صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تقویم تاریخ؛ از ترور شهید فخری زاده تا روز نیروی دریایی ارتش

۰۷ آذر ۱۴۰۰ - ۰۸:۳۰:۰۱
کد خبر: ۷۷۷۴۰۴
امروز، یکشنبه هفتم آذر سال ۱۴۰۰هجری شمسی، برابر با بیست و دوم ربیع الثانی سال ۱۴۴۳ هجری قمری و مطابق با بیست و هشتم نوامبر سال ۲۰۲۱ میلادی است.

_ خبرگزاری صدا و سیما نوشت: مهم‌ترین رویداد‌های تاریخی جهان در چنین روزی (هفتم آذر) به شرح زیر است:

ترور شهید فخری زاده

یک سال پیش درچنین روزی، هفتم آذر سال ۱۳۹۹ هجری شمسی، محسن فخری‌زاده مهابادی معاون وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران و دانشمند ارشد وزارت دفاع و لجستیک نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران ترور شد.

محسن فخری زاده مهابادی در سال ۱۳۳۶ در شهر قم دیده به جهان گشود و از ابتدای تشکیل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عضویت آن در آمد و به عنوان دانشمند ارشد وزارت دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح و رئیس مرکز تحقیقاتی فیزیک (PHRC)، در رشد و تعالی قدرت علمی و تحقیقاتی ایران اسلامی تلاش و مجاهدت بسیار نمود. از آنجا که وزارت دفاع ایران در جریان همه‌گیری بیماری کرونا در ایران به همکاری با وزارت بهداشت برای ساخت تجهیزات لازم از جمله کیت تشخیص بیماری و همچنین واکسن بیماری کرونا پرداخته بود، شهید فخری‌زاده در جریان مقابله با همه‌گیری بیماری کرونا نقش مهمی داشت. شهید محسن فخری‌زاده، پس از عمری مجاهدت و تلاش خستگی‌ناپذیر در صحنه‌های علمی و دفاعی کشورایران، سرانجام در بعد از ظهر روز جمعه به تاریخ ۷ آذر ۱۳۹۹ در یک عملیات تروریستی در آبسرد دماوند، مورد سوءقصد قرار گرفت و به درجه رفیع شهادت نائل آمد. وزیر خارجه وقت ایران در موضع‌گیری پس از ترور فخری‌زاده گفت: نشانه جدی از نقش اسرائیل در ترور وجود دارد.

روز اکو

۲۹ سال پیش، در روز هفتم آذر سال ۱۳۷۱ هجری شمسی درپی پیوستن کشور‌های ترکمنستان، قرقیزستان، ازبکستان، قزاقستان، تاجیکستان، افغانستان و جمهوری آذربایجان به سازمان همکاری‌های اقتصادی (اکو) تعداد اعضای این سازمان به ده کشور رسید و این روز، به عنوان «روز اکو» نامگذاری شد.

سازمان اکو در سال ۱۳۶۳ هجری شمسی برای افزایش همکاری اقتصادی میان سه کشور ایران، ترکیه و پاکستان تاسیس شد. این سازمان به دنبال رکود فعالیت سازمان همکاری عمران منطقه‌ای (R.C.D) به وجود آمد که در سال ۱۳۴۳ تاسیس شده بود. سازمان اکو تلاش می‌کند تا همکاری‌های اقتصادی میان ده کشور غرب آسیا را افزایش دهد. این سازمان همچنین توافقنامه‌های همکاری متقابل با برخی از سازمان‌های بین المللی امضا کرده است. اکو یکی از بزرگترین سازمان‌های منطقه‌ای در جهان است.

عملیات مروارید در خلیج فارس و روز نیروی دریایی ارتش

۴۱ سال پیش درچنین روزی، هفتم آذر سال ۱۳۵۹ هجری شمسی حدود دو ماه پس از آغاز جنگ تحمیلی رژیم سابق عراق علیه ایران، نیروی دریایی ایران طی عملیاتی با نام عملیات «مروارید» در خلیج فارس، توانست نیروی دریایی عراق را از کار بیاندازد.

در جریان این عملیات و در یک درگیری شدید میان کشتی‌های جنگی دو کشور، تعداد زیادی از شناور‌های جنگی رژیم عراق منهدم شد و صدمات جدی نیز به اسکله نفتی البکر عراق در شمال غرب خلیج فارس وارد شد. به دنبال این عملیات، نیروی دریایی ایران با اقتدار، کنترل این ناحیه از خلیج فارس را به دست گرفت. در ایران، روز هفتم آذر به خاطر ابراز شجاعت و لیاقت رزمندگان نیروی دریایی، «روز نیروی دریایی» نامیده شده است. نیروی دریایی همچون سایر نیرو‌ها در آب‌های خلیج فارس و مرز‌های آبی کشور در عرصه دفاع مقدس از کشور اسلامی مان، چون نگینی درخشنده است و بر عرشه کشتی افتخار و صلابت خود استوار ایستاده است. رویارویی آنان با نیروی دریایی دشمن و آن همه افتخارات رزم و رشادت و شهادت و نیز کنترل و بازرسی کشتی‌ها در خلیج فارس و تنگه هرمز و مهمتر از همه نبرد قهرمانانه آنان در برابر امریکای متجاوز و حضور جدی آنان در آب‌های بین المللی، نشانه اقتدار و اعتبار این نیروی بزرگ و سرافراز است و ملت ایران باید به چنین ارتش مؤمن و وفادار افتخار کند. به مناسبت رشادت‌ها و دلاور مردی‌های نیروی دریایی ارتش در دفاع از جزایر، بنادر، سواحل و دریا‌های کشور و به ویژه دفاع از آبادان و خرمشهر و آب‌های نیلگون خلیج فارس در دوران جنگ تحمیلی و در نطفه خفه کردن نیروی دریایی دشمن بعثی، در ابتدای دوران دفاع مقدس، به تائید حضرت امام خمینی (ره) هفتم آذر روز نیروی دریایی ارتش نام گرفت.

درگذشت موسی مبرقع، فرزند امام جواد (ع)

۱۱۴۷ سال پیش، بنا بر روایت‌های تاریخی، در روز بیست و دوم ربیع الثانی سال ۲۹۶ هجری قمری «موسی مُبَرقَع» فرزند امام جواد (ع) و برادر امام هادی (ع) در شهر مقدس قم در جنوب تهران درگذشت.

ایشان در سال ۲۱۴ ه. ق در مدینه متولد شدند و تا شش سالگی که پدر بزرگوارش حضرت جواد (ع) به شهادت رسیدند، تحت تعلیم و تربیت ایشان بودند و سپس از علوم برادرش، امام هادی (ع) بهره بردند. موسی مبرقع مدتی در کوفه به سر برد و در چهل و دو سالگی عازم قم در ایران شد و تا پایان عمر در آنجا اقامت کرد و به تبلیغ اسلام پرداخت. ایشان مقام علمی رفیعی داشت و راوی حدیث بود و در تقوا و امانت داری کم نظیر بود. در مقبرۀ این امامزاده عظیم الشأن در قم، تعدادی دیگر از امامزادگان، از جمله سه تن از خواهران و تعدادی از فرزندان ایشان مدفون هستند.

تولد ویلیام بلیک، سراینده انگلیسی بیت المقدس

۲۶۴ سال پیش، در روز بیست و هشتم نوامبر سال ۱۷۵۷ میلادی «ویلیام بلیک» (William Blake) شاعر و نقاش انگلیسی متولد شد. وی از کودکی علاقه خود را به هنر نشان داد و در نوجوانی به مطالعه کتاب‌های فلسفی و شعر پرداخت. آثار بلیک در مخالفت صریح با کلیسا بود و خشم روحانیون مسیحی و دربار انگلیس را برانگیخت. وی تا زمان مرگ خود در سال ۱۸۲۷، سیزده کتاب شعر منتشر کرد که برخی از آن‌ها عبارتند از: «سرود‌های معصومیت»، «سرود‌های تجربه» و «بیت المقدس».

تولد انگلس، نظریه پرداز مارکسیست

۲۰۱ سال پیش در چنین روزی، بیست و هشتم نوامبر ۱۸۲۰ میلادی «فردریک انگلس» (Friedrich Engels)، فیلسوف آلمانی متولد شد. وی دوست و همکار نزدیک دیگر فیلسوف هموطنش، کارل مارکس بود. انگلس به خاطر فعالیت‌های سیاسی تحت تعقیب قرار گرفت و در سال ۱۸۵۰ به انگلیس گریخت. اعلامیه مشهور به «مانیفست کمونیسم» که درسال ۱۸۴۸ توسط نخستین کنگره احزاب کمونیست منتشر شد و بنیان‌های این مرام را تبیین می‌کرد، کار مشترک انگلس و مارکس بود. انگلس پس از مارکس، نقش مهمی در شکل گیری ایدئولوژی کمونیسم داشت و بر اساس نظریه او، جهان به دو قطب اصلی سوسیالیسم و کاپیتالیسم تقسیم می‌شود. انگلس در سال ۱۸۹۵ درگذشت.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *