ۲۳:۰۰:۰۲
کد خبر: ۷۸۱۸۰۶
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان گفت: ضرورت دارد دسترسی و امکان بهره مندی زنان و کودکان قربانی خشونت نیازمند به مشاور حقوقی و وکیل، از طریق کانون وکلای دادگستری تسهیل شود.

سیدمهدی قویدل معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان در نشست هم‌اندیشی اعضای هیات رئیسه کانون وکلای دادگستری با موضوع پیشگیری از خشونت علیه زنان و کودکان، با اشاره به ضرورت تعامل و هماهنگی بیشتر بین کانون وکلا و دستگاه قضایی اظهار کرد: دغدغه اصلی وکلا حقوق شهروندی و دفاع از حقوق فردی و شهروندی در جهت اجرای کامل عدالت در سطح جامعه است.

وی ادامه داد: کانون وکلا یک مرکز علمی، تخصصی و حقوقی در کنار دستگاه قضا محسوب می‌شود که بایستی در پر رنگ‌تر شدن نقش مطالبه گری دستگاه قضایی تلاش کند.

این مقام قضایی سپس با بیان اینکه معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان، مجموعه‌ای برنامه محور و دارای بیش از ۴۰ برنامه است، بیان کرد: برنامه‌های ابلاغی در حوزه‌های فرهنگی- اجتماعی در قالب پیشگیری از خشونت علیه زنان و کودکان، دفاتر حمایت از حقوق زنان و کودکان، مراکز مشاوره خانواده، مراکز مهر خانواده، مشاور دادگاه اطفال، دوره‌های رشد مدار، هور و... اجرا می‌شوند.

قویدل ضمن تاکید بر همکاری علمی و آموزشی دو مجموعه، گفت: برنامه‌های معاونت در حوزه خشونت علیه زنان و کودکان و همچنین اجرای برنامه‌های پیشگیرانه در حوزه زنان، با همراهی کانون وکلا نتیجه و اثربخشی بهتری خواهد داشت.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان در ادامه پیشنهاد کرد: برنامه هور (هویت و رفتار) برای جرائم ۶ تا ۸ به کانون وکلا معرفی و کارگاه تخصصی در موضوعات مختلف قضایی و حقوقی نیز با اولویت حوزه حقوق اطفال و زنان با مشارکت دو مجموعه در دستور کار قرار گیرد تا وکلا در برنامه‌های مربوطه از این ظرفیت استفاده و پیشنهاد ارجاع پرونده‌های اطفال بزهکار و بزه دیده را در دادگاه‌ها مطرح کنند.

وی گفت: همچنین پیشنهاد می‌شود کانون وکلای دادگستری در برنامه‌های خود موارد مربوط به خشونت علیه زنان و کودکان را به مددکاری بهزیستی یا دفتر حمایت از حقوق زنان و کودکان دادگستری ارجاع داده و گزارش آن را نیز به معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری ارسال کند.

قویدل یادآور شد: ضرورت دارد دسترسی و امکان بهره مندی زنان و کودکان قربانی خشونت که به مشاور حقوقی و وکیل نیاز دارند، از طریق کانون وکلای دادگستری تسهیل شود.

این مقام قضایی بیان کرد: با همکاری دو مجموعه معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان و کانون وکلای دادگستری، مراکز توانمندسازی و کلینیک حقوق کودک ایجاد و تقویت شود.

وی خاطرنشان کرد: بایستی در خصوص کودکان و زنان بزه دیده ترتیبی اتخاذ گردد تا به این افراد کمک و از آسیب‌های بعدی پیشگیری شود چرا که بسیاری از این افراد با توجه به آبروی خانوادگی و اعتبار خود حاضر به بازگو کردن مشکلات خود نیستند.

قویدل در پایان گفت: در طول سال کانون وکلای دادگستری استان چالش‌های قضایی در پرونده‌های اطفال را به معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری اعلام کند، همچنین این معاونت آمادگی برگزاری برنامه‌های آموزشی مشترک در قالب گردهمایی، نشست، همایش‌های حقوقی و ... را دارد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *