رئیسی: حاشیهها نباید به متن بیایند/ تدوین بودجه ۱۴۰۱ بر اساس سند آمایش سرزمینی
- آیتالله دکتر سید ابراهیم رئیسی صبح امروز در حاشیه نشست مشترک مجلس و دولت، با اشاره به سالگرد شهادت آیت الله مدرس گفت: روح شهید مدرس بر همه ما ناظر است همچنان که روح امام و شهدا بر همه ما ناظرند و ما باید نسبت به همه آن چه به ما امانت داده اند، در محضر مقدس پروردگار و مردم شریف ایران پاسخگو باشیم
دکتر رئیسی با اشاره به روز مجلس عنوان کرد: محوریترین مسئله قانون و قانونمداری است. وظیفه مهم مجلس قانون گذاری است قانون گذاری همان ریل گذاری برای حرکت جامعه است که امروز بر عهده مجلس قرار دارد.
آیت الله رئیسی خاطر نشان کرد: امروز مجلس جلوه اراده مردم است و جلوه رای و آن چه مردم تشخیص دادند میباشد این نکته مهمی است که ما جلوه اراده و رای مردم را برای ریل گذاری در جامعه مان در شکل قانون گذاری داریم لکن قانون گذاری بخشی از کار است و بخش مهم قضیه اجرای قانون است.
رئیس جمهور با تاکید بر این که همگان باید خود را موظف به اجرای قانون بدانند تصریح کرد: قانونی که وضع میشود باید همه اشخاص، مسئولان و نقش آفرینان خود را با آن تعریف کنند و موظف به احترام آن باشند و قانون را محور اجرای عدالت در جامعه بدانند.
آیت الله رئیسی تاکید کرد: ما اگر بخواهیم عدالت و قسط را در جامعه محور قرار دهیم که باید هم همین طور باشد، چه معیاری میتوانیم برای اجرای عدالت تعریف کنیم، تعریف کرده و اندازه گیری کنیم؟ همچنین لازم است بدانیم در کشور به چه اندازه عدالت اجرا و در چه حد اجرایی نشده است لذا راهی نداریم جز این که بر اجرای قانون توافق کنیم
دکتر رئیسی گفت: امروز ما معیاری بهتر از قانون برای اجرای عدالت نداریم لذا باید در کشوری که کشور انتخابات است و در آن رای مردم سرنوشت ساز است، قانونمداری اساس و محور قرار گیرد و هیچ کس در هیچ جایگاهی به خود اجازه ندهد نقض قانون داشته باشد؛ قانون عادلانه، اجرا و داوری عادلانه محوریت مسئله اجرای عدالت را بر عهده دارند.
رئیس جمهور گفت: در روز مجلس باید تاکید کرد: همه سلیقههای سیاسی و مسئولان در همه حوزهها باید قانون مدارانه حرکت کنند و نزدیک راه به اجرای عدالت نیز رعایت قانون است و بهترین معیار برای اجرای عدالت اجرای قانون است.
آیت الله رئیسی افزود: به روز و کارآمد بودن قوانین درست است، اما نکته مهم دیگری که رهبر معظم انقلاب در سیاستهای ابلاغی خود به رئیس محترم مجلس اشاره کردند، مسئله تنقیح قوانین است؛ تنقیح قوانین نیز وظیفه مجلس، قوه مجریه و قضاییه است، اما محوریت آن را مجلس به عهده دارد و مسئولان دیگر باید در این زمینه همکاری کنند، زیرا کاری ضروری است و به عنوان ابزاری برای دولت و دستگاه قضایی محسوب میشود
رئیس جمهور خاطر نشان کرد: منقح شدن قوانین یک ضرورت اجتناب ناپذیر است و حتماً باید انجام شود، امروز برای اجرای قانون و برای این که همگرایی، هم پوشانی و همراه و همدلی همه بخشهای مسئول در کشور را داشته باشیم، مسئله هماهنگی قوا، نهادها و دست اندرکاران در حکومت حائز اهمیت است.
دکتر رئیسی با بیان این که حفظ انسجام و یکپارچگی در کشور تاکتیک نیست بلکه یک راهبرد است، تاکید کرد: نباید اجازه دهیم انسجام در کشور به هیچ وجه خدشه دار شود. حاشیهها نباید به متن بیایند؛ حتماً نقطه نظرات و اختلافات دیدگاهها در مسائل مختلف وجود دارد که حواشی هستند و آن چه متن است، انسجام قوا و همه نیروهای دست اندرکار برای خدمت به مردم است.
رئیس جمهور با تاکید بر این که مسئله انسجام قوا همواره مورد تاکید رهبر معظم انقلاب بوده و امروزه به شدت مورد نیاز کشور است، گفت: همواره باید بر حفظ مسئله انسجام دقت کنیم تا همه قوا و نهادها در راه خدمت به مردم و گره گشایی از زندگی آنها و پیشرفت امور قرار گیرند البته در این رابطه مسئله شناسی هم ضرورت دارد، نظام مسائلی که امروز داریم و تشخیص اولویتها نیز در این باب یک ضرورت است.
آیتالله رئیسی گفت: کارهای زیادی داریم، اما در هر شهر و روستای و در سطح کشور ضرورتهای جدی وجود دارد. نظام اسلامی برای مسائل راهحلهایی دارد، مجلس به راهحلهایی فکر کرده است. در کمیسیونها، نخبگان، صاحبنظران و اندیشمندان نیز درباره آنها فکرهایی دارند که باید از راهحلهای آنها استفاده شود.
دکتر رئیسی تصریح کرد: ما در دولت خود را موظف میدانیم و من بارها در جلسات دولت به همکاران تأکید کردم که حتما از نگاههای نخبگان، صاحبنظران و اندیشمندان مجلس و کمیسیونهای تخصصی آن برای حل مسائل در کشور استفاده کنند.
رئیس جمهور تأکید کرد: مشورت با نمایندگان مجلس، صاحبنظران و اندیشمندان را برای خود لازم میدانیم و آن را سرمایهای برای خود تلقی میکنیم. همواره باید این سرمایه را در عمل به عنوان یک سرمایه و نعمت الهی از سوی خداوند متعال شاکر باشیم.
آیتالله رئیسی با اشاره به راه حل مسائل و دغدغههای کشور گفت: نمایندگان دغدغههایی در حوزه انتخابیه و کل کشور شامل مشکلات اقتصادی و موارد دیگر دارند که گاهی به شکل طرح جلوه میکند؛ حق نمایندگان مردم است که بتوانند طرح بدهند، اما اگر این طرحها با حضور کارشناسان دولت و بخشهای مختلف از یک غنایی برخوردار شود ما در عمل با مشکل مواجه نمیشویم.
دکتر رئیسی تأکید کرد: اجرای این طرحهای کارشناسی شده که بعدها به صورت قانون در میآید، راحت خواهد شد. اینکه برخی در سخنانشان و در رأس همه آنها رهبر معظم انقلاب، در نشستی که مجلسیان خدمت ایشان بودند، تأکید بر لایحه کردند و لایحه نیز تقدم دارد شاید برای این است که لایحه در برگیرنده کار کارشناسی است.
رئیس جمهور عنوان کرد: ضمن اینکه حق نمایندگان محفوظ است من همواره تأکید میکنم که طراحان محترم حتماً از دیدگاه و نظرات دولت، بخشهای مربوطه و تخصصی استفاده کنند تا طرحها نیز مانند لوایح از یک غنایی برخوردار شود و در عمل دچار مشکل نشویم. وقتی آن طرح تبدیل به قانون شد دولت ملزم به اجراست و آن قانون حتما باید اجرا شود.
آیتالله رئیسی با بیان اینکه پیگیر اجرای قوانین در دولت هستیم، گفت: درباره احکام برنامه ششم تأکید شده در یک جدول مشخص شود مبنی بر اینکه چه احکامی اجرا شده و چه احکامی در حال اجراست. اگر احکامی اجرا نشده است در این وقتهای باقیمانده که زیاد هم نیست، بتوانیم احکام برنامه ششم را که مورد غفلت واقع شده را مورد توجه قرار دهیم، بالاخره قانونی است که باید اجرایی شود.
دکتر رئیسی با اشاره به آییننامههای بودجه ۱۴۰۰، گفت: برخی از آییننامههای بودجه ۱۴۰۰ در دولت مطرح و تعداد زیادی از آنها تصویب شده است، تعداد دیگری از آنها نیز در حال بررسی و جزو دستور کار هستند. برنامههای ذیل قانون باید به سرعت مورد توجه قرار گیرد.
