صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

گروکشی به سبک فدراسیون کشتی؛ استفاده ابزاری از قهرمانان المپیک ممنوع

۰۷ آذر ۱۴۰۰ - ۱۰:۴۲:۰۶
کد خبر: ۷۷۷۴۶۲
دسته بندی‌: ورزشی ، سایر حوزه ها
فدراسیون کشتی در اقدامی عجیب اعلام کرد که دو ملی‌پوش کشتی در کمیسیون ورزشکاران شرکت نخواهند کرد.

- در حالی که پیش‌بینی می‌شد کمیسیون ورزشکاران در دور جدید فعالیت خود بدون توجه به حواشی دور قبل فعالیت کند، اما خبری منتشر شد مبنی بر انصراف حسن یزدانی و محمدرضا گرایی از حضور در این کمیسیون. روابط عمومی فدراسیون کشتی روز گذشته اطلاعیه‌ای منتشر کرد مبنی بر این که حسن یزدانی و محمدرضا گرایی نمایندگان منتخب کشتی فردا در اولین نشست این کمیسیون حاضر نخواهند شد و فدراسیون کشتی اعتراض خود را به این انتخابات مهندسی شده رسما به کمیته بین المللی المپیک (IOC) اعلام خواهد کرد.

گفته می‌شود فدراسیون کشتی به دنبال حضور حمید سوریان در کمیسیون ورزشکاران بوده و پس از اینکه این اتفاق رخ نداده از حضور یزدانی و گرایی در این کمیسیون ممانعت به عمل آورده است. در وهله اول باید این نکته را در نظر گرفت که یزدانی و گرایی منتخب ورزشکارانی هستند که همگی در بازی‌های آسیایی و المپیک حضور داشته‌اند و افتخارات زیادی برای ورزش کشور به ارمغان آوردند. قطعا اینگونه کناره‌گیری از کمیسیون ورزشکاران بی‌احترامی به آرای این ورزشکاران است.

ضمن اینکه‌ ای کاش فدراسیون کشتی پای یزدانی و گرایی را به این موضوع باز نمی‌کرد. در حال حاضر این شائبه به وجود‌ آمده که فدراسیون کشتی از این ۲ مدال‌آور المپیک استفاده ابزاری کرده است. در حال حاضر یزدانی و گرایی جزو مطرح‌ترین چهره‌های ورزش کشور هستند و  نباید به ابزاری برای گروکشی از کمیته ملی المپیک تبدیل شوند.

اعتراض به IOC عجیب‌ترین بخش تصمیمات فدراسیون کشتی بود که در اطلاعیه این فدراسیون هم به آن اشاره شده است. آیین‌نامه کمیسیون ورزشکاران به تایید IOC رسیده و در این آیین‌نامه آمده که رئیس کمیته ملی المپیک می‌تواند نفراتی را برای حضور در کمیسیون ورزشکاران منصوب کند. قطعا این نهاد بین‌المللی اگر بخواهد واکنشی به اعتراض فدراسیون کشتی داشته باشد حق را به کمیته ملی المپیک خواهد داد؛ چرا که هیچ اقدامی که بر خلاف آیین‌نامه کمیسیون ورزشکاران باشد توسط صالحی امیری انجام نشده است؛ چرا که انتصاب ۴ ورزشکار بر اساس برابری جنسیتی و همچنین رشته‌های المپیکی که در کمیسیون ورزشکاران فاقد نماینده بودند صورت گرفت.

اینکه یک فدراسیون علاقه دارد نفرات بیشتری از رشته تحت مدیریت خود در کمیسیون ورزشکاران داشته باشد را می‌توان توجیه کرد؛ اما نباید اینگونه تلقی شود که اینگونه علاقه‌مندی‌ها می‌تواند یک مطالبه حقوقی باشد و برای رسیدن به آن هم ورزشکاران مطرحی همچون یزدانی و گرایی را به حاشیه برد.

فدراسیون کشتی می‌توانست گلایه خود را از کمیته ملی المپیک به اشکال مختلف ابراز کند؛ اما این گلایه‌ها هیچ جایگاهی به لحاظ حقوقی ندارد و از طرف دیگر نباید پای یزدانی و گرایی هم به این اختلافات باز می‌شد. باید دید واکنش کمیته ملی المپیک به این موضوع چیست؛ اما اگر این کمیته بخواهد از تصمیمات خود در خصوص کمیسیون ورزشکاران عقب‌نشینی کند آن وقت است که هر فدراسیونی با استفاده ابزاری از ورزشکاران مطرح خود به اهداف خود می‌رسد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *