صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ورود مسئولان دستگاه قضا به اصلاح ساختار سازمان اموال تملیکی بسیار سازنده است/ ۲۰ آذر؛ بزرگترین حراج عمومی اموال تملیکی

۱۴ آذر ۱۴۰۰ - ۱۱:۱۷:۱۹
کد خبر: ۷۷۹۳۰۸
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
مدیرعامل سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی با اشاره به بازدیدهای مسئولان قضایی از بخش‌های این سازمان، گفت: این بازدیدها بسیار سازنده بود؛ در بخش دولت نیز وزیر اقتصاد وقت زیادی را در این زمینه اختصاص داده‌اند و روزانه پیگیر اقدامات هستند تا وضعیت بهبود پیدا کند.
- سید عبدالمجید اجتهادی امروز در یک نشست خبری اظهار کرد: پیرو بازدید اولیه‌ای که رئیس جمهور در سفر به استان بوشهر از اموال تملیکی استان بوشهر داشتند دستوراتی را صادر فرمودند و مهلت سه ماهه‌ای تعیین کردند.
 
وی بیان کرد: تأکید رئیس جمهور با نظر کاملاً کارشناسی که داشتند بر این بود که ابتدا باید ساختار جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی در یک زمان محدود مشکلاتش رفع شود چرا که مشکل اصلی این سازمان مربوط به ساختار سازمان است به هر حال قانون تشکیل این سازمان از سال تقریباً ۷۰ تصویب شده بود و مشکلات عدیده‌ای بود که شاید خیلی از مشکلاتی که در حال حاضر این سازمان در خصوص تعیین تکلیف کالا‌ها در کنار مشکلاتی که فراسازمانی است مشکلات اصلی شاید نشئت گرفته از مشکلات ساختاری و مربوط به منابع انسانی بوده است.
 

مدیر عامل سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی تأکید کرد: با دستوری که رئیس جمهور صادر کردند اقدامات اولیه در خصوص اصلاح ساختار در حال انجام است و امیدواریم در همان زمانی که تعیین کرده‌اند با همکاری دستگاه‌های محترم مسئول و سازمان امور استخدامی این اتفاق مبارک بیفتد و مشکلات ساختاری که رفع شود به طور خود به خود مسائل و مشکلات نیز رفع خواهد شد.

اجتهادی گفت: باتوجه به سابقه خدماتی که در سازمان تعزیرات و بخش مبارزه با قاچاق کالا و ارز داشتند و ارتباط تنگاتنگی که با سازمان اموال تملیکی داشتیم، با عمده مشکلات این سازمان آشنا بودیم و بسیاری از امور این سازمان در بحث تعیین تکلیف کالا‌ها با حوزه مسئولیتی بود که بنده در سازمان تعزیرات داشتم.

وی افزود: بعد از بازدید رئیس جمهور متعاقباً بازدید از سوی رئیس محترم قوه قضائیه صورت گرفت که با دید حل مشکل و هم صیانت از اموال بیت‌المال و هم از اموال مردم که در اختیار این سازمان قرار دارد و منتظر صدور احکام است در بحث قاچاق حکم برائتی صادر شود.

مدیر عامل سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی گفت: به طور کلی این بازدید‌ها بسیار سازنده بوده و اقدامات ویژه‌ای در بخش دولت نیز وزیر اقتصاد وقت زیادی را در این زمینه اختصاص داده‌اند و روزانه پیگیر اقدامات هستند تا وضعیت بهبود پیدا کند.

اجتهادی در ادامه بیان کرد: رئیس محترم قوه قضائیه و دادستان کل کشور نیز ورود بسیار خوبی داشتند و رؤسای کل دادگستری‌های سراسر کشور و دادستان‌های مراکز استان‌ها که به طور مستمر انبار‌های اموال تملیکی با هدف رفع مشکل و اینکه مشکلاتی را که دستگاه محترم قضایی می‌تواند حل کند، رصد می‌کنند.

وی افزود: بخشی از مشکلات در اختیار دولت است و در این زمینه دولت مدیریت می‌کند که مربوط به بحث ساختار، بحث تأمین بودجه لازم و منابع انسانی که از سوی رئیس جمهور دستورات لازم داده شده است و وزیر اقتصاد نیز پیگیر آن هستند.

 

 

مدیر عامل سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی گفت: بخشی از امور مربوط به دستگاه‌های رسیدگی‌کننده است؛ قوه قضائیه و سازمان تعزیرات حکومتی که هر دو به طور گسترده وارد کار شدند و معمولاً گزارشات در این زمینه را مشاهده می‌کنیم.

اجتهادی افزود: در همین مدت زمان در بحث رسیدگی‌ها سرعت عمل رسیدگی‌ها، تعیین تکلیف پرونده‌ها، ابلاغ آرا به ادارات ما در استان‌ها بسیار سرعت گرفته است و نمایندگانی از قوه قضائیه و سازمان تعزیرات در نمایندگی‌های سازمان اموال تملیکی در استان‌ها حضور پیدا می‌کنند و کالا‌هایی که در انبار‌ها دپو شده‌اند و فاقد رای بودند عمدتاً شناسایی شدند.

وی تأکید کرد: تعدادی از کالا‌ها نیز وجود داشتند که آرای آن‌ها صادر شده بود، ولی ابلاغ نشده بود یا ابلاغ شده بود، ولی به دلیل مشکلات سامانه‌ای ابلاغ آن نهایی نشده بود. در حال حاضر تعداد آرای فاقد رای ما مشخص است.

مدیر عامل سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی گفت: یک مشکل اساسی سازمان اموال تملیکی در بحث تعیین تکلیف کالا‌ها موضوعی است که به موجب قانون مبارزه با قاچاق برای حمایت از تولید داخل فروش کالا باید در خارج از ایران باشد.

اجتهادی افزود: این اتفاق به این جهت است که طبق قانون مبارزه با قاچاق و آیین‌نامه اجرایی مواد ۵۵ و ۵۶ اصل بر این است که کالا‌ها قابلیت فروش داشته باشد و اساسا این کالا‌ها باید به قصد صادرات طبق قانون و مقررات فعلی به فروش برسد.

وی بیان کرد: مشکلی که سازمان در این زمینه با آن روبرو است این است که طبق مقررات فعلی فروش کالا به قصد صادرات طبق رویه مرسوم و قانون مقررات صادرات که نیاز به اسناد منشأ دارد این اتفاق هنوز با مشکلاتی مواجه هست که این کالا که به صورت قاچاق وارد شده اسناد منشأ نمی‌تواند بگیرد که عمدتاً بحث خودرو‌هایی است که باید باز صادرات شود.

مدیر عامل سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی در خصوص مشکل خودرو‌ها گفت: پیشنهادی را به دولت تقدیم کرده‌ایم که امیدواریم با مصوبه‌ای که در همین نزدیکی‌ها دولت دارند بتوانیم بحث خودرو‌ها را تعیین تکلیف کنیم.

اجتهادی گفت: در این بین برخی از خودرو‌ها برای فروش در داخل کشور مشکلی ندارند که مربوط به خودرو‌های حامل کالا‌های قاچاق هستند یا خودرو‌های ایرانی هستند که در مزایده‌ها به فروش می‌رود.

مدیر عامل سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی گفت: علیرغم اینکه همکاران ما در سازمان اموال تملیکی مکرر خودرو‌های را در مزایده‌ها قرار داده‌اند، اما خریداری برای این خودرو‌ها وجود ندارد چرا که باز صادرات این خودرو‌ها با مشکل مواجه هست که امیدواریم با پیشنهادی که به دولت تقدیم کردیم این مشکل مرتفع شود و هم قانون اصلاح مبارزه با قاچاق برخی از مشکلات اساسی این موضوع را رفع کند و هم هزینه‌های نگهداری و آزمایشاتی که در این خصوص لازم است را کاهش دهد.

اجتهادی گفت: بعد از حضور روسای محترم قوه مجریه و قوه قضائیه و اتفاقات مبارکی که در این خصوص رخ داده است همه مسئولین دست به دست هم دادند تا مشکلات این سازمان رفع شود و ما نیز در سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی به عنوان یک فرصت به این موضوع نگاه کردیم.

وی افزود: در بدو ورود شورای تحول را در سازمان تشکیل دادیم که هم اعضای هیئت مدیره و مدیران مسئول در سازمان در این شورا عضو هستند و هم متخصصانی بیرون از سازمان دعوت شدند و در این زمینه برنامه تحولی نوشته شده است.

مدیر عامل سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی در ادامه بیان کرد: ۵ استان اولویت‌دار را انتخاب کردیم که در فرجه باقیمانده رئیس جمهور بتوانیم کالا‌ها را ساماندهی کنیم.

اجتهادی گفت: یکی از بحث‌های اساسی که در برنامه تحولی سازمان مطرح است تکمیل زیرساخت‌های نرم‌افزاری در سازمان و همچنین بحث هوشمندسازی است.

وی گفت: سامانه جامع اموال تملیکی علاوه بر پیشرفت‌های خوبی که داشته هنوز نتوانسته‌ایم آنطور که باید از آن استفاده کنیم، اما تا فرصت باقیمانده که تاریخ ۲۲ آذر ۱۴۰۰ است نهایی می‌شود.

مدیر عامل سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی اظهار داشت: از طریق سامانه جامع اموال تملیکی باید لینکی به سامانه جامع انبار‌ها و سامانه پرونده‌های قاچاق در سازمان تعزیرات و دستگاه‌های کاشف باید داشته باشیم و با این هوشمندسازی بتوانیم بحث ارتباطات را سامان دهیم.

اجتهادی گفت: برخی از کالا‌ها که عمدتاً کالا‌های سلامت محور است مانند دارو و تجهیزات پزشکی باید وزارت بهداشت و هلال احمر این کالا‌ها را تحویل بگیرند و نگهداری آن را انجام دهند که متأسفانه کمتر رغبتی از وزارت بهداشت در زمینه تحویل کالا دیده شده است و عمدتاً این کالا‌ها با اعلام غیر قابل مصرف بودن به دلیل بحث سلامت مردم در سازمان امحا می‌شود.

وی در خصوص ایرادی که در زمینه عدم فروش کالا‌ها گرفته می‌شود، گفت: طبق قانون فروش کالا‌ها یا انهدام آن‌ها منوط به صدور رای قطعی است.

بزرگترین حراج عمومی در سازمان اموال تملیکی در تاریخ ۲۰ آذر ۱۴۰۰ با اطلاع‌رسانی گسترده اجرایی می‌شود

مدیر عامل سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی در بحث حراج حضوری گفت: بزرگترین حراج عمومی در سازمان اموال تملیکی در تاریخ ۲۰ آذر ۱۴۰۰ با اطلاع‌رسانی گسترده اجرایی می‌شود.

اجتهادی گفت: عمده فروش مذاکره‌ای به دستگاه‌های حمایتی است یعنی کالا‌هایی که طبق قانون استاندارد‌های لازم را دارد و با موانعی برای فروش داخل مواجه نیست در فروش مذاکره‌ای به دستگاه‌های حمایتی از جمله کمیته امداد، سازمان بهزیستی و از این قبیل دستگاه‌ها به فروش می‌رسد.

وی افزود: از ساعت ۸ روز شنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۰ تا ساعت ۱۴ روز دوشنبه ۲۲ آذر جهت بازدید کالا‌هایی که در مذاکره گذاشته شده است در سراسر کشور افراد می‌توانند به اموال تملیکی مراجعه و کالا را رویت کنند.

مدیر عامل سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی تأکید کرد: حراج در سالن اجتماعات مجموعه فرهنگی ورزشی تلاش در خیابان ولیعصر برگزار می‌شود که امیدواریم با این حراج دسترسی مردم برای انتخاب کالا‌های مورد نظر فراهم شود و هم خصوصاً صیانت از حقوق بیت‌المال و احیاناً حقوق مردم در بحث حراج اتفاق بیفتد.

اجتهادی گفت: در موضوع حراج‌ها در بحث حراج عمومی در مزایده سقف کالا بسیار بالا است و در حراج‌های حضوری سقف کالای متوسط به حراج گذاشته می‌شود و این حراج حضوری است.

وی بیان کرد: در بحث حراج الکترونیک که نیاز‌های خرد مورد است می‌تواند از طریق حراج الکترونیک اقدام کند؛ یکی از برنامه‌های اصلی تحول این است که ما به سمت حراج‌ها برویم که هم کشف قیمت بهتری اتفاق خواهد افتاد و هم دسترسی مردم به کالا‌ها امکان پذیر می‌شود و بحث قیمت رقابتی اتفاق خواهد افتاد.

وی در خصوص اینکه چه میزان کالا در انبار‌های سازمان اموال تملیکی وجود دارد، گفت: در بحث انبار‌ها در تهران با دستور وزیر اقتصاد سه باب از انبار‌های گمرک جنوب از این هفته در اختیار سازمان اموال تملیکی قرار می‌گیرد و قرار است در این انبار‌ها ورود کالا به انبار‌های قدیمی که با مشکلاتی روبرو هستند را محدود کنیم و خروج کالا‌های دارای مجوز فروش را در این انبار‌ها ساماندهی کنیم.

مدیر عامل سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی گفت: بخشی از کالا‌ها مربوط به ماینر‌ها می‌شود که در شرایط فعلی حتی کالا‌هایی که رای برائت برای آن‌ها صادر شده امکان استرداد به جهت مدیریت مصرف برق را ندارد چرا که باید شرایط لازم را داشته باشد.

اجتهادی در مورد کالا‌های موجود در انبار‌های فرودگاه امام خمینی (ره)، گفت: این کالا‌ها عمدتاً کالا‌های متروکه هستند و در جلسه‌ای که دیروز با مسئولان گمرک داشتیم قرار شد طبق ساز و کار قانونی لازم که در ماده ۳۴ قانون امور گمرکی وجود دارد در مهلت زمانی تعیین شده کالا‌ها به اموال تملیکی تحویل داده شود و برنامه‌ریزی به این سمت و سو برود که نیاز به جاگذاری کالا‌ها نداشته باشیم و در همان انبار‌هایی که تحت نظارت گمرک است کالا‌ها را ساماندهی کنیم.

وی گفت: این کالا‌ها عمدتاً برای بحث فروش نیاز به حکم حاکم شرع دارند که الحمدالله با مستقر شدن دوستانی که از قوه قضاییه در سازمان اموال تملیکی و سرکشی مرتب، احکام را نیز مسئولین محترم سازمان صادر می‌کنند.

مدیر عامل سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی در خصوص نقش حضور قضات در اموال تملیکی، گفت: حضور قضات و روسای محترم شعب سازمان تعزیرات حکومتی نقش بسیار خوبی برای تعیین تکلیف پرونده‌ها داشته است در این بین حدود بیش از ۴ هزار پرونده در حال حاضر تعیین تکلیف قطعی نشده است که شاید تعداد کالا‌ها زیاد باشد که امیدواریم با هماهنگی‌ها و همگرایی‌هایی که اتفاق افتاده بتوانیم این موضوع را مدیریت کنیم.

اجتهادی در ادامه تصریح کرد: در صورتی که قوانین و مقررات واردات و صادرات به درستی انجام گیرد و مجوز‌های لازم برای کالا‌های وارداتی به درستی صادر شود شاید معضلی به نام انبار‌های اموال تملیکی نداشته باشیم و کالایی به عنوان کالای متروکه وجود نداشته باشد.

وی در خصوص سهم فروش سازمان اموال تملیکی از بودجه گفت: سهم سازمان در بودجه دولت یک هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان بوده که از این میزان، یک هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان محقق شده و قرار است تا ۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان افزایش یابد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *