بالغ بر ۱۲۰۰ گزارش مردمی پیرامون تخلفات در استان هرمزگان طی سال گذشته ثبت شد
علیرضا احمدیمنش، معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان هرمزگان در گفتگو با میزان با بیان اینکه سامانه مردمی سجام آماده دریافت گزارشات جرایم و مفاسد اقتصادی است، یکی از آسیبهای موجود در هر کشوری را قانون گریزی و تخلف دانست و اظهار داشت: نتیجه قانون گریزی، تولید فساد است و ایجاد فساد مهمترین زمینه برای جلوگیری از پیشرفت در هر جامعه است.
وی در ادامه افزود: بر خلاف تصور عمومی فساد صرفاً مربوط به فساد اخلاقی، اخذ رشوه و اختلاس نمیشود بلکه هر نوع قانون گریزی و سرپیچی از مقررات مانند تخلفات راهنمایی و رانندگی، قاچاق، ایجاد آلودگی زیست محیطی، احتکار و گران فروشی و دهها مورد از این نمونه نیز نوعی فساد محسوب میگردد.
دبیر شورای پیشگیری از وقوع جرم استان هرمزگان خاطر نشان کرد: گزارشدهندگان فساد و تخلفات به عنوان دیدهبانان پیشگیری نامگذاری میشوند و مهمترین مواردی که مدنظر مسئولین امر بوده محفوظ ماندن هویت دیدهبانان است.
وی یادآور شد: دیدهبانان میتوانند گزارش تخلفات در حوزههای مختلف اعم از محیط زیست، زمین خواری، تغییرکاربری، تصرف غیر قانونی اراضی، فضای مجازی، فساد اداری، مالی و اقتصادی، تخلفات در حوزه امنیتی و انتظامی و حقوق عامه و ... را از طریق این سامانه گزارش دهند.
احمدیمنش در ادامه گفت: گزارشات از طریق بالاترین مقام قضائی در مرکز و استان به صورت روزانه دریافت، بررسی و تا حصول نتیجه پیگیری میشوند و دیدهبانان میتوانند نتیجه گزارشات خود را از طریق همین سامانه رصد و پیگیری نمایند.
وی تصریح کرد: تمام گزارشات در سامانه سجام بلااستثناء پیگیری میشوند و هیچ گزارشی بایگانی نخواهد شد مگر اینکه گزارشی مستندات کافی را نداشته باشد.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان هرمزگان بیان داشت: بیشترین گزارشات را در دوره همه گیری ویروس کرونا در سال گذشته و شش ماهه اول سال جاری در خصوص عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی از طریق سامانه سجام دریافت و پیگیری کردیم.
وی در پایان تصریح کرد: در سال گذشته بالغ بر ۱۲۰۰ گزارش مردمی واصل شد که از طریق مراجع مربوطه و با همکاری دادستانهای سراسر استان هرمزگان پیگیری و بررسی گردید.