صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

کاهش مصرف آفتکش‌های پر خطر در کشور

۱۵ آذر ۱۴۰۰ - ۱۶:۲۸:۴۲
کد خبر: ۷۷۹۷۷۵
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
سازمان حفظ نباتات کشور اعلام کرد: میزان آفتکش‌های پرخطر در بخش کشاورزی از ۲۹ درصد در سال ۷۵ به ۴ درصد در سال ۱۴۰۰ کاهش یافته است.
- بنا به اعلام وزارت جهاد کشاورزی، سید جواد نوروزیان گفت: ۹۶ درصد آفت کش‌های مورد استفاده در کشور در گروه سموم کم خطر و متوسط خطر قرار دارد که امتیاز مثبتی برای کشاورزی ایران محسوب می‌شود.
 
مدیرکل دفتر آفتکش‌های سازمان حفظ نباتات کشور افزود: سازمان حفظ نباتات کشور به طور جدی حمایت از تصویب سموم کم خطر را در دستور کار خود قرار داده و به منظور کاهش تعداد سموم پر خطر در سبد سم کشور از ابتدای سال ۱۴۰۰ تدارک دو سم پر خطر پاراکوات و کلروتالونیل نیز ممنوع شده است و این روند به طور مستمر ادامه پیدا خواهد کرد.

وی تصریح کرد: ما در حال حرکت پرشتاب به سمت معرفی و مصرف آفتکش‌های کم خطر با میزان مصرف کمتر و سازگار با محیط زیست و همچنین حذف سموم پر خطر از سبد سم کشور هستیم.

نوروزیان درباره مبارزه بیولوژیک و غیر شیمیایی با آفات و بیماری‌ها در اراضی کشاورزی اظهار داشت: در سال ۹۹ نزدیک به ۶ میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار مبارزه غیر شیمیایی با عوامل خسارت زای گیاهی در اراضی زراعی و باغی انجام شد که از این میزان حدود سه میلیون و ۲۶۰ هزار هکتار در حوزه زراعت و قریب به دو میلیون و ۹۴۰ هزار هکتار در بخش باغات کشور بوده است.

نوروزیان ادامه داد: از سه میلیون و ۲۶۰ هزار هکتار سطح مبارزه با عوامل خسارت زای گیاهی در بخش زراعت، دو میلیون و ۶۱۰ هزار هکتار مبارزه غیر شیمیایی با استفاده از روش‌هایی نظیر مبارزه مکانیکی، تناوب و حذف بقایای گیاهی و ۶۵۰ هزار هکتار نیز مبارزه بیولوژیک با کاربرد عوامل بیولوژیک ماکرو و میکرو، عوامل میکروبی و گیاه پایه و همچنین ملزوماتی همچون کارت‌های زرد و آبی، فرومون‌ها و تله‌ها صورت گرفته است.

وی سطح مبارزه غیر شیمیایی در محصولات باغی در سال ۹۹ را نزدیک به دو میلیون هکتار و مبارزه بیولوژیک را ۹۵۰ هزار هکتار عنوان کرد.

مدیرکل دفتر آفتکش‌های سازمان حفظ نباتات کشور با بیان این که مبارزه غیر شیمیایی و بیولوژیک با عوامل خسارت زا در بخش زراعی و باغی در سال گذشته بیش از هدف برنامه ششم توسعه صورت گرفت، خاطرنشان کرد: در سال ۹۹ مصوب برنامه ششم توسعه، مبارزه بیولوژیک و غیر شیمیایی در سطح ۶ میلیون و ۱۵۰ هزار هکتار بود.

وی در مورد سطوح مبارزه بیولوژیک و غیر شیمیایی با عوامل خسارت زای گیاهی در حوزه زراعی در سال ۱۴۰۰ گفت: از ابتدای سال تاکنون در سطح سه میلیون و ۱۵۰ هزار هکتار مبارزه غیر شیمیایی و بیولوژیک انجام شده که ۴۱۰ هزار هکتار آن با استفاده از عوامل بیولوژیک، میکروبی و ملزوماتی نظیر کارت‌های زرد و آبی، فرومون‌ها و تله‌ها بوده است.

نوروزیان، سطح مبارزه غیر شیمیایی و بیولوژیک با عوامل خسارت زا در حوزه باغی را دو میلیون و ۶۴۰ هزار هکتار در سال جاری عنوان کرد.

وی اضافه کرد: از این سطح، دو میلیون و ۱۰۰ هزار هکتار مبارزه غیر شیمیایی و ۶۰۰ هزار هکتار مبارزه بیولوژیک و میکروبی صورت گرفته است.

مدیرکل دفتر آفتکش‌های سازمان حفظ نباتات کشور با اشاره به نظارت و پایش حدود ۶ میلیون و ۳۰۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی توسط شبکه مراقبت و پیش آگاهی سازمان حفظ نباتات کشور در سال ۹۹ اذعان داشت: سال گذشته چهار میلیون و ۶۰۰ هزار هکتار اراضی زراعی و یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار اراضی باغی در کشور تحت نظارت و پایش این شبکه برای شناسایی به موقع و اعلام زمان دقیق مبارزه با آفات و بیماری‌ها قرار گرفت.

وی گفت: عملکرد شبکه مراقبت و پیش آگاهی سازمان حفظ نباتات کشور در اراضی کشاورزی از ابتدای سال جاری تاکنون ۶ میلیون هکتار بوده که از این میزان چهار میلیون و ۱۵۰ هزار هکتار مربوط به اراضی زراعی و ۸۵۰ هزار هکتار اراضی باغی است.
 
 

 


برچسب ها: اخبار اقتصادی

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *