ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی افزایش مییابد؟
جلسه ۸۴۹ شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست آیت الله سیدابراهیم رئیسی و با حضور رؤسای مجلس شورای اسلامی، قوه قضائیه و اعضا حقیقی و حقوقی شورای عالی انقلاب فرهنگی دوم آذرماه ۱۴۰۰ تشکیل شد.
-به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، سعیدرضا عاملی، در حاشیه جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی در مورد مصوبه افزایش ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی گفت: مصوبه ستاد نقشه جامع علمی کشور درباره افزایش ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی در دستور کار شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار دارد. با نگاهی به گذشته، زمانی که ۲۷ دانشگاه پزشکی در کشور داشتیم، ظرفیت جذب دانشجو همین بوده است و اکنون که ۵۷ دانشگاه پزشکی (حدود ۱۵ دانشکده مستقل پزشکی) داریم، باز هم جذب دانشجو تغییری نکرده است. به ازای هر ۱۰ هزار جمعیت ۱۶ پزشک داریم. آمار پزشکان متخصصمان ۵۰ درصد پزشکان عمومی است، بنابراین شاخصهای سرانه پزشک عمومی و متخصص بسیار نگران کننده است.
استاد دانشگاه تهران افزود: اگر بخواهیم تنها پزشک خانواده را با شاخص یک پزشک برای ۵۰۰ نفر تا یک پزشک برای ۲۵۰۰ نفر (آمار کشورهای سطح پایین) را اجرایی کنیم؛ در شاخص اول نیازمند ۱۶۰ هزار پزشک هستیم. برخی استدلال پزشک بیکار را به کار میبرند! باید گفت شاید در تهران پزشک بیکار داشته باشیم، اما در سطح ملی توزیع پزشک درست انجام نشده است و اگر این توزیع در سطح ملی با شاخص مناسب توزیع شود، باز هم با مشکل جدی مواجه هستیم.
وی به رعایت شاخصهای کشورهای پیشرفته جهان در سرانه پزشکی تاکید کرد و گفت: برای رسیدن به شاخصهای بین المللی در سرانه پزشک باید خیزی برای جذب پزشک داشته باشیم. همچنین از جهتی هم امکانات و ظرفیتهای این کار را داریم. طبق آمار در گذشته تعداد تختهای بیمارستانی ۶۸ هزار عدد و اکنون به ۱۷۰ هزار عدد رسیده است؛ بنابراین طی ۵ سال آینده افزایش سالیانه حداقل ۳۰۰۰ نفری جذب دانشجوی پزشکی را خواهیم داشت. در حال حاضر سه درصد داوطلبین رشتههای پزشکی جذب دانشگاهها میشوند، در صورتی که استعدادهای بالا حداقل ۱۵ درصد متقاضیان را تشکیل میدهند.
عاملی در بخش دیگری از سخنانش فضای کلی جلسه ۸۴۹ شورای عالی انقلاب فرهنگی را حوزه تحولی شورای عالی عنوان کرد و گفت: مقام معظم رهبری در حکم ۲۳ آبان ماه و پیوست حکم شورای عالی تاکید محوریشان، تحول در شورای عالی انقلاب فرهنگی است. بدین معنا باید یک شورای عالی انقلاب فرهنگی جدیدی در چهلواره دوم انقلاب اسلامی شکل بگیرد؛ بنابراین برای دستیابی به این منظور در جلسه ۸۴۸، کارگروه تحول در شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب شد که در هفته گذشته دو جلسه کاری برگزار شد و دستوری در زمینه کار قرارگاهی در این جلسه ارایه دادند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار داشت: در متن و پیوست حکم رهبری معظم آمده است که «آرایش قرارگاهی داشتن شورای عالی انقلاب فرهنگی موضوعیت دارد. اتاق فرمان فرهنگ کشور با الزامات کار قرارگاهی باید شکل گیرد.» تاکید بر کار قرارگاهی بدین لحاظ است که دشمن به فرهنگ کشور، تهاجمات گستردهای کرده است و مشکلات و آسیبهای اجتماعی مثل اعتیاد، انحرافات اجتماعی با الگو برداری از سبک زندگی غربی و فضای سینمائی و هالیوودی غرب بوجود آمده است؛ لذا شورای عالی انقلاب فرهنگی موظف است تا اقداماتی در زمینه صیانت از فرهنگ، تامین سلامت و تعالی جامعه داشته باشد. با این رویکرد اعضای شورای عالی در جلسه ۸۴۹ تاکید بر تغییر و تحول نگرشی به مسائل فرهنگی جامعه داشتند. شورای عالی انقلاب فرهنگی باید عملکرد و فعالیتهایش با رویکرد تحول آفرینی و نوآوری معطوف به نیازهای اساسی جامعه باشد.
وی تاکید کرد: شورای عالی انقلاب فرهنگی با نگاه احترام به نیازها اساسی جامعه و تمرکر و توجه به مسائل جامعه و تقویت و تامین آسایش و آرامش، احساس امنیت اجتماعی، تقویت امید به آینده، اعتماد ملی و مزاحمتهایی که دشمنان مردم شریف ایران از مسیرهای فاجعه آمیز مختلف دنبال میکنند، بر ضرورت کار قرارگاهی در حوزه فرهنگ و البته تقویت حوزه دانش و کار تخصصی تاکید کرد. در نگاه تحولی، تحول ساختاری هم مورد توجه بود. ساختارهای زائدی در شورای عالی وجود دارد که بعد از گذشت ۴۰ سال از انقلاب اسلامی باید بازنگری و ادغام شوند. همچنین شوراهای تخصصی ۱۲ گانه شورای عالی انقلاب فرهنگی نیازمند باز طراحی است.
عاملی، به تحول فرآیندی و محتوایی در حوزه فرهنگ، علم و فناوری اشاره کرد و گفت: تاکید بر عمل در راستای اصلی پیشرانهای علم و فناوری، چون هوش مصنوعی، الگوریتم، کوانتوم و فناوریهای جدید مبتنی بر ظرفیتهای محتوایی و رقومی نیز مورد توجه بود.
وی تصریح کرد: در این جلسه هدف کار قرارگاهی و هم ویژگیهای مفهومی و عملیاتی کار قرارگاهی از جمله مسئله محور بودن، رصد داشتن، پایش کردن، ساماندهی و هدایت کردن، تقسیم کار، پیگیری و هدایت منابع انسانی و مالی در تحقق امور ضروری فرهنگ و دانش به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید.
در گام بعدی کارگروه تحول، الزاماتی کار قرارگاهی مورد بحث و تبادل نظر قرار خواهد گرفت و نقشه راه تحول در شورای عالی انقلاب فرهنگی بر این مبنا تنظیم میشود که در این جلسه امهات آن بر چهار محور حوزه تحول بررسی شد، اما تصمیم گیری صورت نگرفت.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ضمن اشاره به مصوبه سند سیاستها و اقدامات تقویت و ترویج نام گذاری متولدین جدید مبتنی بر فرهنگ ایرانی اسلامی گفت: درخصوص ماده سوم این سند مبنی بر اجراییسازی مصوبات، تصمیم گیری نشده بود که در این جلسه سند تعریف و برنامه اقدام روشنی پیدا کرد و نیز راهبری این سند توسط شورای ثبت احوال و شورای فرهنگ عمومی کشور و ارائه گزارش سالیانه به دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید و نهایی شد.
استاد دانشگاه تهران از تأیید انتخاب ریاست سه رییس دانشگاه در کارگروه تایید ریاست دانشگاهها سخن گفت و افزود: انتخاب سیدمحمد مقیمی به ریاست دانشگاه تهران؛ حسین قناعتی به ریاست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشت درمانی تهران و عبدالرضا پازوکی به ریاست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشت درمانی ایران مورد تأیید قرار گرفت.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *