صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

رویت چند پشه آئدس در بندرعباس/ تجارت بامبو دلیل ورود این بیماری به کشور

۰۷ آذر ۱۴۰۰ - ۰۲:۴۱:۰۱
کد خبر: ۷۷۷۲۸۱
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در خصوص بیماری که عامل آن پشه آئدس است، اظهار کرد: این پشه می‌تواند عامل انتقال بیماری‌های ویروسی باشد و از جمله بیماری‌های ویروسی که ممکن است این پشه و یک پشه مشابه آن منتقل کنند ریکو، تب دنگی و چیکونگونیا است.

فاطمه نوروزیان در گفت‌وگو با میزان در خصوص رویت شدن پشه خطرناک آئدس در بندرعباس گفت: این پشه در یک آپاراتی که لاستیک‌های کهنه نگهداری میکرده در طی مراقبت‌های روتین در یکی از محلات بندرعباس دیده شده که تا کنون در طی چند مرحله مراقبت چهار پشه بالغ دیده شده بر همین اساس باید تا شعاع یک کیلومتری محل رویت پشه سم پاشی انجام شود و در کنار آن سایر اقدامات پیشگیرانه را نیز باید آغاز کنیم.

وی ضمن اشاره به اینکه خدا را شکر این پشه به ویروس آلوده نبوده است، ادامه داد: خوشبختانه تا کنون با بیمار مشکوکی رو به رو نبودیم و تا کنون مراجعه‌ای در خصوص بیماری تب دنگی در بیمارستان‌های استان نداشتیم. سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در خصوص بیماری که عامل آن پشه آئدس است، اظهار کرد: این پشه می‌تواند عامل انتقال بیماری‌های ویروسی باشد و از جمله بیماری‌های ویروسی که ممکن است این پشه و یک پشه مشابه آن منتقل کنند زیکا، تب دنگی و چیکونگونیا است.

نوروزیان با بیان اینکه این ۳ بیماری ویروسی هستند و نه واکسن دارند و نه درمان قطعی افزود: این بیماری‌های در برخی از افراد ممکن است منجر به فوت شوند و از سال‌ها قبل در کشور‌های آفریقایی دیده می‌شدند و به دنبال تجارت لاستیک و گیاه بامبو در سایر کشور‌ها هم پخش شده اند.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر کشور‌های همسایه ما هم پشه و مواردی از این بیماری‌ها دیده شده است، متذکر شد: ما باید بسیار مراقب این بیماری باشیم و از این رو در حال انجام اقدامات کنترلی هستیم.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی با بیان اینکه سال گذشته این پشه در استان بوشهر و یک استان دیگر در کشور رویت شد، توضیح داد: در سال‌های ۹۸ و ۹۹ هم این پشه را در بندر لنگه استان هرمزگان مشاهده کردیم که خوشبخاته پشه آلوده نبود و ما اقدامات کنترلی را برای از بین بردن آن انجام دادیم و تا کنون هم با بیمار مشکوکی مواجه نبودیم.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *