صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

همه چیز در رابطه با تکامل یافته‌ترین سویه جهش یافته کرونا

۲۱ آذر ۱۴۰۰ - ۱۴:۱۵:۰۱
کد خبر: ۷۸۱۱۶۵
یک متخصص بیماری‌های عفونی در رابطه با ویروس اومیکرون توضیحاتی ارائه کرد و گفت: فعلا هیچ اطلاعات ثابت شده‌ای در خصوص میزان تهاجم و بیماری زایی این ویروس وجود ندارد.

_ ایسنا نوشت: اوایل آذرماه بود که خبری دوباره جهان را به شوک فرو برد. شناسایی سویه جدید کرونا در آفریقای جنوبی که سازمان بهداشت جهانی آن را یک "سویه نگران کننده" عنوان کرد.

این سویه جدید "اُمیکرون" نام گرفت و خیلی زود از آفریقای جنوبی راهی کشور‌های دیگر شد و حالا بر اساس آخرین آمار این سویه در ۴۰ کشور جهان شناسایی شده است.

هنوز اطلاعات دقیقی از میزان بیماری زایی و قدرت این ویروس در دست نیست، اما آنچه موجب شده سازمان بهداشت جهانی از این ویروس به عنوان یک سویه "نگران کننده" یاد کند ثبت ۲۶ تا ۳۲ جهش در این ویروس است که آن را به تکامل یافته‌ترین سویه جهش یافته کرونا تبدیل کرده است.

دکتر سیاوش وزیری متخصص بیماری‌های عفونی، در رابطه با سویه جدید "اُمیکرون" گفت: این سویه که اولین بار از آفریقای جنوبی گزارش شد هم اکنون در کشور‌های بسیاری شناسایی شده که بر اساس اعلام رسمی تعداد این کشور‌ها به ۴۰ مورد می‌رسد.

وی در خصوص این ویروس و مشخصات آن گفت: فعلا هیچ اطلاعات ثابت شده‌ای در خصوص میزان تهاجم و بیماری زایی این ویروس وجود ندارد. همچنین در خصوص میزان مرگ و میر این سویه جدید هم اطلاعات دقیقی در دست نیست و قضاوت در خصوص این سویه بسیار زود است و باید منتظر هفته‌های آینده ماند.

این متخصص بیماری‌های عفونی خاطرنشان کرد: آنچه در این میان موجب شده که علی رغم این اطلاعات کم، این سویه به عنوان یک سویه نگران کننده معرفی شود، تعداد بالای جهش‌های رخ داده در این سویه جدید است.

وی افزود: بنابر اطلاعات اعلام شده از سوی سازمان بهداشت جهانی ۲۶ تا ۳۲ جهش بر روی این ویروس و بویژه در بخش سنبله آن رخ داده که آن را به تکامل یافته‌ترین سویه جهش یافته کرونا تبدیل کرده است.

وزیری تصریح کرد: تنها ۱۰ جهش در دامنه قابل اتصال ویروس به سلول‌های انسانی رخ داده که موجب شده میزان چسبندگی این سویه جدید نسبت به سویه قبلی "دلتا" تشدید و تقویت شود.

وی افزود: این جهش‌ها موجب شده این تصور محتمل شود که این سویه قابلیت اتصال بیشتر و در نتیجه سرایت پذیری بیشتری خواهد داشت، چرا که با این جهش‌ها عملا انتظار می‌رود ۵۰۰ درصد نسبت به سویه "ووهان" یا همان سویه اولیه ویروس کرونا سرایت پذیر بیشتری داشته باشد.

این متخصص بیماری‌های عفونی خاطرنشان کرد: همچنین این جهش‌ها موجب شده انتظار داشته باشیم که این سویه نسبت به سویه "دلتا" افزایش ۷۰ درصدی در سرایت پذیری داشته باشد.

وزیری خاطرنشان کرد: در نهایت با توجه به رفتار‌های غیرقابل پیش بینی ویروس کرونا باید جهت اظهار نظر دقیق درباره این سویه جدید منتظر گذشت زمان باشیم.

وی افزود: در حال حاضر تعداد بیماری زایی در کشور‌های درگیر این سویه تغییر محسوسی نشان نداده، بنابراین اطلاعات درباره قضاوت این سویه جدید هنوز ناکافی است.


برچسب ها: کرونا اومیکرون

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *