باقریکنی: پیشنهادات ایران میتواند روند مذاکرات وین را به سمت جلو هدایت کند
مذاکره کننده ارشد ایران در وین با بیان اینکه ما در این مقطع وارد مرحله مهمی از گفتوگوها شدیم گفت: پیشنهادات جمهوری اسلامی ایران در دو موضوع رفع تحریمها و اقدامات هستهای به طرف مقابل ارائه شده است، این پیشنهادات و ابتکارات بسیار مفید و سازندهای بود و میتواند روند گفتوگوها را به طور جدی به سمت جلو هدایت کند.
- «علی باقریکنی» پس از دیدار با مقامات روسی در مسکو در گفتوگویی بیان کرد: مناسبات ایران و روسیه یک مناسبات ممتازی است و در عرصههای متنوع و مختلف امتداد دارد و در عرصههای مختلف با روسیه رایزنی، مشورت و همکاری داریم.
معاون سیاسی وزارت امور خارجه با اشاره به گفتوگوهای وین ادامه داد: در مذاکرات وین از قبل با مقامهای روسیه مشورتهایی داشتهایم و بعد از گفتوگوهای وین در دور جدید به راههای مختلف با طرف روسی رایزنی داشتیم، تا با ابتکارات جدید و مؤثر وارد عرصه گفتوگوها شویم. همچنین با طرف چینی هم این تعاملات داشتهایم.
وی با بیان اینکه ما در این مقطع وارد مرحله مهمی از گفتوگوها شدیم افزود: پیشنهادات جمهوری اسلامی ایران در دو موضوع رفع تحریمها و اقدامات هستهای به طرف مقابل ارائه شده است، پیشنهادات و ابتکارات بسیار مفید و سازندهای بود و میتواند روند گفتوگوها را به طور جدی به سمت جلو هدایت کند.
باقریکنی افزود: برای اینکه بتوانیم در این مقطع گفتوگوها را با شتاب بیشتری داشته باشیم، در وین با طرفهای مختلف در این دوره و در سطح کارشناسی تعامل و رایزنی داریم. لازم دیدم در این مقطع با مقامات روسیه نیز در این زمینه رایزنی کنیم تا روز پنجشنبه با یک فضای سازنده و رو به جلو گفتوگوها را ادامه بدهیم.
مذاکره کننده ارشد ایران در وین در پاسخ به اینکه آیا در دو پیشنویس ارائه شده موضوعاتی خارج از برجام بوده است، بیان: آن پیشنویسها یک طرح و سند جدید نبود. در ۶ دور گفتوگوهایی که طرفین در وین انجام داده بودند به چند متن رسیدند که در مورد دو متن، آخرین دیدگاهها و اصلاحات که فکر میکردیم نسبت به توافق ۱۳۹۴ کاستی دارد، آن کاستیها را جبران کردیم و آنجایی که نیاز به اصلاح، تکمیل و ترسیم داشت در متن وارد کردیم.
وی افزود: مذاکره این است که دو طرف دیدگاههای خود را روی میز میگذارند و با هم صحبت میکنند تا به یک نتیجه مشترک برسند. مهم این است این گفتوگو مبنا داشته باشد اگر مبنا داشته باشد تبدیل به مذاکره میشود و مذاکره مسیری است که به سمت توافق طرفین هدایت میکند.
باقریکنی افزود: ما اصلاحات و پیشنهاداتی که درباره دو متن پایانی وین ۶ ارائه کردیم، مبتنی بر مبنای مشترک دو طرف بود. یعنی بر اساس یک انتظارات و مطالبات بدون مبنا نبود. بلکه بر اساس اسنادی بود که مورد توافق ما و کشورهای ۱+۴ است به این دلیل تأکید داریم.
معاون سیاسی وزارت امور خارجه اذعان دارد: هر طرف این اختیار را دارد بر اساس منافع و سیاستهای خود به اهداف خود، اما بر مبنای مشترک مورد قبول دو طرف بتواند پیشنهادات یا ابتکارات خود را ارائه دهد تا این بتواند مسیری برای ادامه گفتوگو و حصول نتیجه باز کند.
[video src="https://www.mizan.news/wp-content/uploads/2022/01/3369454_547.mp4"]
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *