گلایه تند برخی تعزیهخوانان به بیستمین جشنواره نمایشهای آیینی و سنتی
اسداله بیگدلی در گفت و گو با میزان و اعتراض به عملکرد بیستمین جشنواره نمایشهای آیینی و سنتی گفت: اینکه هر ساله و در هر دوره از این جشنواره فقط چند گروه ثابت حاضر میشوند عملا اعتراض همه را بر انگیخته، معمولا در جشنوارهها گروههایی که در دورهای پیشین حاضر شده اند نباید مجددا حضور پیدا کنند تا فرصتی برای ارائه هنر سایرین فراهم شود.
وی که پیشکسوت تعزیه زنجان و از مدرسین تعزیه آذری است به علل اعتراضان تعزیه خوانان اشاره و ابراز کرد: متاسفانه این روند در این جشنواره جریان ندارد و گروههایی که اثر آنها پذیرفته شده حداقل ۱۰بار در این جشنواره حاضر شده اند، یعنی تعزیه ایران فقط همین چند گروه است؟ چرا تعزیه آذری که بیش از ۲۰ میلیون جمعیت ایران را آذری زبانان تشکیل میدهند در این جشنواره نباشد؟ باید فکر دیگری برای این رویداد بشود.
حسن مجللی پیشکسوت تعزیه اراک در گفتوگو با میزان در مورد رخدادهای بیستمین جشنواره نمایشهای آیینی و سنتی اظهار کرد: در بیش از ۳۰ جشنواره و سوگواره تعزیه شرکت کرده ام و حتی چند دوره در همین جشنواره آیینی سنتی حاضر شده ام، اما در این دهه ۹۰ متاسفانه رویکرد عجیبی را شاهد هستیم و اتفاقی که به قرار و مدار گذاشتن بیشتر شبیه است این چه روندی است ما در این رویداد شاهد و متحمل شده ایم که چند نفر پایه اصلی این جشنواره مدام باید حضور پیدا کنند و مورد تایید قرار بگیرند.
وی در همین راستا بیان کرد: با توجه به اینکه شان و جایگاه هنری خود را فراتر از این میبینم که بخواهم صاف کننده جاده این جشنواره باشم تاکید روی این موضوع دارم که در مورد سیاستگذاران بخش تعزیه در این جشنواره تجدید نظر شود. چون این روندی که دوستان پیش گرفته اند عملا توهین به ساحت هنرمندان است. به قدری بی اعتمادی دراین جشنواره حاکم شده که در هنگام ارسال نسخ که با زحمت بسیار به دست آورده ایم بخشها و نقشهایی از متون را حذف میکنیم تا متن کامل را در اختیار این دبیر خانه قرار نداده باشیم، زیرا ممکن است که بهره برداریهایی و تصرف به نفعهایی از این موارد بشود.
انتهای پیام/