خانم ابتکار، پس از حل مسائل سیاسی به "محیط زیست" هم بپردازید
خبرگزاری میزان-مصاحبه ابتکار با «سی ان ان»، اگرچه در پوشش بحث پیرامون مسائل زیست محیطی ترتیب داده شده بود، اما مجری برنامه در خلال مصاحبه مزبور، سوالاتی را مطرح کرد که خانم ابتکار نه تنها در رابطه با آنها ذیصلاح و ذیربط نیست بلکه تخصص و اطلاعاتی هم در رابطه با آنها ندارد.
شاهد مثال گزاره فوق، دو مصاحبه اخیر خانم ابتکار با «بی بی سی» و «سی ان ان» است؛ مصاحبههایی که در آن، به مسائل و موضوعاتی اشاره شده که هیچگونه سنخیتی با مسئولیت و تخصص خانم ابتکار ندارند؛ گویی گردانندگان رسانههای مزبور، با هدفی از پیش تعیین شده به سراغ مشارالیه آمدهاند تا پیرامون مسائل مناقشهبرانگیز میان ایران و غرب، حرفی جهتدار را از زیر زبان این عضو کابینه بیرون بکشند.
هفته گذشته، ابتکار معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، مصاحبهای تلویزیونی را با شبکه آمریکایی «سی ان ان» انجام داد،مصاحبه ابتکار با «سی ان ان»، اگرچه در پوشش بحث پیرامون مسائل زیست محیطی ترتیب داده شده بود، اما مجری برنامه در خلال آن، سوالاتی را مطرح کرد که خانم ابتکار نه تنها در رابطه با آنها ذیصلاح و ذیربط نیست بلکه تخصص و اطلاعاتی هم در رابطه با آنها ندارد؛ برای مثال، مجری شبکه «سی ان ان» در رابطه با پرونده جیسون رضائیان(متهم به جاسوسی) سوالی را از رئیس سازمان محیط زیست ایران مطرح میکند و او هم پاسخی دو پهلو و باب میل گردانندگان این شبکه آمریکایی ارائه میدهد و میگوید:"این مطالب لزوما بیانگر سیاست کلی دولت نیست"!
البته خانم ابتکار در مصاحبه با شبکه آمریکایی «سی ان ان» همچون مصاحبه با «بی بی سی» در رابطه با موضوع توافق هستهای نیز به اظهار نظر پرداخت و در بخشی از مصاحبه چنین گفت: "اگرچه در ایران و آمریکا افراد افراطی وجود دارند ولی آنها در اقلیت هستند". اینکه خانم ابتکار منتقدان داخلی توافق هستهای که همگی جزء افراد شناسنامهدار انقلاب هستند را افراطی میخواند و آنان را با غوغاسالاران و جنگطلبان «نومحافظهکار» آمریکایی مقایسه میکند، جای بسی تعجب دارد!
حدود یک ماه پیش نیز، سایت شبکهی تلویزیونی بی بی سی فارسی اقدام به انتشار عکس و متن مصاحبه معصومه ابتکار رئیس سازمان محیط زیست با خبرنگار این شبکه کرد. فارغ از مباحث مطرح شده در این مصاحبه که برخی از آنها چندان مطابقتی با منافع ملی ما ندارد، صرف مصاحبه یک مقام دولتی با شبکهای که استراتژی و دستورکارش تخریب و تخطئه جمهوری اسلامی است، جای سوال دارد.
رئیس سازمان محیط زیست ایران در این مصاحبه پیرامون نقش ایران در منطقه، روابط ایران و همسایگانش، توافق وین و اهرمی که این توافق در اختیار اصلاحطلبان قرار میدهد، صحبت کرده است. بیبیسی همچنین نوشت که «او فاش کرد که کشورش برای "برقراری دیالوگ" از طریق کانالهای دیپلماتیک با عربستان سعودی تلاش کرده است.»
مصاحبه خانم ابتکار با بی بی سی، با واکنشهای انتقادی بسیاری از فعالان سیاسی و رسانهای مواجه شد؛ چالشبرانگیزترین بخش مصاحبه رئیس سازمان محیط زیست با بی بی سی، آنجایی بود که وی توافق هستهای را به مثابه اهرمی برای یک جناح سیاسی در داخل جهت رویارویی با جناح مقابل اعلام کرد!
پس از مصاحبه رئیس سازمان محیط زیست با شبکه معاند و تفرقهافکن بیبیسی، تعدادی از نمایندگان مجلس در تذکری به رئیسجمهور خواستار توضیح علت این مصاحبه شدند؛ فاطمه آلیا، زهره طبیبزاده، مجتبی رحماندوست، محمد صادق جوکار، روحالله عباسپور، احمد امیرآبادی فراهانی، احمد سالک، نمایندگان تهران، یزد، بوئینزهرا، قم و اصفهان در تذکری به رئیس جمهور خواستار توضیح علت مصاحبه رئیس سازمان محیط زیست کشور با بیبیسی شدند.
اما حجم زیاد انتقادات به خانم ابتکار به سبب مصاحبه با شبکه وابسته به دربار سلطنتی انگلیس، این تصور را ایجاد کرده بود که وی متنبه شده و دیگر به درخواست مصاحبه شبکههای بیگانه انهم در حوزه های غیر مرتبط پاسخ مثبت نمیدهد؛ اما مصاحبه هفته گذشته خانم ابتکار با شبکه تلویزیونی «سی ان ان»، بر تصور فوقالذکر، قلم بطلان کشید.
خانم ابتکار اگر علاقهمند به اظهارنظر پیرامون مباحث و موضوعات خارج از حیطه اختیارات و تخصصش است، بر او حرجی نیست، اما باید بداند و یا اگر نمیداند باید به او متذکر شوند که نباید در مصاحبه با شبکههای بیگانه که دارای کلکسیونی از اقدامت خباثت آلود علیه ایرانیان هستند، از رقابتهای سیاسی جناحهای درون نظام سخن بگوید و یک دستاورد ملی را اهرمی برای یک جناح علیه جناح دیگر بداند و یا اینکه دلسوزان جبهه انقلاب اسلامی را افراطی بخواند و آنان را همتراز سناتورهای جنگطلب آمریکایی معرفی کند!
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *