صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

توانمند سازی معلولان باید جای ترحم صرف را بگیرد

۱۴ آذر ۱۴۰۰ - ۱۰:۵۹:۰۱
کد خبر: ۷۷۹۱۳۴
معاون وزیر آموزش و پرورش و رییس سازمان آموزش استثنایی، گفت:جامعه و افراد با نگاه صرف ترحم آمیز به معلولان نمی‌توانند برای این افراد کاری بکنند بلکه باید با توانمند سازی این منابع انسانی را تبدیل به سرمایه‌های انسانی کنیم.
سید جواد حسینی معاون وزیر آموزش و پرورش و رییس  سازمان آموزش استثنایی در گفت‌وگو با میزان در مورد لزوم مداخله به هنگام در شناسایی دانش آموزان با نیاز‌های ویژه، گفت:منظور از مداخلات به هنگام  این است که نه در سنین ورود به مدرسه بلکه از بدو تولد باید این رصد قرار بگیرد.

وی ادامه داد:در راستای این شناسایی زود هنگام بسیاری از کودکان شناسایی شده در سنین سه تا پنج سال در حال حاضر تحت پوشش‌های حمایتی ما قرار دارند.

حسینی در مورد کاهش سن برای ورود و مداخلات به هنگام گفت:یکی از ویژگی‌های آموزش و پرورش استثنایی این است دوره پیش دبستان برخلاف دوره عادی از بدو تولد است، از این رو بیش از سه هزار نو آموزان تحت پوشش ما زیر سه سال هستند که در این دوره بیشتر خانواده‌ها تحت پوشش ما قرار دارد.

وی در پاسخ به این سوال که در این بین تداخل و یا همکاری نیز با سایر نهاد‌ها از جمله بهزیستی نیز وجود دارد یا خیر گفت:در اینجا دو دسته افراد و دانش آموزان قرار دارند ،بهزیستی امر حمایتی را انجام می‌دهد در واقع دانش آموزانی که آموزش پذیر نباشند برای انجام برخی از حمایت‌ها به بهزیستی معرفی می‌شوند و دانش آموزان آموزش پذیر با نیاز‌های ویژه نیز به مراکز ما معرفی خواهند شد.

رییس سازمان مدارس استثنایی کشور گفت:هر چه بتوانیم با مداخله درست وبه هنگام غربالگری انجام دهیم بهتر است، یک دانش آموزی در یک سالگی و یکی در سه و چهار سالگی نیاز به مداخله دارد، از این رو ما  امسال ۱۰ هزار نو آموز را تحت پوشش غربالگری قرار خواهیم داد.

وی در پاسخ به این سوال که چه دستگاه‌هایی در این مسیر به آموزش و پرورش کمک می‌کنند گفت: ما باحدود ۲۰ دستگاه توافقنامه امضا کرده ایم، شهرداری یکی از این نهاد‌ها و دستگاه‌ها هست که امر ایاب و ذهاب دانش آموزان و متناسب سازی معابر منتهی به این مدارس را به عنوان مهمترین اقدامات انجام می‌دهد.

حسینی با توضیح این نکته که مهمترین اتفاقی که درجامعه باید بیفتد این است که نگاه نسبت به این دانش آموزان تغییر کند گفت:جامعه پذیری اصل مهمی است که درمورد تغییر نگاه به این افراد باید صورت بگیرد، دانش آموزان استثنایی صرفا ناتوان ذهنی نیستند بلکه انواعی از آسیب هایی چون، آسیب بینایی، شنوایی، اوتیسم و دارای اختلال یادگیری را در برمی گیرند.

وی ادامه داد:این دانش آموزان زمانی که بتوانیم شناسایی زود هنگامی نسبت به اختلالاتشان انجام دهیم و تحت آموزش درست قرار گیرند می‌توانند فراتر از سایر افراد و دانش آموزان دارای منشا اثرات عمیق در جامعه شوند.


حسینی در پایان گفت:جامعه و افراد با نگاه صرف ترحم آمیز نمی‌توانند برای این افراد کاری بکنند بلکه باید با توانمند سازی این منابع انسانی را تبدیل به سرمایه‌های انسانی کنیم.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *