قیمت نان، همان نرخ اعلامی سازمان حمایت و کارگروه گندم و نان استان است
_ باشگاه خبرنگاران نوشت: عباس ارشدی در رابطه با قیمت نان گفت: در بحث قیمت نان عوامل متعددی همچون گندم، آرد استحصالی از گندم، ماشین آلات، پخت نان، نیروی انسانی و سایر افزودنیها اثر گذار است.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان تهران گفت: گرچه گندم و آرد عمده شاخص اثرگذار بر کیفیت است، اما کیفیت تنها به این ۲ شاخص ارتباط ندارد. کیفیت گندمهای موجود در کشور در شرایط بسیار خوبی قرار دارند به طوری که بنابر آنالیز صورت گرفته از گلوتن و پروتئین از سطح استانداردها بالاتر هستیم. بنابر بررسیهای صورت گرفته، کیفیت گندمهای موجود در تهران که در اختیار خبازیها قرار میدهیم، از وضعیت مناسبی برخوردار است.
به گفته او، آرد استحصالی گندم در کارخانجات مرتب در حال ارزیابی از سوی نمایندگان غذا و دارو و سازمان استاندارد است، حال اینکه نان تولیدی برخی واحدهای خبازی کیفیت لازم را ندارد، عوامل دیگر باید آنالیز شود چرا که عدم یا کاهش کیفیت آرد تولیدی واقعیت ندارد.
ارشدی گفت: طی سالهای ۹۳ تا ۹۸ قیمت نان تغییری نداشت، در حالی که خبازی واحد صنفی است و استدلال این است که قیمت آرد تغییری نداشته، لذا قیمت نان هم نباید تغییر کند. با وجود آنکه ۲۰ درصد قیمت تمام شده نان را آرد و ۸۰ درصد سایر مولفهها همچون اجاره واحد صنفی، نیروی انسانی، دارایی، مالیات، بیمه و هزینههای انرژی شامل میشود، بنابراین امسال قیمت نان پس از تصویب سازمان حمایت تغییر کرد که همواره بازرسان اتحادیهها و وزارت صمت قیمتها را کنترل میکنند.
این مقام مسئول گفت: قیمت نان در واحدهای خبازی، نرخ اعلامی سازمان حمایت و کارگروه گندم و نان استان است. تنها قیمت نانهای به اصطلاح لاکچری که بنابه درخواست مشتری با وزن بالا، کنجد، سبوس یا سبزیجات زده میشود، بالاتر است.
او گفت: بنابر توصیه کارشناسان تغذیه، ریختن خشخاش و سبوس در معرض شعلههای مستقیم به علت سوختگی برای سلامتی مضر است چرا که استاندارد سبوس گیری برای مصارف نان سنگک حداکثر ۱۲ درصد، نان تافتون و لواش ۱۵ درصد و بربری ۱۸ درصد است و به عبارت دیگر هر چه درصد سبوس گیری نان پایینتر باشد، کیفیت آرد بالاتر است.
به گفته ارشدی، گرچه مردم تصور میکنند که نانهای سفید کیفیت بالاتری دارند، اما نان دارای پروتئین لازم و سبوس گیری مناسب تیرهتر است.
مدیر کل دفتر غله و خدمات بازرگانی تهران در پایان گفت: بر اساس اعلام کارگروه گندم و نان استان و سازمان حمایت قیمت نان بربری آرد یارانهای یک هزار و ۸۰۰ تومان، نان بربری آزاد پز ۲ هزار و ۵۰۰ تومان، تافتون سنتی یارانهای ۹۰۰ تومان، تافتون آزادپز یک هزار و ۲۰۰ تومان، لواش یارانه پز ۵۰۰ تومان و لواش آزادپز ۶۵۰ تومان، سنگک یارانهای ۲ هزار تومان، سنگک آزاد پز ۳ هزار تومان، تافتون خراسانی یارانهای یک هزار تومان، تافتون خراسانی آزاد پز یک هزار و ۵۰۰ تومان، هر کیلو لواش ماشینی اتوماتیک یارانه ۵۰۰ تومان و آزاد پز ۶۵۰ تومان است.