در آستانه میلاد حضرت زینب (س) ششمین همایش پیام آوران عاشورا برگزار شد
- بنا به اعلام روابط عمومی سازمان تبلیغات اسلامی، همزمان با میلاد حضرت زینب (س)، ششمین همایش پیام آوران عاشورا (اجتماع بزرگ خواهران شهید) روز چهارشنبه ۱۷ آذرماه برگزار شد، این همایش بزرگ با حضور مادران، خواهران، همسران و دختران شهدا در سالن «خلیج فارس» باغ موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، به صورت مجازی و حضوری برگزار شد.
با قاب عکسی که در بغل دارند، قابل شناسایی اند، بیشتراین زنان صبور و مقاوم، دو یا سه نفر از عزیزترین عزیزانشان را تقدیم انقلاب اسلامی و وطن کرده اند. جوانانی که اگر الان بودند عصای دست مادر و همدم خواهر بودند، مادر و خواهرها پیر شده اند، اما عزیزانشان در قاب، هنوز بیست و چند ساله است. برخی از این جوانهایی که تصویرشان در قاب است، شهدای جنگ تحمیلی اند و برخی شهدای مدافع حرم، اما وجه اشتراک همگی شان صبوری است.
فضای سالن با مداحیهایی که پخش میشود، آمیخته با عطرمیلاد پیام آور کربلا است.
خواهر خلبان شهید «علی اکبر شیرودی»، اولین مهمانی است که پشت میکروفن میرود و در سخنانی کوتاه با اشاره به اینکه اگر درصف شهدا غایب هستیم، در صف «پیام آوران» حاضر باشیم، از خواهران شهید میخواهم که رسالت پیام آوری خود را به خوبی انجام دهند.
پیام رسان کربلا
سرتیپ «نبی سهرابی» - جانشین رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس ستاد کل نیروهای مسلح - که به نیابت از دکتر «بهمن کارگر» - رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس- در این همایش حضور دارد، از نقش بی بدیل خانواده شهدا، جانبازان و ایثارگران گفت که نمیتوان با معیارهای مادی آن را اندازه زد.
سرتیپ سهرابی ادامه داد: نقش حضرت زینب (س)، انتقال پیام عاشورا برای آیندگان بود. اگر پیام رسانی ایشان نبود ما خبری از جانفشانیهای کربلا نداشتیم. نقش شما هم انتقال اهداف شهدا برای جامعه «حال» و «آینده» است.
پاسداری و پرستاری
وی ادامه داد: در کتابهای دفاع مقدس که درباره نقش زنان در آن برهه زمانی نوشته میشود، بیشتر، حضور فیزیکی زنان را در پشت جبهه نشان میدهد، به عقیده من این نگاه به هیچ وجه نشان دهنده نقش خواهران، مادران و همسران رزمندگان نیست. نباید کار این زنان را با مردان در این حوزه مقایسه نکنیم، نقش بانوان اگر در دفاع مقدس بیشتر نباشد، کمتر نیست.
سرتیپ سهرابی به فرمایش رهبرمعظم انقلاب اشاره کرد و گفت: ایشان میفرمایند: جنگ، گنجینه است و گنجهایی دارد که هنوز کشف نشده است، به نظرم یکی از گنجینههای کشف نشده دفاع مقدس، نقش بانوان دراین هشت سال است که باید به جامعه کنونی و آینده عرضه شود، مادران، خواهران و همسران شهدا، باید حرمت خانواده شهید را به جامعه عرضه کنند، علاوه براینها، پاسداری و پرستاری از جانبازان، با مقیاسهای مادی قابل مقایسه نیست.
الگوی سوم
حجت الاسلام روح الله حریزاوی - قائم مقام سازمان تبلیغات اسلامی- نیز در این همایش در سخنانی گفت: حضرت زینب (س) الگوی «زن تراز اسلام» را خلق کرد که تا ابد به عنوان یک الگوی دست یافتنی میشود از ایشان یاد کرد و درس گرفت.
حجت الاسلام حریزاوی ادامه داد: ما در مقابل عظمتی که خداوند به شما داده است، هیچ هستیم. زن میتواند در تراز حضرت زهرا (س) و حضرت زینب (س) بایستد و جامعه را به سوی خداوند ببرد.
وی افزود: در دورانی که تلاش میشود زن، سرگرم و بازیچه لهب و لعب دنیا شود، میتوان چنین الگوهایی را باز آفرینی کرد ونشان داد فاطمه بودن وزینبی بودن، افسانه نیست. انقلاب اسلامی به سرعت راهی به سوی معنویت گشود، این هویت، یک ماموریت پدید میآورد که بارآن بردوش شماست. کلی پیام در وجود شما موج میزند و جان شما و کسانی که پای صحبتهای شما مینشینند را شعله ور میکند، سعی کنید در جمعها از شهید، خاطره بگویید، پیش آمده زوجی که قصد طلاق داشته اند با نشستن پای صحبت مادر شهید با هم آشتی کرده اند و سرزندگی شان رفته اند. اینجوری تمدنسازی اتفاق میافتد. میارزد انسان به دنیا بیاید و ماموریتش را انجام بدهد و از دنیا برود. ارزش دنیا به این ماموریتها است. پیام آوری را دست کم نگیرید ارزش حضرت زینب به همین پیام آوری است.
حجت الاسلام حریزاوی ادامه داد: حقیقت شهدا را معرفی کنید، شهدا راه صدساله را یک شبه رفته اند، این روزها با کهولت و از دنیا رفتن مادران شهدا، ماموریت از مادر شهید به خواهر شهید منتقل میشود و در ادامه باید دختر شهید این ماموریت را بگیرد.
حماسه آفرینی
دکتر «فاطمه آلیا» - نماینده اسبق مجلس و مدیر کانون پیام آوران عاشورا - که خواهر شهید هم هست، جزو مهمانانی بود که در این همایش، سخنان کوتاهی ایراد کرد. وی با ذکر فضایل حضرت زینب (س) گفت: بعضی از القاب آن حضرت پررنگ شده اند، از جمله ام المصایب، عالمه بی معلم، عقیله. اما چیزی که از آن غفلت کرده ایم اقتدار حضرت زینب است، باید در مورد شهدا به جنبه حماسه آفرینی بیشتر توجه کنیم.
مداحی و سرود
مداحی و اجرای سرود دسته جمعی، از دیگر برنامههای این همایش بود.
در ادامه، دو نشست با حضور همسران و خواهران شهید برگزار شد که در این نشستها، خانمها «عزیزانی» - خواهر دوشهید مدافع حرم و شهید گمنام دفاع مقدس -، خانم «سیستانی» - پرستار و خواهر شهید -، خانم «دادستان» - پرستار و خواهر شهید-، دکتر «عالی» - خواهر شهید-، «سپهری» - دختر و خواهر شهید-، «نصیری» - همسر و خواهر شهید- و «عروجی» -همسر شهید - به بیان خاطراتی از عزیزان شهیدشان پرداختند.
زندگی زینب وار مادر
خواهر شهیدان «مهدی و مجید زین الدین» نیز با تاکید اینکه من باید قبل از اینکه از شهیدانمان بگویم از مادری بگویم که زینب وار زندگی کرد، گفت: «مادرم از دوران جوانی، جلسات قرآن و احکام میگذاشت و زندگی سیاسی ائمه اطهار را بیا ن میکرد و در دامانش، فرزندانی را تربیت کرد که توانستند به اسلام خدمت کنند. مادر در روز شهادت و تشییع برادران، سخنرانی کردند و گفتند کاش من به تعداد رگهای بدنم، پسر داشتم و در راه خدا نثار میکردم».
خواهر شهیدان زین الدین در ادامه گفت: در محاوره هایمان از شهدا حرف بزنیم، حق مردم است که از شهدا بشنوند و با سربلندی از شهدا یاد کنیم.
گفتنی است این همایش با همکاری «اداره کل امور بانوان سازمان تبلیغات اسلامی»، «صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران»، «بنیاد شهید و ایثارگران» و «موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس» به مناسبت میلاد پیام آور کربلا حضرت زینب (س) برگزار شد.