پرفروشترین کتابهای جهان در سال ۲۰۲۱
- تسنیم نوشت: منابع مختلف در آستانه آغاز سال جدید میلادی اقدام به انتشار پرفروشترین کتابها در سالی که گذشت، کردهاند. گزارش حاضر با بهره گرفتن از منابع مختلف مانند آمازون، نیویورک تایمز و ... نگاهی انداخته است به کتابهایی که در سال ۲۰۲۱ بیشترین اقبال را داشتهاند.
پرونده دنبالهدار باب وودوارد و ترامپ
در میان اسامی مختلفی که در سایتها برای معرفی پرفروشترین کتابهای جهان در سال ۲۰۲۱ نقل شده، نام کتابی از باب وودوارد، روزنامهنگار نامآشنای آمریکایی، نیز به چشم میخورد. او که در دوران ریاست جمهوری ترامپ دو اثر «ترس» و «خشم» را منتشر کرده بود، در سال ۲۰۲۱ با کتاب «خطر» بار دیگر مخاطبان کتاب در سراسر جهان را متوجه خود کرد؛ گویی وودوارد قصد ندارد دست از سر ترامپ بردارد.
«خطر» تکمیلکننده سهگانه دو اثر پیشین وودوارد درباره ترامپ است که بر نحوه عملکرد او در مواجهه با ویروس کرونا متمرکز است. «سایمون اند شوستر»، ناشر این کتاب اعلام کرده است که اثر جدید «باب وودوارد» برای نخستینبار نشان میدهد که نحوه برخورد ترامپ با همهگیری ویروس کرونا و سایر مسائل بسیار فراتر از یک بحران سیاسی داخلی بوده است.
کتاب اخیر وودوارد بر اساس بیش از ۲۰۰ مصاحبه و همچنین خاطرات، دستورات محرمانه، رونوشت تماسهای تلفنی، ایمیلها و سایر سوابق دولتی نوشته شده است.
در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا، کتابهایی که درباره او نوشته شدهاند، همواره جزو آثار پرفروش بودهاند. در این میان بنا بر آمارهای اعلام شده، کتابهایی که با نگاهی انتقادی به سیاستهای رئیس جمهور سابق آمریکا نوشته شدهاند، از بیشترین اقبال برخوردار بوده و توانستهاند برای چند هفته در صدر اخبار حوزه کتاب یا سیاست قرار گیرند.
مارکسیسم آمریکایی
از دیگر کتابهایی که میتوان آن را در رده کتابهای سیاسی قرار داد، کتاب «مارکسیسم آمریکایی»، اثر «مارک لوین» است. کتاب تلاش دارد بگوید که چطور نگاه مارکسیستی در بخشهای مختلف آمریکا در دوره ریاست جمهوری بایدن نفوذ کرده است.
در معرفی این اثر آمده است: در «مارکسیسم آمریکایی» مارک لوین توضیح میدهد که چگونه عناصر اصلی ایدئولوژی مارکسیستی اکنون در جامعه و فرهنگ آمریکا - از مدارس، مطبوعات و شرکتهای آمریکا گرفته تا هالیوود، حزب دموکرات و ریاست جمهوری بایدن - فراگیر شده است؛ عناصری که تحت لوای برچسبهای فریبندهای مانند مترقیگرایی، سوسیالیسم دموکراتیک، کنشگری اجتماعی و موارد دیگر خود را نشان میدهد.
روایتی از قحطی و خشکسالی در آمریکا
در بخش داستان که عموماً بیشترین مخاطب را در حوزه کتاب دارد، کتاب «چهار باد»، اثر کریستین هانا جزو آثاری است که توانسته در فهرست ۲۰ کتاب پرمخاطب سایت آمازون قرار گیرد.
کتاب هانا روایتی است از قحطی و خشکسالی در تگزاس و مواجهه یک زن با این مسئله و تلاش او برای رهایی و خروج از این بحران که خانواده و سرمایهاش را تهدید میکند.
در معرفی این اثر آمده است: تگزاس، سال ۱۹۳۴؛ میلیونها نفر بیکار هستند و خشکسالی دشتهای بزرگ را شکسته است. کشاورزان برای حفظ زمین و معیشت خود میجنگند؛ زیرا محصولات زراعی در حال نابودیاند، آب در حال خشک شدن است و گرد و غبار زندگی مردم را تهدید میکند و خطر دفن شدن همه هستی مردم در زیر تلی از گرد و غبار وجود دارد. کتاب «چهار باد» یکی از تاریکترین دورههای رکود بزرگ، دوران کاسهگردی و غبار را به تصویر میکشد.
«السا»، شخصیت اصلی کتاب هانا است که بر سر یک دو راهی قرار دارد؛ یا بایستد و با شرایط موجود برای بهتر شدن اوضاع بجنگد، یا به هر آنچه دارد پشت کند و برای یک زندگی بهتر و بیدردسر به کالیفرنیا مهاجرت کند. دوگانه زندگی او، دوگانه بسیاری دیگر از مردم تگزاس است.
کتاب هانا پس از انتشار نظر مثبت منتقدان را به همراه داشت، برخی آن را یک «حماسه» توصیف کردهاند. با همه این اوصاف، کتاب «چهار باد» نمایی است از قدرت پنهان در درون انسانها در مواجهه با دشواری و شرایط بحرانی.
شناسنامه آمریکاییها
کتاب «پروژه ۱۶۱۹» که با همکاری نیکول هانا جونز تدوین شده است، نگاهی دارد به تاریخچه بردهداری در آمریکا و تأثیر این پیشینه بر زندگی امروز آمریکاییها. کتاب با ارائه مجموعه آثاری از نویسندگان مختلف، تلاش دارد نشان دهد که سیستم بردهداری چطور بر زندگی آمریکاییها تأثیر گذاشته است؛ تأثیری که با وجود لغو این قانون همچنان در لایههای مختلف زندگی آمریکاییها وجود دارد و میراثی غیر قابل انکار است.
در معرفی این کتاب در نیویورکتایمز آمده است: در اواخر اوت ۱۶۱۹، یک کشتی از بریتانیا به ویرجینیا رسید؛ کشتی که محمولهای متشکل از ۲۰ تا ۳۰ برده آفریقایی را با خود به همراه داشت. ورود آنها به خاک آمریکا منجر به سیستم وحشیانه بردهداری در آمریکا شد که تا ۲۵۰ سال پس از خود ادامه داشت. هرچند گاهی از آن با عنوان گناه کبیره و نابخشودنی آمریکا یاد میشود، اما مسئله مهمتر از این است. بردهداری مسئلهای است که هنوز هم آمریکا را با آن معرفی میکنند.
مقالات و آثار منتشر شده در کتاب حاضر نشان میدهد که چگونه میراث ۱۶۱۹ به هر بخش از جامعه معاصر آمریکا سرایت کرده است؛ از سیاست، موسیقی و رژیم غذایی گرفته تا ترافیک و فرهنگ شهروندی، سرمایهداری و خود دموکراسی ما.
ورود هالیوودی به کتابفروشیها
در رسته کتابهای سرگذشتنامه نیز کتاب «ویل»، نوشته ویل اسمیت بازیگر مشهور آمریکایی، به عنوان یکی از پرمخاطبترین آثار طی سال ۲۰۲۱ یاد شده است. این کتاب که توسط پنگوئن پرس منتشر شده، تا چند هفته در صدر آثار بیوگرافی قرار داشت. وی این کتاب را با همکاری مارک منسون نوشته و طراحی جلد کتاب را برندان اودوم هنرمندی از نیواورلئانز انجام داده است.
اسمیت که در دو سال اخیر وقتش را صرف نوشتن این کتاب کرده از آن به عنوان «کار عشق» یاد کرد.
این بازیگر در صفحه آمازون برای معرفی کتاب، از آن به عنوان داستان چگونگی تسلط بر احساسات یک شخص یاد کرده است؛ به گونهای که بتواند به دیگران هم کمک کند. وی نوشته است: وقتی ذهن خودت را به تصرف درآوری آنگاه آسان است در دنیای مادی مانور بدهی. به این باور دارم. وقتی ذهن خودت را شناختی، هر تجربه، هر احساس، هر نتیجه؛ چه مثبت چه منفی، به راحتی به جلو میبردت تا تجربه و رشد بیشتری داشته باشی.
از دیگر آثار پرفروش جهان در سال ۲۰۲۱ میتوان به کتابی از جان گریشام، نویسنده مشهور آمریکایی، اشاره کرد که با عنوان «فهرست قاضی» منتشر شده است. او که به دلیل داستانهای خلاقانهاش همواره مورد توجه مخاطبان کتاب قرار گرفته است، در کتاب جدید خود نیز تلاش دارد یک داستان حقوقی برای مخاطب خود روایت کند. کتابهای او تاکنون به زبانهای مختلف دنیا از جمله فارسی ترجمه و در مناطق مختلف جهان توزیع شده است.