رئیس جمهور تأکید کرد: باتوجه به اینکه دولت از نیمه سال کار خود را آغاز کرد و کارهای مقدماتی دولت در حال انجام بود و باید وزرا در وزارتخانههای خود مستقر میشدند و اولویتها را تشخیص میدادند؛ کار تدوین آییننامهها که بایستی از فروردین شروع میشد تا ماههای مهر و آبان به طول انجامیده است.
دکتر رئیسی اضافه کرد: به وزرا تأکید کردهایم که مجموعههای تحت مدیریت آنها باید هرچه سریعتر آییننامهها را تدوین کنند. اکثر آنها این اقدام را عملیاتی کردهاند و شاید ۸ آییننامه باقی مانده که در کمیسیونهای دولت در دست بررسی است و سریعاً کار بررسی را به اتمام خواهند رساند تا از این بابت نیز نگرانی وجود نداشته باشد.
آیتالله رئیسی یادآور شد: بودجه ۱۴۰۱ اولین سند مالی است که ظرف چند روز آینده تقدیم مجلس میشود؛ رؤسای کمیسیونهای برنامه و بودجه، اقتصادی و فراکسیون جهش تولید در این جلسه سخنانی مطرح کردند که قابل استفاده بود، حتما آقای میرکاظمی در جلسات کارشناسی که تشکیل شده از نظرات کارشناسی نمایندگان محترم اطلاع دارند و حتماً از این نظرات ارزشمند استفاده خواهند کرد تا بتوانیم مهمترین سند مالی دولت را که بودجه ۱۴۰۱ است را تدوین کنیم.
دکتر رئیسی بیان کرد: حتما در نظر داریم؛ نظرات رهبر معظم انقلاب، دغدغههای مجلس، کارشناسان، زبدهگان اقتصادی در لایحه بودجه ۱۴۰۱ دیده شود تا این بودجه کمترین نقص را داشته باشد و نیاز به تصحیح نداشته باشد و بتواند تورم را مهار کند. سعی شده در این بودجه، رشد اقتصادی قابل توجه دیده شود؛ این لایحه هماکنون در دولت مطرح است و انشاءلله ظرف چند روز آینده تقدیم مجلس خواهد شد.
رئیس جمهور گفت: این مشی سازمان برنامه و بودجه ما بوده تا در این مدت کار تدوین بودجه را با نظر کارشناسان و صاحبنظران به سرانجام برساند به ویژه با نظر نمایندگان و کارشناسان زبدهای که در کمیسیونهای مجلس حضور دارند، ما در نظر داریم بودجه سال ۱۴۰۱ کمترین میزان نقص را داشته باشد و با نگاه نمایندگان بتواند همه شهرها و روستاها را آباد کند، همچنین عدالتمحور باشد.
دکتر رئیسی گفت: سند اجرای عدالت را بنگریم؛ طبیعتاً سند آمایش سرزمینی را میتوان مورد استناد قرار داد تا بتوانیم عدالت را مبتنی بر آمایش سرزمینی در بودجه سال ۱۴۰۱ عملیاتی و اجرایی کنیم؛ حال ممکن است شخصی نسبت به آمایش سرزمینی منطقه خود، نکات مورد بحثی داشته باشد که در جای خود کاملاً قابل رسیدگی است.
آیتالله رئیسی افزود: درباره مواردی که نمایندگان محترم در این جلسه درباره مسائل اقتصادی مطرح کردند، مسئله سامانههای اطلاعاتی، ترازنامه بانکها، ضرورت توانمندسازی بخش خصوصی در خصوصیسازی هم مورد تأکید دولت است و دنبال میشود.
رئیس جمهور تأکید کرد: قوانین چندگانهای که در این جلسه مطرح شد باید مورد توجه قرار بگیرد، هم قانونی که درباره فضای کسب و کار، رونق تولید و جهش تولید مؤثر هستند حتما مورد تأکید دولت خواهند بود؛ قطعاً توجه به این قوانین فضای اشتغال و کسب و کار در کشور را متحول خواهد کرد.
دکتر رئیسی بیان کرد: توفیق حاصل شد به وعدهای که در همین مکان و از همین تریبون به شما دادم مبنی بر اینکه در اسرع وقت نشستی را در خدمت نمایندگان برگزار خواهیم کرد و نکات مورد نظر مطرح شود، عمل کنم و امیدواریم این جلسات باز هم تکرار شود تا به تبادل نظر و دیدگاههای مؤثر بیانجامد.
انتهای پیام/