یوسفی: هیچ حمایتی از نویسندگان طی چند سال اخیر صورت نگرفت/وعدههایی که در حد شعار باقی ماند
فریبا یوسفی در گفتگو با میزان پیرامون حمایتهای اعلام شده از نویسندگان طی چند سال گذشته گفت: وعدههای متعدد پیرامون حمایت از نویسندگان اعلام شد که عموما محدود و ناچیز بودند این حمایتها که در بسیاری از موارد نتوانست پاسخگوی نیاز نویسندگان باشد عموما تغذیههای خوبی برای رسانهها و مطبوعات بوده و عملا ما شاهد تحول ارزنده و اثر گذار بر نیاز قشر نویسندگان نبودیم.
وی در همین راستا ادامه داد: برای دریافت همین حمایتهای ناچیز باید هفت خوان رستم را طی کرد تا در نهایت تصمیم بگیرند که آیا به درخواست شما رای مثبت بدهند یا نه در این شرایط است که شاعران و یا نویسندگان ترجیح میدهند تا بدون توجه به حمایتهای شعاری فعالیتهای خود را ادامه دهند.
یوسفی در مورد علت ادامه فعالیتهای نویسندگان و شاعران بیان کرد: فعالیتهای نویسندگان، شاعران از درون نهاد خودشان بر میخیزد لذا توجهی به شعارهای وعده داده شده مبتنی بر ارائه حمایت ندارند این علاقهای است که قائم به ذات بوده و نویسندگان از آن استفاده میکنند بدون هیچ چشم داشتی لذا به دنبال حمایتها نیستند.
وی فعالیتهای حرفهای نویسندگان را در دوران کرونا مورد بررسی قرار داد و اظهار کرد: در دوران کرونا هر کسی بنا به شرایط خود اقدام به فعالیت کرد برخی از نویسندگان زمان را مغتنم شمرده و به گردآوری مطالب خود پرداختند برخی زمان را برای مطالعه استفاده کردند لذا کسانی که فراغت بال بیشتری در این مدت داشتند به دور از دغدغههای شغلی و اجتماعی هر کدام مطالبی را تهیه کردند.
نویسنده کتاب «پرواز را بخاطر بسپار» به فعالیتها ناشران پرداخت و افزود: دوران کرونا برای بسیاری از ناشران زمان بدی بود، ولی با این حال، ناشرانی که از شرایط ایجاد شده بهره برداری درستی انجام دادند و با کمک فضای مجازی به فروش کتابها پرداختند تعدادشان کم نبود.
یوسفی به عدم برگزاری نمایشگاه کتاب تهران و آسیبهای ناشران اشاره و ابراز کرد: عدم برگزاری نمایشگاه کتاب ضررهای فراوانی را برای ناشران به دنبال داشت همین امر به کاهش تیراژ کتابها نیز انجامید و در نهایت تعداد کتابهایی که اکنون منتشر میشود تا حدود فراوانی کاهش یافته، بودند ناشرانی که ضررهای فراوانی کردند و از دور فعالیت کنار رفتند.
وی بهترین رویکرد برای جذاب مخاطبان به مطالعه را مورد بررسی قرار داد و اظهار کرد: برگزاری جشن امضا و جلسات نقد و بررسی میتواند علاوه بر معرفی کتاب زمینه شرایطی را فراهم کند که مخاطب ارتباطی بیشتر با تدوینگر اثر داشته باشد و همین امر زمینه ایجاد بستر تولید و توجه مخاطب را فراهم کند.
یوسفی رکود اقتصادی بر فعالیت نویسندگان را مورد بررسی قرار داد و خاطر نشان کرد: دشواریهای کار نویسندگی در کنار تورم چالشهای فراوانی را برای نویسندگان فراهم کرد، زیرا همان میزان که تورم افزایش پیدا میکرد دستمزد نویسنده نیز افزایش پیدا نکرد این امر دلسردی نویسنده را به دنبال داشت با این حال شاعران و یا نویسندگان بر حسب وظیفهای که در وجود خود احساس میکنند کار سخت و دشوار تدوین کتابها را با کمال میل انجام میدهند و این امر ارزشمند است.