صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

رشد بنگاه‌های اقتصادی خرد و توجه بیشتر به بخش خصوصی؛ راهکاری برای خنثی‌سازی تحریم‌ها

۰۴ آذر ۱۴۰۰ - ۰۸:۰۱:۱۸
کد خبر: ۷۷۶۷۴۰
دسته بندی‌: اقتصاد ، اقتصاد ایران
تحلیل‌گر حوزه اقتصادی با بیان اینکه برای خنثی‌سازی فضای تحریمی اقتصاد باید یک سری راهکارها تدوین و عملی شود، گفت: یکی از این راهکارها رشد بنگاه‌های اقتصادی خرد و توجه بیشتر به بخش خصوصی است به دلیل اینکه تقویت بنگاه‌های اقتصادی خرد باعث افزایش تولید و خودکفایی می‌شود و بخش خصوصی نیز در خیلی از موارد در حوزه صادرات راحت‌تر عمل می‌کند.
محسن حاج محمدی در گفت‌وگو با میزان، در خصوص بررسی راهکارهای خنثی‌سازی تحریم برای رشد و توسعه اقتصادی، با اشاره به اینکه با استناد به فرمایشات مقام معظم رهبری باید اقتصاد را از وابستگی به درآمدهای نفتی نجات داد، افزود: یکی از مهم‌ترین اهرم‌های فشاری که برای تحریم کشور ما از آن استفاده بهینه می‌شود تا در مقابل تحریم‌ها تسلیم شویم وابستگی کشور به درآمدهای نفتی است.

وی بابیان اینکه تحریم متغیرهای اقتصادی را در کشورهایی که مورد تحریم قرار می‌گیرند دچار مشکل می‌کند. افزود: ازاین‌رو از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی انواع مختلف تحریم‌ها از قبیل مصادره دارایی‌ها و کاهش تعاملات مالی، ممنوعیت صدور کالا به ایران، تحریم‌های بانکی و آخرین مورد یعنی تحریم‌های هسته‌ای و نفت را به کشور ما تحمیل کرده‌اند.

کارشناس برنامه‌ریزی اقتصادی گفت: برای اینکه بتوانیم با خنثی‌سازی فضای تحریمی اقتصاد خود را از بحران نجات دهیم یک سری راهکارها باید تدوین و عملی شود، لذا در ادامه به تعدادی از این راهکارها اشاره خواهدشد.

این فعال اقتصادی اظهار کرد: یکی از این راهکار‌ها رشد بنگاه‌های اقتصادی خرد و توجه بیشتر به بخش خصوصی است به دلیل اینکه تقویت بنگاه‌های اقتصادی خرد باعث افزایش تولید و خودکفایی می‌شود و بخش خصوصی نیز در خیلی از موارد در حوزه صادرات راحت‌تر عمل می‌کند.

این مدرس دانشگاه افزود: به عنوان یکی از ظرفیت‌هایی موجود در بخش خصوصی  باید به بخش تعاون اشاره کرد که با استفاده از ظرفیت‌های این بخش علاوه بر تحقق سهم ۲۵ درصدی بخش تعاون از اقتصاد ما در مقابل تحریم‌ها نیز قدرتمندتر خواهیم شد.

حاج محمدی اضافه کرد: یکی دیگر از راهکارهای جلوگیری از عرض‌اندام دشمن در همه موارد به‌خصوص تحریم تقویت و توسعه صادرات غیرنفتی است که برای دستیابی به این مهم باید زیرساخت‌های لازم را تا بحث صادرات غیرنفتی به نحو بهتری و گسترده تری انجام شود.

تحلیل‌گر حوزه مدیریت و کسب‌وکار افزود: تقویت زیرساخت‌ها را می‌توان به دو بخش فیزیکی یعنی جاده، ریل و ... و بخش غیر فیزیکی یعنی ساماندهی به مقررات و آیین‌نامه‌ها و قوانین مالیاتی تقسیم کرد که با توجه به این موضوعات به تقویت بخش خصوصی برای توسعه صادرات غیرنفتی کمک خواهیم کرد.

این فعال اقتصادی افزود: از طرفی باید بدانیم که بخش خصوصی رقیب بخش‌های دولتی نیست و لازم است که با عدم اعمال سیاست‌های انقباضی و تنظیم نرخ مالیات به نحوی عمل کنیم تا علاوه بر ایجاد فضای بهره‌مندی دولت از دریافت‌های مالیاتی از اعمال فشار به بخش خصوصی نیز ممانعت کنیم.
 
مشاور خانه صنعتگران ایران ادامه داد: یکی دیگر از ظرفیت‌های مهم موجود در کشور ما بخش معادن است که در این حوزه از نعمت سرشاری برخوردار هستیم و باید با تنظیم قوانین به صورت خاص برای بخش‌های مختلف معدن و پایش قوانین این حوزه مانند کشور‌های موفق در این زمینه از معادن بهره‌برداری بیشتری داشته باشیم.

این مدرس دانشگاه گفت: راهکار دیگر کاهش وابستگی به تولیدات خارجی با بومی سازی نیاز‌های اساسی در کشور است.

تحلیل‌گر حوزه مدیریت و کسب‌وکاربه عنوان مورد بعدی گفت: با استفاده از راهکار‌های دیپلماسی باید بازار مصرف کشور‌های همسایه را در دست بگیریم تا اقتصاد کشور را به راحتی سرپا نگه داریم و با هدفمند کردن مراودات اقتصادی با کشور‌هایی مانند عراق و سوریه که دچار تحریم هستند می‌توانیم توسعه تولید در کشور را رونق بدهیم.

این مدرس دانشگاه در این خصوص راهکارهای خنثی سازی اثرات تحریمی  به موارد دیگری از قبیل بهبود فضای کسب و کار، کاهش موانع تولید، مبارزه با فساد، تدوین سیاست‌های مناسب ارزی اشاره کرد.

این فعال حوزه کسب و کار در پایان تاکید کرد: با توجه به موارد مذکور و اجرای آن‌ها می‌توان به اقتصاد کشور و خنثی‌سازی تحریم‌ها کمک کرد به این دلیل که با اجرای راهکار‌های مناسب و با استفاده از شرایط تحریمی می توان  پیشرفت، خودکفایی و استقلال کشور را افزایش داد تا دشمن متوجه بهبود اقتصادی ما در اثر تحریم  بشود و در نتیجه از تحریم‌های ظالمانه خود دست بردارد.
 
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *