صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

رفع دغدغه کشاورزان با کشت قراردادی/ کشاورزان نگاه مثبتی به بیمه ندارند

۰۶ آذر ۱۴۰۰ - ۰۹:۵۶:۲۴
کد خبر: ۷۷۶۷۹۹
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
یک کارشناس اقتصاد کشاورزی گفت: در بحث کشت قراردادی چند مؤلفه خیلی مهم است یکی اینکه کشاورز از خرید محصولات اطمینان داشته باشد همچنین درفروش محصول نیز دغدغه‌ای نداشته باشد و سیاست‌های حمایتی مثل خرید بذر، کود، سم و نهاده‌های تولید نیز برای کشاورز صورت بگیرد.
مهدی بشارتده سلوطی در گفت‌وگو با میزان، در خصوص اجرای کشت قراردادی و الگوی کشت در تولید محصولات کشاورزی گفت: در بحث کشت قراردادی چند مؤلفه خیلی مهم است یکی اینکه کشاورز از خرید محصولات اطمینان داشته باشد همچنین درفروش محصول نیز دغدغه‌ای نداشته و بداند که محصول کاشته شده خریداری می‌شود.
 
وی افزود: در خرید تضمینی محصولات از کشاورز باید قیمت در سطحی باشد که هزینه‌های کشاورز را پوشش دهد.
 
بشارتده بیان کرد: در بخش کشاورزی، چون سطح درآمد متناسب با هزینه‌ها نیست به‌نوعی تولید و فروش سربه‌سر می‌شود در بعضی کشت‌ها مثل برنج درآمدزایی برای کشاورز وجود دارد، ولی در کشت‌های دیگر این‌گونه نیست.

کارشناس اقتصاد کشاورزی اظهار کرد: اگر در بحث کشت قراردادی سیاست‌های حمایتی مثل خرید بذر، کود، سم و نهاده‌های تولید برای کشاورز صورت بگیرد دغدغه‌های کشاورز نیز مرتفع می‌شود همچنین اگر یارانه را به‌جای مصرف به تولید تخصیص دهیم و ابزارهای حمایتی را به‌کار بگیریم هزینه تمام‌شده نیز کاهش پیدا می‌کند.

وی در ادامه گفت: کشاورزی از طریق ابزارهای حمایتی سودآور است و دولت باید با ابزارهای حمایتی کشاورز را به تولید ترغیب کند.

کارشناس کشاورزی خاطرنشان کرد: حلقه مهمی در کشاورزی وجود دارد و آن بیمه محصولات کشاورزی است که متأسفانه بیمه تاکنون بدعهدی‌های زیادی داشته و کشاورزان نگاه مثبتی به بیمه ندارند و زمانی که کشاورزان خسارت می‌بیند بیمه تعهدات خود را به‌درستی پرداخت نمی‌کند.

وی در ادامه گفت: هنوز به کشاورزی به‌عنوان بخش اقتصادی نگاه نمی‌کنیم زمانی که با مزیت نسبی الگوی کشت کشاورزی تعیین نشود بنابراین کشاورزان هرمحصولی حتی اگر عدم تناسب با منطقه داشته و هزینه تولید زیادی نیز داشته باشد کشت می‌کنند درنهایت الگو کشت نیز نادیده گرفته می‌شود.
 

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *