صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

متن کوتاه‌تر و اطلاعات بیشتر چالشی که سرانه مطالعه را با رکود مواجه کرد

۱۹ آذر ۱۴۰۰ - ۱۰:۰۰:۰۲
کد خبر: ۷۷۹۲۹۰
یک نویسنده کتاب گفت: کوتاه نویسی و در عین ارسال کامل اطلاعات از خصایص و ویژگی‌های فضای مجازی بوده که در تغییر ذائقه افراد تاثیر فراوانی را بر جای گذاشت به حدی که اکنون مردم ترجیح می‌هند کتاب‌هایی را مطالعه کنند که حجم کمتر و اطلاعات بیشتری را به همراه داشته باشد.

سمانه زالی در گفت‌وگو با میزان پیرامون تاثیر فضای مجازی بر سرانه مطالعه گفت: فضای مجازی بخش زیادی از زمان افراد را در اختیار خود قرار داده و جذابیت‌های بصری در کنار مطالب کوتاه توانسته نظر افراد را به خود جالب کند.

وی در همین راستا ادامه داد: قدرت فضای مجازی در مقابله با کتاب قابل مقایسه نیست همین امر کم شدن سرانه مطالعه را به همراه داشته در این میان کمبود اطلاعات مخاطبان از کتاب‌های با ارزش منتشر شده نیز بر وخامت شرایط افزود است.

زالی کوتاه نویسی را یکی از مقوله‌های فضای مجازی دانست و ابراز کرد: کوتاه نویسی و در عین ارسال کامل اطلاعات از خصایص و ویژگی‌های فضای مجازی بوده که در تغییر ذائقه افراد تاثیر فراوانی را بر جای گذاشت به حدی که اکنون مردم ترجیح می‌هند کتاب‌هایی را مطالعه کنند که حجم کمتر و اطلاعات بیشتری را به همراه داشته باشد.

وی در مورد کتاب فروشی‌ها ابراز کرد: کاهش سرانه مطالعه بر روی کتاب فروشی‌ها نیز تاثیر گذاشته و فعالیت‌های آنان را با رکود همراه کرده، اما فضای مجازی و شکل گیری پلت فرم‌های متنوع برای خواندن کتاب در فضای مجازی روی دیگر این داستان است، زیرا برای کسانی که امکان رفتنن به کتاب فروشی‌ها برایشان میسر بسیار کار ساز‌تر است.

نویسنده کتاب «دل من هیچ» فعالیت ناشران در فضای مجازی را مورد بررسی قرار داد و اظهار کرد: ناشران با ایجاد سایت‌ها و فضای‌هایی برای معرفی کتاب‌ها شرایط مناسبی را خصوصا در ایام کرونا فراهم کردند که البته مورد استقبال هم قرار گرفت و شیوه‌ای نوین در دنیای فناوری بود هم اکنون بسیاری از مخاطبان از این گزینه استفاده می‌کنند تا کتاب‌های خود را خریداری و در درب منازل تحویل بگیرند.

وی شیوه مطالعه درست را مهم خواند ابراز کرد: تعداد کتاب‌های مورد مطالعه مهم نیست بلکه خواندن کتاب‌های خوب و کاربردی مهم است کتاب‌های که سبک زندگی و مهارت درست زندگی کردن را به ما می‌آموزد و در عین حال شرایط را برای رشد و تعالی جامعه فراهم می‌کند.

زالی به کتاب‌های بی ارزش اشاره و بیان کرد: کتاب‌هایی هستند که ابتذال را رواج می‌دهند این نوع کتاب‌ها بسیار خطرناک بوده و همانند سم مهلکی برای جامعه محسوب می‌شود در حالی که کتاب‌های خوب و کاربردی و ارزشمند عموما از نظر خوانند‌ها دور می‌ماند و دیده نمی‌شود این یک آسیب است و باید برای رفع آن تدابیری راهبردی اندیشیده شود.

وی تبلیغ را بخش مهمی از فعالیت‌ رسانه دانست و ابراز کرد: رسانه‌ها می‌توانند نقش موثری در معرفی کتاب‌ها داشته باشند از سوی دیگر ترویج فرهنگ مطالعه توسط برخی رسانه که بیشتر مورد توجه مردم هستند همانند رسانه ملی بسیار کاربردی‌تر بوده و نقش موثری را در آشنا کردن مردم با سرانه مطالعه دارد.

زالی اهمیت مطالعه را مورد تاکید قرار داد و خاطرنشان کرد: وقتی سخن از سرانه مطالعه در میان می‌آید باید آن را برای شاخص‌های خاصی همانند کتاب‌های ارزشمند و کاربردی در زندگی آن را بررسی و مورد توجه قرار داد این مهم برای نوجوانان و کودک بسیار مهمتر و با اهمیت‌تر است، زیرا ذهن آنان آماده دریافت و فرهنگ پذیر بود و هر گونه آموزش آینده کشور را رقم خواهد زد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *