صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

حمایت‌های مالی و اصلاح قوانین رمز حفظ نخبگان در کشور است

۲۰ آذر ۱۴۰۰ - ۰۴:۲۴:۰۲
کد خبر: ۷۸۰۲۹۹
رییس دانشگاه خوارزمی، گفت‌:دانشگاه‌های ما در بحث تربیت نیروی انسانی کم نگذاشته و کیفیت قابل قبولی را برای آموزش این عزیزان ارائه داده اند، اما در فاز دوم که باید اثر بخش و خدمات آن‌ها برای کشور مورد استفاده قرار گیرد دچار مشکل هستیم و آنچنان که باید از این ظرفیت‌ها بهره نمی‌بریم از این رو باید بستر حمایتی مالی و سپس اصلاح قانونگذاری در این خصوص صورت بگیرد تا بتوانیم از سرمایه‌های انسانی در کشورمان حفاظت کنیم.
عزیزالله حبیبی رییس دانشگاه خوارزمی در گفت‌وگو با میزان در مورد جلوگیری از مهاجرت فارغ اتحصیلان دانشگاهی و به ویژه نخبگان کشور گفت: این موضوع باید برای همه ارگان‌های حکمرانی کشور در دو سطح نرم افزاری و سخت افزاری مورد توجه قرار گیرد.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه در کشور ما  امر تعلیم این افراد به خوبی انجام گرفته است ،گفت:در فاز اول دانشگاه‌های ما در بحث تربیت نیروی انسانی کم نگذاشته و کیفیت قابل قبولی را برای آموزش این عزیزان ارائه داده اند، اما در فاز دوم که باید اثر بخش و خدمات آن‌ها برای کشور مورد استفاده قرار گیرد دچار مشکل هستیم و آنچنان که باید از این ظرفیت‌ها بهره نمی‌بریم.

وی گفت: برای جلوگیری از خروج و یا بازگشت نخبگان خارج از کشور ابتدا باید دغدغه‌های مادی آن‌ها و همچنین موضوع ازدواج مورد نظر قرار گرفته و از آن  حمایت شوند.

وی ادامه داد: یکی از کار‌هایی که می‌تواند به بهر وری از ظرفیت این عزیزان کمک کند این است که با ادامه تحصیل دانشجویان پسر در دوره پسادکتری و ملغی شدن بحث سربازی و گذراندن این دوره در بخش‌های علمی و پژوهشی و تخصیص اعتبارات برای انجام چنین فعالیت‌هایی قدم‌های بزرگ به سوی بهر ه وری و اشتغال نیروی انسانی برداریم.

رییس دانشگاه خوارزمی گفت:زمانی که فارغ التحصیل ما بدنبال کار متناسب با رشته خود می‌رود و با بن بست مواجه می‌شود، ممکن است به مهاجرت بیندیشد و تصمیم بیگرد برای انجام پژوهشی‌هایی در دوره‌های مثلا پسا دکتری به جهت حقوق و مزایای ویژه مهاجرت کند.

وی ادامه داد:اما اگر در داخل کشور اعتبارات لازم و وجود داشته باشد که آنان بتوانند در مراکز علمی و پژوهشی تحت عناوین خاص کار پژوهشی انجام دهند به حصول نتیجه، نوآوری اشتغال و تولید محصول خواهیم رسید.

حبیبی گفت:به کارگیری دانشجویان و فارغ التحصیلان مقاطع تحصیلات تکمیلی در مراکز علمی و پژوهشی  ودر مراکز خاص که در آن بتوانند کار فناورانه انجام دهند به  اشتغال و در نهایت تولید منجر خواهد شد.

وی با بیان اینکه اعطای تسهیلات لازم باید به این دانشجویان انجام بگیرد، گفت: باید شرایطی مهیا شود که جوان ما دیگر وابستگی‌های مالی به خانواده نداشته باشد و در این زمینه استقلال کسب کند و بتواند با کمترین دغدغه به انجام فعالیت‌های پژوهشی بپردازد.

وی در پایان گفت: در نهایت اینکه موضوع مهم برای جلوگیری از مهاجرت فارغ التحصیلان در کشورمان این است که ابتدا باید بستر حمایتی مالی و سپس اصلاح قانونگذاری  در این خصوص صورت بگیرد تا بتوانیم از سرمایه‌های انسانی در کشورمان حفاظت کنیم.
انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *