صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه: در زمینه هوشمند سازی، ۱۴ برنامه را در دستور کار داریم/ انجام ۴ تکلیف کوتاه مدت سند تحول قضایی

۱۷ آذر ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۲:۴۸
کد خبر: ۷۸۰۲۰۳
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
کاظمی فرد با بیان اینکه در زمینه هوشمند سازی، ۱۴ برنامه را در دستور کار داریم، گفت: ایجاد دفاتر خدمات الکترونیک قضایی یکی از مهمترین اقدامات قوه قضاییه برای مشارکت دادن بخش خصوصی است.

- نشست هم‌اندیشی راهکار‌های استفاده از فناوری‌های نوین و هوش مصنوعی در قوه قضاییه امروز چهارشنبه ۱۷ آذر ماه ۱۴۰۰ برگزار گردید.

در ابتدای نشست محمد کاظمی فرد، رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه بیان داشت: ریاست قوه قضاییه هوشمند سازی و فناوری اطلاعات را در کانون توجهات خود دارند و همواره بر بحث تحول و تعالی و هوشمند سازی تاکید داشته‌اند.

کاظمی فرد، ضمن تقدیر از زحمات صورت گرفته مدیران گذشته در مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه، افزود: مطابق با حکم انتصاب رئیس قوه قضاییه از سوی مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) اجرای سند تحول قضایی در دوران تحول و تعالی به عنوان یکی از ماموریت‌های مورد توجه مرکز آمار و فناوری اطلاعات خواهد بود.

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه بیان کرد: بحث بعدی که مورد تاکید رهبر معظم انقلاب بود حوزه فناوری‌های نوین است که در این زمینه گسترش خدمات الکترونیک قضایی یکی دیگر از مباحث مورد تاکید بوده است، خدمات دهی آسان و رایگان به مردم نیز یکی دیگر از این ماموریت هایی، که مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده است.

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه در ادامه گفت: بر اساس نقشه راهی که تدوین شده پیگیر هستیم، تا بتوانیم مشکلات را رفع کنیم و از ظرفیت ایجاد شده در سامانه‌ها حداکثر استفاده را داشته باشیم. 

کاظمی فرد اظهار کرد: ۶۰ درصد سند تحول قضایی مربوط به فناوری اطلاعات است و برنامه‌های سند تحول قضایی نیز در سه زمانبندی کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت ارائه شده است.

وی تصریح کرد: برای مرکز آمار ۱۳ تکلیف مستقیم در نظر گرفته شده و در ۵۱ تکلیف هم به عنوان همکار مطرح هستیم و با تلاش همکاران، تمامی تکالیف در زمان بندی کوتاه مدت انجام شده است.

کاظمی فرد افزود: ۴ تکلیف کوتاه مدت داشته ایم که اسفند ماه سال گذشته تمام شد، در مورد سامانه سجل محکومیت‌های کیفری، جلسات متعددی با بانک مرکزی نیز داشته ایم تا از این سامانه استفاده و بهره برداری کند.

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه در ادامه گفت: ۱۸ بانک از طریق بانک مرکزی به سامانه استعلامات مالی متصل هستند و بانک مرکزی نیز در این راستا تعهد داده تا پایان سال بانک‌ها را به سامانه متصل کند.

وی گفت: ۵۰ درصد اسناد سازمان ثبت اسناد و املاک نیز در سامانه ما موجود است، پلاک انتظامی بورس نیز به صورت کامل متصل به سامانه شده است، در بحث ابلاغ اوراق قضایی به گروه‌های خاص، نظیر زندانیان، سالمندان و افراد کم توان نیز مقرر شد پیامک‌های ابلاغ را اگر نمی‌توانند ببینند شخصی را معرفی کنند تا پیامک برای آن‌ها نیز ارسال شود.

وی گفت: بحث اعتبار سنجی شهادت شهود و مطلعین، دستیار هوشمند قضایی، تبدیل صوت به متن نیز تا پایان سال اجرایی خواهد شد و به بهره برداری خواهد رسید. 

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه بیان کرد: در بحث پابند زندانیان به جد وارد شده ایم، هر چند که ما به عنوان ناظر فنی هستیم و مسئولیت مستقیم نداشتیم ولی سریعا اقدام کردیم، زیرا این کار بدون دانش فنی امکان پذیر نیست. همچنین در بحث زیست فناوریبا پزشکی قانونی جلساتی را در بحث تشخیص هویت با دی ان‌ای برگزار کردیم.

وی در ادامه گفت: بحث تشخیص هویت با استفاده از مردمک چشم را  پیگیری می‌کنیم.

کاظمی فرد با بیان اینکه در زمینه هوشمند سازی، ۱۴ برنامه را در دستور کار داریم، گفت: ایجاد دفاتر خدمات الکترونیک قضایی یکی از مهمترین اقدامات قوه قضاییه برای مشارکت دادن بخش خصوصی است.

وی در ادامه با بیان اینکه تقریبا از سال ۹۸ صدور مجوز برای دفاتر خدمات الکترونیک قضایی متوقف شده‌است، گفت: ریاست قوه قضاییه به ما ماموریت دادند که آیین‌نامه دفاتر خدمات الکترونیک قضایی را تغییر دهیم و در حال تغییر آیین‌نامه ایجاد دفاتر هستیم.

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه افزود: این آیین‌نامه در حال تدوین است و جلسات متعددی در این رابطه داریم و خواهیم داشت و به زودی نسخه نهایی آیین‌نامه تهیه و محضر ریاست قوه قضاییه ارسال می‌شود.

کنترل و نظارت هوشمند، نظام رتبه‌بندی و سنجش عملکرد کیفیت را بررسی می‌کنیم و نظارت هوشمند از جمله شاخصه‌های آیین‌نامه در حال تدوین ایجاد دفاتر خدمات الکترونیک قضایی است که از سوی کاظمی‌فرد به آن‌ها اشاره شد.

وی گفت: در حوزه فعالیت دفاتر خدمات قضایی رایگان شدن خدمات که یکی از ابلاغیه‌های مقام معظم رهبری در حکم انتصابی به ریاست قوه قضاییه بوده است، ما به دنبال کم هزینه کردن و سپس رایگان شدن خدمات از طریق کمک بخش خصوصی هستیم، تا آن‌ها تعرفه‌ها را کاهش دهند، در بحث احراز هویت از راه دور، تعرفه سامانه ثنا حدود ۱۴ هزار تومان به صورت مراجعه فیزیکی است، احراز هویت از راه دور تعرفه‌ای که ما تعیین کرده ایم ۹ هزار تومان است، در واقع با یک کار تعرفه را ۵ هزار تومان کاهش داده ایم.

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه افزود: قرار است تمامی بخش‌های قوه قضاییه را وارد مجموعه خدمات الکترونیک قضایی کنیم و در این زمینه، موضوع پنجره واحد خدمات قوه قضاییه نیز در دستور کار است تا خدمات از یک بخش قابل دسترسی باشد.

وی تصریح کرد: در حال راه‌اندازی شبکه اجتماعی و سازمانی به نام عدلیه هستیم که در حال ارزیابی و آزمایش است. با ایجاد شبکه اجتماعی درون قوه قضاییه، با توجه به اینکه سرور‌ها در اختیار خودمان قرار دارد، امکان تبادل اطلاعات تسهیل‌تر می‌شود.

کاظمی فرد در بخش پایانی سخنان خود بر ضرورت ارائه آموزش به کارکنان فناوری اطلاعات قوه قضاییه سراسر کشور تاکید کرد.

معاون زیرساخت و تجهیزات فناوری مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه گفت: تجهیز فناوری دادگستری استان‌ها را در دو گام در دستور کار قرار داده ایم و ترمیم تجهیزات تا پایان سال جاری و تقویت تجهیزات تا پایان سال ۱۴۰۱ صورت خواهد گرفت.

مجتبی سقایی معاون امور سامانه‌ها و هوش قضایی هم بیان داشت: در زمینه هوشمندسازی باید از فرایند‌های الکترونیکی به سرویس‌های هوشمند و برخط مهاجرت کنیم و امنیت در زیرساخت‌های نرم افزاری و سامانه‌ها را ارتقاء می‌دهیم.

حمید نجم آبادی مدیرکل پشتیبانی و امور عمومی مرکز آمار و فناوری اطلاعات تصریح کرد: با پیگیری‌های صورت گرفته تخصیص اعتبار به دادگستری‌های سراسر کشور انجام شده است و استان‌هایی که در بحث زیرساخت مشکل دارند در اولویت هستند.

علی طاهریان مدیر کل آمار و نظارت مرکز آمار و فناوری اطلاعات هم گفت: استفاده از ابزار‌های هوش مصنوعی و هوش تجاری در بهبود فرایند‌ها و تحلیل داده هادر دستور کار قرار گرفته است.

در ادامه مراسم، ضمن قدردانی از عیسی زارع‌پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با حضور وی از معاونان سابق مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه قدردانی به عمل آمد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *