قیمت نفت سالآینده حدود 40دلار/ رونمایی از قراردادهای جدید در آبانماه
خبرگزاری میزان - معاون وزیر نفت از رونمایی از قراردادهای نفتی در اواسط آبان ماه در تهران خبر داد و گفت: قیمت نفت در سال آینده میلادی بین 40 تا 45 دلار خواهد بود.
وی افزود: با یک برنامه ریزی مدون و درست می توان ظرفیت تولید زیر ٥٠٠ هزار بشکه ای این شرکت را به ٨٠٠ هزار بشکه در روز برسانیم.
پایانه های نفتی ایران آماده افزایش صادرات
معاون وزیر نفت با اشاره به بازدید اخیر خود از تاسیسات پایانه نفتی جزیره خارک گفت: بازسازی و نوسازی تاسیسات این پایانه انجام شده و هم اکنون ظرفیت صادرات نفت ایران به اندازه روزهای پیش از تحریم رسیده است.
رونمایی از قرار دادهای جدید نفتی ایران در اواسط آبان ماه
وی تصریح کرد: رونمایی از قراردادهای نفتی در مرحله نخست در اواسط آبان ماه در تهران انجام خواهد شد و کنفرانس مکملی نیز یک یا دو ماه بعد در لندن برگزار می شود.
افتتاح فازهای ١٥ و ١٦ پارس جنوبی تا پایان مهرماه
جوادی با بیان این که تا پایان مهرماه امسال، ظرفیت تولید گاز در فازهای ١٥ و ١٦ پارس جنوبی به ١٠٠ درصد می رسد گفت: امیدواریم تا پایان مهرماه امسال این فازها با حضور رئیس جمهوری به بهره برداری کامل برسد.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران افزود: همچنین امیدواریم فازهای ١٧ و ١٨ پارس جنوبی نیز اواخر یا اواسط اسفندماه با حضور رئیس جمهوری افتتاح شود.
وی تصریح کرد: براساس برنامه ریزی صورت گرفته تا پایان امسال یک ردیف (ترین) از فاز ١٩ و یک ردیف از فاز ٢٠ و ٢١ به همراه فازهای ١٥ تا ١٨ پارس جنوبی به بهره برداری می رسد.
٢ بحث در بازار جهانی نفت به صورت موازی در حال رخ دادن است
جوادی در خصوص وضع بازار و قیمت جهانی نفت نیز گفت: هم اکنون دو بحث در بازار جهانی به صورت موازی در حال رخ دادن است، یکی روند قیمت مستقل نفت است که بازگشت یا عدم بازگشت نفت ایران این روند را تغییری نمی دهد، چراکه کماکان افت قیمت نفت به دلیل عرضه بیش از حد در بازار ادامه دارد، دو این که براساس پیش بینیهای صورت گرفته در برخی کشورها به خصوص چین به دلیل رکود اقتصادی شاهد کاهش مصرف انرژی و در نتیجه افت قیمت مجدد نفت هستیم.
معاون وزیر نفت ادامه داد: طی سال گذشته بورس چین بیش از یه هزار میلیارد دلار کاهش ارزش را تجربه کرده که این امر آثار و تبعات زیادی بر بازار نفت و مصرف انرژی در این کشور داشته است.
جوادی گفت: بنابراین مقوله قیمت در بازار مقوله ای است که افزایش یک یا بیشتر از یک میلیون بشکه ای تولید نفت ایران تعیین کننده قیمت نیست.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با بیان این که نقل قولهای متفاوتی با پیش فرضهای زیاد در مورد قیمت نفت در آینده در بازار وجود دارد گفت: به نظر می رسد چین در حال ایجاد تمهیداتی است که با استفاده از افزایش مصرف داخلی خود بخشی از افت اقتصادی خود را جبران کند، بنابراین در بین گزینه های متفاوت به نظر من قیمت متوسط نفت در سال آینده میلادی به زیر ٤٠ تا ٤٥ دلار در هر بشکه نخواهد آمد، پس قیمت نفت خام صادراتی ایران هم اکنون بین ٤٠ تا ٤٥ دلار است.
توسعه میدان گازی فرزاد بی با همکاری هندیها
وی با اشاره به این که مذاکرات با کشور هند برای توسعه میدان گازی فرزاد بی مدتهاست که در جریان است، گفت: اخیرا طرف هندی که فعالیتهای اکتشافی خود را در این میدان متوقف کرده بود، برای ادامه کار اظهار علاقه کرده است.
وی افزود: کشور هند پیشنهاد اولیه خود را برای چگونگی توسعه این میدان ارائه کرده و هم اکنون این پیشنهاد از سوی ایران در حال بررسی است.
جوادی ادامه داد: هم اکنون ایران به جز توسعه میدان "فرزاد بی" که با کشور هند مذاکره صورت گرفته، با هیچ کشور و شرکتی وارد مذاکره نشده است.
معاون وزیر نفت تاکید کرد: در کمتر از یک ماه پس از لغو تحریمها، افزایش تولید و نیز فروش نفت ایران به میزان ٥٠٠ هزار بشکه انجام می شود.
جوادی با بیان این که برای توسعه فاز ١١ پارس جنوبی در حال مذاکره با شرکتهای داخلی هستیم، گفت: قرار است بخشی از این فاز برای توسعه، به شرکتهای داخلی داده شود.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با تاکید بر این که نفت روی آب ایران هم اکنون کمتر از ١٠ میلیون بشکه است، افزود: میزان نفت روی آب کشورهای تولید کننده بستگی به افقهای بازار فروش دارد، در مورد نفت خام نیز، هم اکنون ذخایر روی آب ایران غیر عرف بین المللی نیست.
وی گفت: میزان سرمایه گذاری در صنعت نفت ایران به دلیل تحریمها طی سالهای گذشته به شدت کاهش یافته است، بزودی میزان سرمایه گذاری صورت گرفته تا پایان برنامه پنج ساله پنجم توسعه اعلام می شود.
جوادی با بیان این که هیچگونه تغییری در میزان پرداختی کارکنانی که طبق ضوابط اقماری کار می کنند ایجاد نشده است، تصریح کرد: برخی پرسنل سازمانی که کارشان اقماری نبوده اما اقماری کار می کردند اخیرا با دستورعمل وزیر نفت نحوه کارشان دچار تحول شده است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *