صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اقدامات اروپا برای مقابله با پناهجویان؛ از پهپاد‌های نظامی تا سیستم‌های حسگر

۱۹ آذر ۱۴۰۰ - ۰۵:۱۵:۰۲
کد خبر: ۷۷۹۵۸۹
فناوری‌های چند صد میلیون دلاری اروپا برای ممانعت از ورود مهاجران به این قاره فقط به مخاطرات جانی بیشتر منجر شده و ناقض حقوق بشر است.
اروپا در چند دهه اخیر چند صد میلیون دلار هزینه صرف فناوری نظامی را صرف رویکرد مقابله با ورود پناهجویان و مهاجران به قاره سبز کرده است.
 
به گزارش «گاردین»، تعداد فزاینده‌ای سیستم‌های نظارتی و بازدارنده با فناوری‌های پیشرفته برای مقابله با ورود مهاجران و پناهجویان به قاره اروپا در امتداد مرز‌های کشور‌های اروپایی مورد استفاده قرار می‌گیرند.
 
این فناوری‌ها طیف گسترده‌ای از ابزار‌ها از پهپاد‌های نظامی تا سیستم‌های حسگر را در بر می‌گیرند.
 
مرز لهستان و بلاروس در ماه‌های اخیر به آخرین خط مقدم چنین فناوری‌های تبدیل شده است.
 
در آخرین مورد، لهستان در ماه گذشته ۳۵۰ میلیون یورو صرف ایجاد دیواری از دوربین‌های پیشرفته و حسگر‌های حرکتی را تصویب کرد.
 
«گاردین»، نتیجه سرمایه گذاری‌های اتحادیه اروپا را چنین ترسیم کرد: یک دیوار دیجیتال در مرز‌های دریایی، جنگلی و کوهستانی و ایجاد یک زمین بازی فناوری برای شرکت‌های نظامی و فناوری که محصولات خود را براساس بازار‌های جدید تغییر می‌دهند.
 
در سال ۲۰۱۸، اتحادیه اروپا پیش‌بینی کرد که هزینه امنیت اروپا تا سال ۲۰۲۰ به ۱۲۸ میلیارد یورو (۱۰۸ میلیارد پوند) افزایش می‌یابد؛ ذینفعان این امر، شرکت‌های تسلیحاتی و فناوری هستند.
 
یکی از کارشناسان سابق شبکه نظارت بر خشونت مرزی در اتحادیه اروپا، بر این باور است که داشتن پهپاد‌ها یا بالگردها مانع عبور مردم نمی‌شود، آن‌ها را در مسیر‌های پر خطری قرار می‌دهد.
 
به گفته وی «با افزایش امنیت در یک بخش از مرز، حرکت در بخش دیگر ادامه می‌یابد.»
 
ناظر مهاجرت و فناوری در آزمایشگاه حقوق پناهندگان می‌گوید «اتکای اتحادیه اروپا به این شرکت‌ها برای توسعه ایده فناوری برای استفاده در مرزهایش، نامناسب است؛ آن‌ها به بخش خصوصی برای ایجاد این اسباب بازی‌ها متکی هستند؛ اما مقررات بسیار کمی وجود دارد.»
 
پناهندگان و مهاجرانی که سعی می‌کنند از طریق زمین یا دریا، وارد اتحادیه اروپا شوند از هوا زیر نظر گرفته می‌شوند.
 
افسران مرزی از هواپیما‌های بدون سرنشین و بالگرد در کشور‌های منطقه بالکان استفاده می‌کنند.
 
گران‌ترین ابزار، پهپاد «هیرون»، ساخت شرکت اسلحه سازی اسرائیلی است که در دریای مدیترانه کار می‌کند.
 
ماموریت‌ها نیز عمدتاً از مالت شروع می‌شوند و بر منطقه جست‎وجو و نجات در لیبی تمرکز می‌کنند (جایی که گارد ساحلی لیبی هنگامی که نیرو‌های اتحادیه اروپا از قایق‌هایی که سعی در عبور از دریای مدیترانه دارند، مطلع شوند، عملیات بازگشت به عقب را انجام می‌دهند.)
 
نماینده آلمانی پارلمان اروپا و از مخالفان استفاده اتحادیه اروپا از پهپاد‌ها و ارتباط با شرکت‌های تسلیحاتی بر این باور است که اتحادیه اروپا، مهاجرت را به یک مسئله امنیتی تبدیل کرده است.
وی گفت «اتحادیه اروپا همیشه درباره ارزش‌هایی مانند حقوق بشر و نقض‌های متعدد آن صحبت می‌کند؛ اما هفته به هفته شاهد مرگ افراد بیشتری هستیم و باید بپرسیم که آیا اتحادیه اروپا ارزش‌های خود را زیر پا می‌گذارد یا خیر.»
 
در ماه سپتامبر، یونان یک اردوگاه پناهندگان را در جزیره «ساموس» افتتاح کرد که از آن به عنوان «زندان» یاد می‌شود.
 
هزینه ۳۸ میلیون یورویی برای نگهداری ۳ هزار پناهجو در فضایی محصور به دیوار‌های نظامی و دوربین مدار بسته برای ردیابی تحرکات مردم صرف شده است.
 
یونان تاکنون ۳ مورد از ۵ مورد اردوگاه با شرایط مذکور را تاکنون افتتاح کرده است.
 
اتحادیه اروپا نیز در سال‌های گذشته ۴.۵ میلیون یورو صرف خرید دروغ سنج‌های مبتنی بر هوش مصنوعی در یونان، مجارستان و لتونی کرد.
 
این دستگاه حالات چهره پناهندگان و مهاجران را در زمان پاسخ به سوال‌ها اسکن می‌کند و براساس آن نتیجه می‌گیرد که آیا دروغ گفته‎اند یا خیر و در نهایت اطلاعات را به یک افسر مرزی می‌دهد.
 
این نرم افزار موضوع پرونده دادگاهی است که توسط یک نماینده پارلمان اروپا به دادگاه اروپا در «لوکزامبورگ» ارائه شده است.
 
استدلال این شکایت، لزوم نظارت عمومی بیشتری در مورد چنین فناوری‌هایی است.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *