صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

هزار و ۲۰۰ میلیارد بشکه نفت خام در زیرزمین ثروت داریم/ هنوز اکتشافات جدیدمان را احصا نکرده‌ایم

۰۶ آذر ۱۴۰۰ - ۱۵:۱۳:۰۶
کد خبر: ۷۷۷۲۹۱
دسته بندی‌: اقتصاد ، انرژی
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه حدود هزار و ۲۰۰ میلیارد بشکه نفت خام در زیرزمین ثروت داریم، گفت: این شرکت جز ١٠شرکت بزرگی است که از نظر دارایی فیزیکی جز بزرگ‌ترین شرکت‌های نفتی است.

- محسن خجسته‌مهر امروز در یک نشست خبری، نقش اصحاب رسانه را در جمهوری اسلامی ایران  که توانمندی‌های کشور را در بعد داخلی و خارجی منعکس می‌کنند، بسیار کلیدی دانست و گفت: وظیفه داریم کارهای خوب را منتشر و اشکالات را به‌عنوان یک اقدام پیشگیرانه گوشزد کنیم.

وب افزود: اقتدار هر کشور چند مؤلفه مهم سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، نظامی و اقتصادی دارد و یکی از مهم‌ترین آن‌ها مؤلفه اقتصادی است که صنعت نفت و ذخایر آن تضمین‌کننده این مؤلفه است.

 

خجسته مهر گفت: از نظر ذخایر نفت و گاز در جهان رتبه نخست را داریم لذا شرکت ملی نفت ایران مؤلفه اقتدار اقتصادی کشور را رقم می‌زند.

وی بیان کرد: ایران دومین کشور جهان به لحاظ ذخایر گازی موجود در زیرزمین است که تا ١٠٠سال آینده می‌توانیم نفت و گاز تولید کنیم، اما هنوز اکتشافات جدیدمان را احصا نکرده‌ایم.

 

 

خجسته مهر افزود: برنامه‌ریزی شده است تولید گاز به یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون مترمکعب در روز و ظرفیت تولید نفت به بیش از ۵ میلیون بشکه در روز برسد.

وی ادامه داد: برای تحقق اهداف تولیدی بخش نفت به ۱۰ میلیارد دلار و برای بخش گاز به ۷۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در دوره ۱۰ ساله نیاز است.

معاون وزیر نفت با بیان اینکه سال آینده فاز ۱۱ پارس جنوبی به بهره‌برداری می‌رسد، تصریح کرد: قطب جدید توسعه گاز در منطقه عسلویه با توسعه میدان گازی پارس شمالی و پیش بینی‌نیاز به سرمایه‌گذاری ۴ میلیارد دلاری آغاز شده است.

مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران ادامه داد: میدان گازی کیش نیز مصوب شده و خط لوله ۲۰۰ کیلومتری دریایی ساخته خواهد شد. همچنین ۱۰۰میلیون متر مکعب از ۱۰ میدان نفت مناطق مرکزی افزایش تولید خواهیم داشت که می‌تواند ۵۰۰ میلیون متر مکعب به ظرفیت کشور اضافه کند.

وی افزود: شرکت ملی نفت ایران از هرگونه سرمایه‌گذاری خارجی استقبال می‌کند، اما اگر به هر دلیلی جذب آن محقق نشد ما سناریو‌های مختلفی برای پیشبرد طرح‌های صنعت نفت رو میز داریم و بنا نداریم فرصت را از دست بدهیم.

مدیر عامل شرکت ملی نفت با بیان اینکه برنامه گسترده برای اکتشاف مخازن به‌خصوص مخازن گاز داریم، مبنای برنامه‌ریزی کشور شناخت ذخایر هیدروکربوری است، گفت: توان هیدروکربوری زیر زمینی ایران بالا است و امکان تولید نفت و گاز داریم و این بزرگترین مزیت ایران است.

معاون وزیر نفت افزود: سهم انرژی هیدروکربوری از سبد انرژی جهانی حذف شدنی نیست و این موضوع به اشتباه در برخی رسانه‌ها منتشر شده است و جنبه سیاسی دارد.

وی ادامه داد: در راستای پایداری سوخت زمستانی، برنامه فشرده‌ای از دو ماه قبل آغاز شده است. در همین رابطه اولین ردیف عملیاتی فاز ۱۴ پارس جنوبی در دی ماه امسال به بهره برداری می‌رسد و می‌توانیم بخشی از گازی که امکان فراورش نداشتیم، شیرین کرده و تحویل شبکه گازرسانی کشور دهیم.

خجسته مهر اظهار کرد: پروژه شیرین‌سازی حدود ۸۰ هزار بشکه میعانات گازی راه‌اندازی شد و در مدار تولید است.

وی در پاسخ به سوالی در مورد تهاتر ال پی جی با برنج پاکستانی اظهار کرد: در فروش ال پی جی و میعانات گازی محدودیتی برای دریافت پول نداریم و لازم نیست تهاتر کنیم بنابراین اینکه بخواهیم با کالای خاصی ال پی جی را تهاتر کنیم صحت ندارد.

خجسته مهر ادامه داد: در میدان فرزاد بی برنامه این است که سریعتر اقدام کنیم ادعای روزنامه هندی در خصوص سهم این کشور از تولید میدان فرزاد بی از نظر حقوقی وجاهت ندارد و قابل قبول نیست و بیشتر بحث رسانه‌ای است.

معاون وزیر نفت با بیان اینکه در میدان آزادگان جنوبی تا پایان سال آینده بخش بزرگی از تولید محقق می‌شود، تصریح کرد: به طور کلی در میادین مشترک فعالیت‌های گسترده‌ای به ویژه در غرب کارون انجام خواهد شد.

مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران در مورد ادعا‌های مربوط به میدان چالوس گفت: این میدان موضوعیت ندارد و جزو مخازن رسمی ایران قرار نگرفته است.

وی در مورد حضور شرکت‌های چینی در طرح‌های آزادگان شمالی، آزادگان جنوبی و فاز یک میدان یادآوران، گفت: این که چرا قرارداد ۵.۶ میلیارد دلاری آزادگان جنوبی با شرکت‌های چینی در دولت گذشته فسخ شده است دلیل آن را نمی‌دانم، اما با توجه به حضور شرکت‌های چینی در این پروژه و همچنین حضور شرکت‌های چینی در طرح آزادگان شمالی و تمایل آن‌ها برای توسعه این میدان در فاز دوم و همچنین فعالیت یک شرکت چینی در فاز اول میدان یادآوران مذاکرات با این شرکت‌ها ادامه خواهد داشت.

معاون وزیر نفت در مورد عرضه نفت در بورس، گفت: شرکت ملی نفت ایران آمادگی کامل برای عرضه نفت در بورس دارد و باید الزامات قانونی آن حتماً دیده شده باشد و هر زمان بورس اعلام آمادگی کند و بستر‌های قانونی عرضه نفت در بورس فراهم باشد شرکت ملی نفت آمادگی کامل برای اجرای آن را دارد.

وی در مورد جمع‌آوری گاز‌های مشعل، افزود: شرکت ملی نفت مصوبه‌ای دارد که ۱۰۰ میلیون دلار برای جمع‌آوری گاز‌های مشعل پالایشگاه‌های پارس جنوبی به شرکت ملی گاز ایران تخصیص داده است و شرکت ملی گاز موظف است برنامه‌های عملیاتی خود را برای تحقق این امر مهم تدوین و اجرایی کند.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *