صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

با اتکاء بر اصول اخلاق اسلامی شاخص‌های عملکردی را ارتقاء دهیم

۱۶ آذر ۱۴۰۰ - ۱۸:۱۷:۱۹
کد خبر: ۷۷۹۶۵۲
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
نهمین نشست شورای مدیران قضایی استان خراسان شمالی در سال ۱۴۰۰، به ریاست حجت الإسلام والمسلمین براتی زاده، رئیس کل دادگستری استان برگزار شد.
- در نهمین نشست شورای مدیران قضایی استان خراسان شمالی بررسی آخرین وضعیت پارکینگ‌های انتظامی وسایل نقلیه در استان و ضرورت تقویت مکانیسم‌های مدیریتی و نظارتی در جهت ساماندهی شرایط موجود، نظام‌مند سازی نحوه رسیدگی‌های قضایی به پرونده‌های مهم، بررسی عملکرد دفاتر خدمات الکترونیک قضایی و تسهیل زمینه‌های کاهش هزینه ارائه خدمات به شهروندان، طبقه بندی زندانیان در استان، ارتقاء سطوح اقدامات نظارتی به منظور تنظیم بازار، تکریم ارباب رجوع و حفظ کرامت مراجعین، بررسی وضعیت رعایت حقوق شهروندی در حوزه‌های قضایی، بررسی راهکار‌های پیشنهادی به منظور جلوگیری از بروز موارد تأخیر در ارائه نظریات کارشناسی و تقویت بازدید‌های میدانی از مراکز ترک اعتیاد، نگهداری از سالمندان، بیماران اعصاب و روان، کودکان کم شنوا، معلولین ذهنی، جسمی و حرکتی و کارگاه‌های تولیدی حمایتی و توانبخشی و اعمال نظارت‌های قانونی در این خصوص از مهمترین مباحث و نکات و بایسته‌های مطروحه در این نشست به شمار می‌رفت.

حجت الإسلام والمسلمین براتی زاده، رئیس کل دادگستری استان خراشان شمالی با اشاره به خطبه ۱۹۲ حضرت علی (ع) در نهج البلاغه بر ضرورت تعصب در اخلاق و حفظ مکارم اخلاق و محاسن افعال در مناسبات مدیریتی در تمامی سطوح به ویژه در موارد مواجهه با مراجعین تأکید کرد.

رئیس کل دادگستری استان خراسان شمالی صداقت، رفاقت و وحدت و همدلی را از جمله مهمترین اصول رفتاری و کرداری در راستای تقویت سازوکار‌های نظارتی برشمرد و بیان کرد: با اتکاء به این اصول اخلاقی است که می‌توانیم راهکار‌های عملی لازم جهت بهبود شاخص‌های عملکردی ارائه دهیم و به موفقیت نیز دست یابیم.

وی ضمن تبیین مهمترین انتظارات خود از مدیران قضایی، قضات و کارکنان دستگاه قضایی در استان، حصول موفقیت با اتکاء به رفتار مهربانانه در کنار کردار مدیریتی را امکان پذیر و بسیار کم هزینه توصیف مؤثر توصیف و تصریح کرد: فضای مدیریتی در عین جدیت در کار و رعایت تواضع و فروتنی و بکارگیری محبت و مودت و مهربانی با یکدیگر می‌تواند به اجرای بهتر قوانین و نیز تقویت سازوکار‌های نظارتی و در نتیجه بهبود شاخص‌های عملکردی منجر شود.

حجت الاسلام و المسلمین براتی زاده، با بیان اینکه نظارت‌ها باید مستمر، جدی، عمیق و سازنده و کارگشا و در عین حال غیر تشریفاتی باشد گفت: در کنار مدیریت باید مطالبه گری کرد و در کنار رفاقت و صمیمیت نظارت‌ها را نیز در اولویت و دستور کار خود قرار داد.

وی حفاظت و صیانت از پرسنل دستگاه قضایی اعم از قضات و کارکنان اداری را بعنوان یکی از مهمترین وظایف مدیران و مسؤولین قضایی در تمامی سطوح برشمرد و بیان کرد: بدون تردید نیروی انسانی بعنوان اصلی‌ترین سرمایه‌های هر سازمانی است که همواره در معرض تهدیدات و مخاطرات مختلف قرار می‌گیرد و به نظر می‌رسد می‌توان در محیطی آرام و توأم با سیاستگذاری و برنامه ریزی اصولی، هدفمند و با اتکاء به موازین نظارتی، حفاظتی و رفاقتی و بکارگیری توان مندی‌های سازمانی در دوره تحول و تعالی، به اهداف مورد نظر دست یافت و مقررات سند تحول قضایی را بطور دقیق اجرایی کرد.

حجت الاسلام و المسلمین براتی زاده،افزود:قطعا اگر یک مدیر در کنار مجموعه تحت امر با احساس مسؤولیت و وظیفه شناسی پایه کار باشد و در فراز و نشیب‌ها میدان را خالی نکند آن مجموعه با او همراهی خواهند کرد و طبعا کار‌ها نیز با سهولت و سرعت بهتر و بیشتر پیش خواهد رفت.

وی بیان کرد: با حرف و قول و وعده و وعید کار‌ها را نمی توان پیش برد بلکه باید با همت بلند و در میدان عمل خود را نشان دهیم.

حجت الاسلام و المسلمین براتی زاده  تصریح کرد: یک مدیر زمانی مقبولیت پیدا می‌کند که خوش اخلاق، دلسوز و در عین حال ناظری قوی باشد که در هنگام تشویق، مشوقی قوی باشد و برای نیروی انسانی انگیزه مضاعف ایجاد کند و در هنگام بروز خدای نکرده هر خطایی قبل از هر چیز به فرد خاطی تذکر بدهد تا از مقام و موقعیت آن شخص بدرستی صیانت و حراست شود.

وی با تأکید بر ضرورت نظام‌مند و ضابطه‌مند سازی فرایند توقیف وسائط نقلیه از سوی ضابطین، وضعیت فعلی پارکینگ‌های انتظامی وسائط نقلیه در استان را غیرقابل قبول دانست و بر ضرورت حضور میدانی و مؤثر و اعمال نظارت‌های دقیق قانونی و پیگیری جدی دادستان‌ها در این حوزه تأکید کرد.

حجت الاسلام و المسلمین براتی زاده، از دادستان‌ها خواست ضمن تطبیق آمار‌های وسائط نقلیه ثبت شده در اسناد و دفاتر موجود با واقعیات‌های موجود در پارکینگ‌های مربوطه در استان، مراتب را ظرف حداکثر یک هفته جهت اتخاذ تصمیم مقتضی و طرح موضوع در کارگروه ویژه‌ای که به همین منظور پیش بینی شده به معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان گزارش کنند.

رئیس کل دادگستری استان خراسان شمالی در پایان ضمن قدردانی از تلاش‌های رئیس دادگستری اسفراین در جریان رسیدگی به بیش از ۳ هزار پرونده قضایی در طول ۸ ماه، احقاق حقوق شهروندان، فصل خصومت از طریق رسیدگی و صدور و اجرای احکام قضایی را مهمترین وظیفه و کارکرد قضات توصیف و خاطرنشان کرد:انتظار داریم مدیران قضایی و قضات ما به فرایند دادرسی و کار قضایی بر گردند و این یک مطالبه جدی است؛ چراکه اصل کار یک قاضی همان رسیدگی قضایی است.
 
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *