صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تکلیف امروز دانشجویان مسلمان و انقلابی

۱۴ آذر ۱۴۰۰ - ۱۶:۵۴:۵۴
کد خبر: ۷۷۹۴۷۶
دسته بندی‌: سیاست ، دفاعی و مقاومت
دشمن را بشناسید، یکی از خطراتی که هر ملتی را تهدید می‌کند این است که دشمن خودش را نشناسد، دشمن خودش را دشمن نداند؛ یا دوست بداند یا بی طرف بداند؛ این خطر خیلی بزرگی است. این خواب رفتگی است. هم دشمن را بشناسید، هم روش‌های دشمنی اش را بشناسید؛ ببینید چه جوری دشمنی می‌کند. دچار غفلت نشویم؛ اگر غفلت کردیم، غارت خواهیم شد.
- حجت الاسلام علی شیرازی جانشین سازمان عقیدتی سیاسی وزارت دفاع در یادداشتی تکلیف دانشجویان مسلمان و انقلابی را از منظر رهبر حکیم و خردمند انقلاب اسلامی حضرت امام خامنه‌ای تشریح کرد.

بسم الله الرحمن الرحیم
ما در این نوشتار به دنبال تبیین تکلیف دانشجویان مسلمان و انقلابی از منظر رهبر حکیم و خردمند انقلاب اسلامی، عارف کامل، عامل برجسته حضرت آیت‌الله خامنه‌ای هستیم.

۱. خودسازی؛
۱۲ تیر ۱۳۹۵: از جمله وظایف دانشجویی، حفظ دین و تقواست.
 
۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۰: اولین انتظاری که دارم، این است که بنیه دینی و انقلابی تان را تقویت کنید؛ از این مسئله آسان عبور نکنید؛ این خیلی مهم است.
 
۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۹: به مسائل ایمانی و مسائل اعتقادی و معرفتی بپردازید.
 
۷ خرداد ۱۳۹۷: باید فضا جوری بشود که انسان‌های مستعد بتوانند در آن فضا حرکت کنند، امثال حاج میرزا علی آقای قاضی‌ها و علامه طباطبایی‌ها و شخصیت‌های برجسته این جوری به وجود بیایند؛ انسان‌های والا و برتر که از این فضای مادی توانسته اند تعالی پیدا کنند و فراتر بروند. در میان ما کسانی هستند که استعداد این حرکت را دارند، بخصوص در دوره جوانی.
 
۱۲ تیر ۱۳۹۵: من توصیه می‌کنم به جوان‌های عزیزمان و جوان‌های دانشجو که به مسائل تقوای شخصی، پرهیزکاری شخصی، پاکدامنی شخصی اهمیت بدهید، حتما تلاوت قرآن را روزانه فراموش نکنید. با قرآن ارتباطتان را برقرار کنید. این دعا‌ها مضامین فوق العاده‌ای دارد، این دعا‌ها رشته ارتباط شما را با خدای متعال مستحکم می‌کند.
 
۱ خرداد ۱۳۹۸: این فرصت جوانی که در اختیار شماست، این تجدیدناپذیر است؛ از این فرصت استفاده کنید برای اینکه انس با خدا را، انس با نماز را، انس با قرآن را برای خودتان به صورت عادت دربیاورید؛ عادت‌های پسندیده و نیکو؛ و آن وقت تا آخر عمر با شما همراه خواهد بود.
 
۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۹: خودسازی خیلی مهم است؛ هم در ابعاد فردی، هم در ابعاد اجتماعی، انس با قرآن، ارتباط با قرآن، نماز با حضور قلب، نماز در اول وقت، توجه به ادعیه مواردی است که به نظر من برای خودسازی لازم است.
 
۱۱ آبان ۱۳۹۶: با توسل، با دعا، با نماز خوب، با توجه، با قرآن خواندن، با کمک به بندگان خدا، با اجتناب از گناه، تردیدی ندارم که ان‌شاءالله این نسل کنونی شما جوانان عزیز خواهید توانست همه آرزو‌هایی را که در انقلاب وجود داشت، تحقق ببخشید.
 
۳۰ مهر ۱۳۹۳: با خدا حرف بزنید، از خدا بخواهید، به خدا پناه ببرید، با خدای متعال درد دل کنید، هر چه این حالت را بیشتر توانستید در خودتان بوجود بیاورید، بدانید توفیقات شما در آینده بیشتر خواهد بود.
 
۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۰: آدم خوب شدن در عرصه‌های گوناگون مبارزاتی اجتماعی، بین المللی، و انقلابی تاثیر خودش را می‌گذارد. اگر ایمان باشد، تقوا باشد، دیگر مشکلی وجود نخواهد داشت؛ یعنی دانشجو به سراغ مخالفین انقلاب و دشمنان انقلاب نخواهد رفت.
 
۲. بصیرت و دشمن شناسی
تیر ۱۳۹۵: دانشجو، هم جوان است، هم عالم است؛ او است که فردای کشور را باید اداره بکند، او است که باید آگاه باشد تا سنگر ایستادگی را در مقابل زیاده خواهان و فرصت طلبان و دیگران تقویت بکند، این باید محکم باشد.
 
۱۲ آبان ۱۳۹۴: من توصیه‌ام به جوان‌ها این است که بصیرت خودشان را نسبت به اوضاع کنونی، نسبت به گذشته تاریخی نزدیک، روز به روز افزایش بدهند و بتوانند صحنه امروز دنیا را مشاهده بکنند.
 
۱۳ تیر ۱۳۹۴: بنده معتقدم محیط دانشگاه، محیط فهم سیاسی، تحلیل سیاسی، دانش سیاسی، آگاهی سیاسی است.
 
۲۰ تیر ۱۳۹۴: خوشبختانه جوان دانشجو به مسائل، با نگاه عمقی نگاه می‌کند.
 
۱۲ تیر ۱۳۹۵: یکی از خصوصیات دانشجو این باید باشد که محیط را با چشم باز نگاه کند؛ هم محیط دانشجویی را، هم محیط کشور را، هم محیط منطقه را، هم محیط جهان را.
 
۲۰ تیر ۱۳۹۴: بنشینید روی مسائل بین الملل جمهوری اسلامی کار کنید؛ روی قضایای یمن، روی قضایای عراق، روی قضایای سوریه، تحلیل‌های جذاب، نگاه به آینده.
 
۲۶ مهر ۱۳۹۶: دشمن را بشناسید، یکی از خطراتی که هر ملتی را تهدید می‌کند این است که دشمن خودش را نشناسد، دشمن خودش را دشمن نداند؛ یا دوست بداند یا بی طرف بداند؛ این خطر خیلی بزرگی است. این خواب رفتگی است. هم دشمن را بشناسید، هم روش‌های دشمنی اش را بشناسید؛ ببینید چه جوری دشمنی می‌کند. دچار غفلت نشویم؛ اگر غفلت کردیم، غارت خواهیم شد.
 
۱۱ آبان ۱۳۹۶: جوان‌های عزیز! یادتان نرود که دشمن اصلی شما آمریکا است؛ این را فراموش نکنید.
 
۱۲ آبان ۱۳۹۷: دشمنی با آمریکا را فراموش نکنید؛ فریب لبخند دروغین و فضاحت بار دشمن را نخورید.
 
۲۰ تیر ۱۳۹۴: اگر مبارزه با استکبار نباشد، ما اصلا تابع قرآن نیستیم. مبارزه با استکبار که تمام نمی‌شود. در مورد مصادیق استکبار، آمریکا اتم مصادیق استکبار است.
 
۱۲ آبان ۱۳۹۵: اینکه گفتند در مقابل آمریکا بایستید، هر چه فریاد دارید بر سر آمریکا بزنید، به معنای دفاع از ارزش‌ها است؛ نه فقط ارزش‌های مخصوص مسلمان‌ها، دفاع از ارزش‌های انسانی.
 
۲۶ مهر ۱۳۹۶: آمریکا کارگزار صهیونیسم جهانی است. یک شبکه خطرناک خبیثی در دنیا وجود دارد به نام صهیونیسم بین‌الملل؛ آمریکا کارگزار آن‌ها است.
 
۱۲ تیر ۱۳۹۵: یکی دیگر از مسائلی که به نظرم می‌توانید شما (دانشجویان) انجام بدهید تشکیل یک جبهه واحد ضد آمریکایی و ضد صهیونیستی در سطح دانشجویان جهان اسلام است.
 
۱۲ آبان ۱۳۹۷: نظریه مقاومت در مقابل دشمن قوی پنجه را تبلیغ کنید، ترویج کنید نظریه مقاومت، یک نظریه اصیل و درست است؛ هم در مقام نظر، هم در مقام عمل از هر دو جهت باید ترویج شود.
 
۱۲ تیر ۱۳۹۵: ما در کار دانشجویی تکیه موکد داریم بر این که کسانی که در مجموعه‌های دانشجویی فعالیت می‌کنند، باید ایستادگی کنند؛ باید محکم باشند.
 
۳. روحیه انقلابی گری
۲۹ خرداد ۱۳۹۵: دانشگاه باید انقلابی باشد، دانشجو باید انقلابی باشد، دانشجو باید یک مسلمان مجاهد فی سبیل الله باشد.
 
۲۸ مهر ۱۳۹۵: یک نسلی باید بوجود بیاید شجاع، باسواد، متدین، دارای ابتکار، پیشگام، خودباور، غیور،  چنین نسلی لازم داریم. بایستی ایمان داشته باشد، سواد داشته باشد، غیرت داشته باشد، شجاعت داشته باشد، خوباوری داشته باشد، انگیزه کافی برای حرکت داشته باشد، توان جسمی و فکری حرکت داشته باشد، هدف را در نظر بگیرد، چشم را به اهداف دور متوجه بکند. زندگی خودش و وجود خودش را بگذارد در راه این هدف و با جدیت حرکت کند؛ در یک کلمه یعنی یک موجود انقلابی؛ معنای انقلابی این است.
 
۱۲ آبان ۱۳۹۵: آنچه من بر روی آن تکیه می‌کنم روحیه انقلابیگری است؛ این روحیه را باید حفظ کنید. معنای روحیه انقلابی. این است که یک انسان انقلابی، شجاعت دارد، اهل اقدام است، اهل عمل است، ابتکار می‌ورزد، بن بست شکنی می‌کند، گره گشایی می‌کند؛ از چیزی نمی‌ترسد، به آینده امیدوار است، به امید خدا به سمت آینده روشن حرکت می‌کند.
 
۱ خرداد ۱۳۹۸: آنچه ما از بچه‌های دانشجو، از شما جوان‌های عزیز که من خیلی به شما‌ها واقعا علاقه مندم، انتظار داریم این است که شما‌ها باید خودجوش باشید، باید خودکار باشید. هر کدام در هر قسمتی که توانایی اش را دارید بایستی خودجوش و خودکار باشید. مثل مبارزات دوران طاغوت توطئه نومید کردن نسل جوان با همین حرکت‌ها که نشاط آفرین و امید آفرین است، از بین می‌رود.
 
۴. مطالبه گری و آرمان خواهی
۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۹: پرچم آرمان خواهی و مطالبه گری را زمین نگذارید. مطالبه گری را از دست ندهید، آرمان خواهی را از دست ندهید آرمان خواهی موجب می‌شود که ما راه را گم نکنیم و وسط راه، کج و راست و به چپ و راست حرکت نکنیم. آرمان اصلی و واقعی و نهایی، ایجاد تمدت اسلامی است؛ این‌ها را از دست ندهید و این‌ها را مطالبه کنید و بخواهید روی آن فکر کنید.
 
۷ خرداد ۱۳۹۷: مطالبه گری آرمان‌ها از آن چیز‌هایی است که از آن نباید دست برداشت. اگر چنانچه این حجم عظیم و وسیع تهاجم به افکار عمومی از سوی ضدانقلاب با این مطالبه گری‌ها مواجه نشود، قطعا ویرانگری خواهد کرد.
 
۱۷ خرداد ۱۳۹۶: شما دانشجو‌ها باید خودتان را در صفوف مقدم این مبارزه حس کنید دانشجو باید احساس مسئولیت انسانی، احساس مسئولیت ملی، احساس مسئولیت دینی و اجتماعی و بین المللی بکند. این نگاه نقادانه و دغدغه‌مند، از دانشجو و محیط دانشگاه نباید گرفته بشود. هم نقادانه، هم آرمان گرایانه؛ باید دنبال آرمان‌ها باشند. روی کاستی‌ها و کژی‌ها علامت سئوال بگذارند؛ دانشجو باید کاستی‌ها را ببیند، کجی‌ها را ببیند، عیوب را ببیند و سئوال کند. روحیه سئوال کردن، امر به معروف، نهی از منکر، مطالبه جدی آرمان‌ها و ارزش‌ها در دانشجو، روحیه قابل قبول است. حرفتان را صریح و قاطع و با صدای بلند بیان کنید. آرمان گرایی را فراموش نکنید. آرمان‌ها چیست؟ رسیدن به جامعه عادل، جامعه آزاد، جامعه پیشرفته، جامعه مومن، جامعه متعبد، جامعه مرفه، جامعه متحد، جامعه قوی و مستحکم، جامعه مستقل؛ این‌ها آرمان است.
 
۲۰ تیر ۱۳۹۴: معنای آرمان گرایی این است که نگاه کنید به واقعیت‌ها و آن‌ها را درست بشناسید؛ از واقعیت‌های مثبت استفاده کنید، با واقعیت‌های سلبی و منفی مقابله کنید و مبارزه کنید در مجموعه بیانات امام، در مجموعه معارف انقلاب اسلامی، در مطالعه دقیق قرآن و نهج البلاغه، آرمان‌ها را فهرست کنید، طبقه بندی کنید، دسته بندی کنید، روی این‌ها کار کنید و بر آرمان‌ها ایستادگی کنید.
 
۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۹: جبهه انقلاب را گسترش بدهید، یارگیری کنید جذب کنید.
 
۱۲ تیر ۱۳۹۵: در دفاع از نظام اسلامی هیچ تقیه نکنید و صریح باشید
 
۵. حامی خط امام
۱۲ آبان ۱۳۹۵: با بصیرت نگاه کنید، هر حرفی را از هر گوینده‌ای نپذیرید. مبدا حرکت و مبدا انقلاب، امام بزرگوار است، حرف او را حجت بدانید؛ نگاه کنید ببینید امام چه می‌گفت.
 
۱۲ آبان ۱۳۹۴: امروز دارند به انواع مختلف و به وسایل گوناگون و جدید. اعتقادات را، باور‌ها را آماج قرار می‌دهند؛ این را باید جوان‌ها متوجه باشند تاریخ مبارزات ملت ایران را بیشتر بخوانند و بیشتر بدانند. در دوران مبارزات بر ملت ایران چه گذشت، چه کسانی مقابل ملت ایران بودند این‌ها را جوان‌های ما بایستی آگاه بشوند و بدانند.
 
۶. رشد علمی
۱خرداد ۱۳۹۸: شما احتیاج دارید بخوانید، احتیاج دارید بدانید. شما نهضت کتابخوانی باید راه بیندازید، واقعا کتاب بخوانید، مطالعه کنید. شما‌ها خودتان، هیئت‌های اندیشه ورزتان، بچه‌های پیشکسوت ترتان بنشینند فهرست مطالعاتی و برنامه مطالعاتی برای جا‌های مختلف، قشر‌های مختلف برنامه ریزی کنند، طراحی کنند و تعریف کنند.
 
۷ خرداد ۱۳۹۷: بنده کتاب خوانم، من خیلی کتاب می‌خوانم، دلم می‌خواهد شما بچه‌ها، جوان‌ها واقعا کتاب بخوانید.
 
۱۲ تیر ۱۳۹۵: این جور نیست که شما خیال کنید یا کار انقلابی باید بکنیم یا باید درس بخوانیم؛ نخیر درس خواندن جزو واجبات شما است، کار انقلابی هم جزو واجبات شما است؛ هر دو باید در کنار هم انجام بگیرد.
 
۲۰ تیر ۱۳۹۴: وقتتان را درست مصرف کنید، هم به درس برسید، هم به کار تشکیلاتی برسید؛ به هر دوی این‌ها باید برسید.
 
۳۰ مهر ۱۳۹۳: ما بایستی در مجموعه دانشگاه‌های کشور یک زنجیره کامل علمی را شاهد باشیم؛ به معنای واقعی، یک شبکه عظیم تولید علم در همه ابعاد و در همه بخش‌های مورد نیاز، و همه هم افزا و مکمل یکدیگر.
 
۱۷ خرداد ۱۳۹۶: در دانشگاه باید هم عالم تولید بشود، هم علم تولید بشود، هم عالم و علم جهت درست پیدا کند.
 
۱۳ تیر ۱۳۹۴: دانشجویان دنبال این هستند که یک چیزی را تحقیق کنند، یک چیزی را بنویسند، رساله‌ای را تهیه کنند؛ این احتیاج دارد به یک نظام، احتیاج دارد به یک نگرش کلان، به یک هدایت کلی که چه تهیه بشود که کشور بتواند از آن استفاده بکند.
 
۲۹ خرداد ۱۳۹۵: مقالات علمی باید به سمت نیاز‌های کشور هدایت بشود. ما امروز در زمینه نفت احتیاج داریم، در زمینه کشاورزی احتیاج داریم، در زمینه صنایع مختلف احتیاج داریم، در زمینه ارتباطات احتیاج داریم به تحقیق، به مقاله نویسی؛ مقالاتی که نوشته می‌شود در جهت نیاز فلان کشور نباشد.
 
۱۷ مهر ۱۳۹۸: ما نمی‌خواهیم دانشگاه ما تکرار و باز تولید فلان دانشگاه آمریکایی باشد فضای علمی کشور باید فضای علمی ایرانی و اسلامی باشد ما بایستی با فرهنگ خودمان، ایرانی زندگی کنیم، ایرانی باید بیندیشیم و فکر کنیم؛ و الگوی پیشرفت اسلامی - ایرانی را در زمینه مسائل علم هم حتما بایستی رعایت بکنیم.
 
۲۹ خرداد ۱۳۹۵: باید دانشگاه را آراسته به آن خصوصیاتی کرد که کشور فردا، کشور بیست سال بعد و ایران بیست سال بعد به آن احتیاج دارد.
 
۲۰ آبان ۱۳۹۴: دانشگاه‌ها باید پژوهش محور بشوند؛ پژوهشگاه درست کنند ... صنعت و دانشگاه باید ارتباط پیدا کنند؛ هم برای صنعت خوب است، هم برای دانشگاه؛ هم‌برای مدیریت دانشگاه خوب است، هم برای دانشجو.
 
۲۰ تیر ۱۳۹۴: یکی از انواع ایجاد جاذبه این است که حرف نو پیدا کنید. خیلی از حقایق هست که با مطالعه در قرآن، با مطالعه در نهج البلاغه و در روایات، انسان به آن‌ها برخورد می‌کند. حرف نو (هم) فقط حرف نو دینی نیست، حرف نو سیاسی هم هست، حرف نو اجتماعی هم هست، حرف نو در زمینه مسائل بین الملل هم هست. حرف نو جاذبه دارد. یکی دیگر از روش‌ها استفاده از بخشی از شیوه‌های هنری است به عنوان مثال تئاتر؛ تئاتر دانشجویی، کاریکاتور یکی از شیوه‌های هنری بسیار موثر است، کار‌های طنز سرود، یا نشریه‌های صوتی یکی از راه‌های تاثیر گذاری، اقناع فکری است تفکر دینی را جز با اقناع نمی‌شود منتقل کرد و منعکس کرد.
 
۲۶ آبان ۱۴۰۰: یکی از مسائلی که مورد تکیه و توجه و تعمیق واقع می‌شود، مسئله هوش مصنوعی باشد که در اداره آینده دنیا نقش خواهد داشت.
 
۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۹: علم اقتدار است، علم قدرت است و باید دنبال علم بود. محیط‌های دانشگاهی، محیط‌های تحقیقاتی و پژوهشی حتما بایستی به مسئله علم توجه کنند.
 
۲۶ مهر ۱۳۹۶: باید در کشور جریان سازی بشود در زمینه علم و پیشرفت علمی؛ به صورت جریان در بیاید، به صورت رویه در بیاید که قابل توقف نباشد.
 
۱۱ آبان ۱۳۹۶: جوان‌های خوب ما درس بخوانند، علم آموزی کنند. آن‌هایی که نخبه هستند، برای کشورشان کار کنند. اگر چنانچه خوب درس بخوانند و کار بکنند، بلاشک سطح علم در کشور بالا خواهد آمد به برکت علم، انسان می‌تواند به آرزو‌های بزرگ دست پیدا کند.
 
۷. نگاه به آینده
 
۲۰ آبان ۱۳۹۴: دنبال علمی باشیم که برای کشور لازم و نافع است؛ نه فقط برای حال کشور، بلکه برای ده سال بعد و بیست سال بعد کشور. ممکن است ما در بیست سال بعد، یک نیازی داشته باشیم که از امروز باید تحقیقات آن نیاز شروع بشود.
 
۲۹ خرداد ۱۳۹۵: یکی از وظایف دانایان و خردمندان و نخبگان یک کشور، نگاه به آینده است.
 
۱۷ مهر ۱۳۹۸: باید پیشرفت ما جوری باشد که تا پنجاه سال بعد ... اگر کسی خواست به تازه‌های علمی دنیا دست پیدا کند مجبور باشد فارسی یاد بگیرد تا بتواند از نوشته‌های شما‌ها استفاده کند.
 
۸. گفتمان سازی
 
۲۰ تیر ۱۳۹۴: دانشجو تصمیم ساز است؛ دانشجو گفتمان ساز است. شما وقتی که یک آرمانی را دنبال می‌کنید، می‌گویید، تکرار می‌کنید و به جد پای آن می‌ایستید، این یک گفتمان در جامعه ایجاد می‌کند، این موجب تصمیم سازی می‌شود.
 
۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۹: جریان‌های دانشجویی به گفتمان سازی اهمیت بدهند. مسائل نظام را استخراج کنید، فکر کنید، راه حل‌های سنجیده و قوی پیش بینی کنید.
 
۱۲ تیر ۱۳۹۵: گفتمان عدالت، اقتصاد دانش بنیان، پیشرفت ایرانی اسلامی، شتاب در یافته‌های علمی؛ این‌ها گفتمان‌های اصلی است؛ این گفتمان‌ها را تقویت کنید. گفتمان اقتصاد مقاومتی خیلی گفتمان مهمی است.
 
۱۳ تیر ۱۳۹۴: ما اگر می‌خواهیم یک خواسته‌ای تحقق پیدا کند، قدم اول این است که این خواسته را به صورت یک گفتمان پذیرفته شده در بیاوریم؛ مسئله علم از همین قبیل بود که یک گفتمان شد و به طور طبیعی وارد جریان عملی شد و به صورت یک جریان درآمد. مسائل مربوط به نقشه جامع علمی کشور باید تبدیل بشود به یک گفتمان و به صورت جدی اجرا بشود.
 
۱ خرداد ۱۳۹۸: همه چیز امیدبخش است برای ما، همه چیز نوید دهنده است برای ما عوامل مژده دهنده را ببینید، پیدا کنید، به آن‌ها دلگرم بشوید، به خدای متعال توکل کنید، قصدتان و نیتتان را خالص کنید و بدانید که خدای متعال شما را کمک خواهد کرد. ان‌شاءالله همه شما‌ها زوال دشمنان بشریت، یعنی همین تمدن آمریکایی منحط و زوال اسرائیل را به لطف الهی خواهید دید.
 
 
 
 

برچسب ها: وزارت دفاع

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *