صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

16 هزار راس قاطر 20 میلیارد دلار کالا به ایران می آورند؟

۲۸ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۲:۰۷:۱۱
کد خبر: ۷۸۰۵۶
خبرگزاری میزان -برآوردها نشان می دهد برای جابه جایی 20 میلیارد دلار کالای قاچاق به کشور روزانه 16 هزار راس قاطر باید اقدام به جابه جایی بار کنند.
به گزارش گروه فضای مجازی به نقل از باشگاه خبرنگاران، براساس آنچه از سوی مسولان دولتی اعلام شده، سالیانه بین 16 تا 20 میلیارد دلار قاچاق کالا به کشور صورت می گیرد. بازهم برمبنای آنچه از سوی مقامات رسمی اعلام شده بخش مهمی از قاچاق از طریق کوله برهای مرزی و قاطر در مرزهای کشور انجام می شود. اما در صورتی که روش انتقال کالای قاچاق به کشور را تنها منحصر به قاطر درنظر گرفته شود، معادلات انجام شده در مورد تخمین میزان قاچاق کالا برهم می خورد.



براین اساس برای جابه جایی و انتقال 20 میلیارد دلار کالای قاچاق به کشور روزانه باید یک هزار و 600 کانتینر به ارزش 50 هزار دلار کالا در جاده ها جابه جا شود. وزن بار هر کانتینر 40 فوتی به طور متوسط یک هزار کیلوگرم در نظر گرفته می شود. هر قاطر هم به طور متوسط توان حمل 100 تا 150 کیلوگرم بار را در روز دارد. قاطر به طور معمول روزانه تنها 20 تا 30 کیلومترتوان پیاده روی دارد. آمار دقیقی در مورد تعداد قاطرهای موجود در کشور وجود ندارد ولی براساس گزارشی که هفته قبل خبرگزاری ایلنا منتشر کرد در دولت دهم 6 تن قاطر وارد کشور شده است. وزن متوسط هر قاطر بین 350 تا 500 کیلوگرم برآورد می شود.برهمین اساس طی این مدت تنها 12 راس قاطر به کشور وارد شده است.

محاسبات اولیه نشان می دهد برای جابه جایی روزانه یک میلیون و  600 هزار کیلوگرم کالای قاچاق به کشور نیاز به فعالیت 16 هزار راس قاطر وجود دارد. اطلاعات دقیقی از جمعیت قاطر و الاغ در کشور وجود ندارد ولی برآوردهای تخمینی نشان می دهد در ایران بین 130 تا 140 هزار راس قاطر و الاغ وجود دارد. در صورتی که رقم اعلام شده در مورد حجم قاچاق 20 میلیارد دلاری صحت داشته باشد، 140 هزار راس قاطر بیش از توان تمام ناوگان حمل و نقل باری جاده ای کالا حمل و نقل می کنند.

قایق ها،کوله بری و قاچاق از طریق قاطر به عنوان اصلی ترین رورش های جابه جایی کالای قاچاق در کشور اعلام شده است ولی برآوردهای ساده نشان می دهد چنین حجم قاچاقی از طریق قاطر و قایق های باری کوچک انجام نمی شود. پیش از این برخی گمانه زنی های کارشناسی تایید می کرد که عدد اعلام شده در مورد قاچاق کالا با قاطر نمی تواند چندان دقیق باشد.

برخی کارشناسان اقتصادی اعتقاد دارند، بخش مهمی از قاچاق کالا به کشور از طریق کم اظهاری صورت می گیرد.

/انتهای پیام/

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *