صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

۳ هزار نیروی آمریکایی عملاً هیچ نقشی در مقابله با داعش ایفا نکردند

۰۶ آذر ۱۴۰۰ - ۰۹:۳۸:۲۵
کد خبر: ۷۷۶۶۷۶
دسته بندی‌: سیاست
کارشناس مسائل منطقه گفت: گروه‌های سیاسی در عراق اعتقاد دارند که برای مبارزه با داعش، ۳ هزار نیروی آمریکایی عملاً هیچ نقشی ایفا نکردند و این نیرهو‌های حشدالشعبی بودند که با این گروه تروریستی مبارزه کردند.
مهند حامدی در گفت‌وگو با میزان، با اشاره به تصویب قانون خروج نیر‌های نظامی آمریکا از عراق، اظهار داشت: خروج نیرو‌های آمریکایی از عراق تا پایان سال میلادی، از قبل توافق شده است و طبق این توافق بناست در ۳۱ دسامبر، یعنی آخرین روز سال میلادی، آخرین نیروی نظامی آمریکایی از عراق خارج شود و تنها تعدادی کارشناس، مربی و مستشار در حوزه پهپادی و حوزه اطلاعاتی – امنیتی، در عراق باقی بمانند.

وی با اشاره به اینکه شرایط منطقه نشان می‌دهد که آمریکا هم خیلی تمایلی ندارد که هزینه کند و در این کشور، این تعداد نیرو باقی بگذارد، گفت: از طرف دیگر هم یکی از مقامات عراق در حاشیه نشستی اعلام کرد که ممکن است ما به حضور نیرو‌های آمریکایی در عراق نیاز داشته باشیم که با واکنش خیلی جدی غالب گروه‌ها سیاسی رو به رو شد. این گروه‌های سیاسی هم تاکید کردند که برای مبارزه با داعش، سه هزار نیروی آمریکایی و غربی عملاً هیچ نقشی ایفا نکردند و این نیرو‌های حشدالشعبی بودند که با داعش مبارزه کردند؛ لذا از این جهات، حضور نیرو‌های آمریکایی در عراق نه تنها لزومی ندارد، بلکه موجی ناامنی نیز می‌شود. برخی شاخه‌های حشدالشعبی صریحا به آمریکا هشدار دادند که در صورت تخلف از توافقنامه به آن‌ها حمله مستقیم نظامی خواهند کرد.

این کارشناس مسائل منطقه یادآور شد: البته الان عراق وارد یک وضعیت بحرانی شده است و اگر اوضاع فعلی عراق بخواهد روند منطقی‌اش را طی کند، بعید است که به این زودی‌ها راجع به این موضوع به توافق برسند. چراکه هنوز وضعیت سرنوشت عراق روشن نشده و خیلی از گروه‌ها معترض هستند.

حامدی تصریح کرد: اگر روند طبیعی طی شود و دستی فراتر از گروه‌های سیاسی، در روند سیاسی عراق دخالت نکند، احتمالاً آقای الکاظمی به عنوان نخست وزیر موقت باقی بماند و گروه‌های برای انتخاب نخست وزیر جدید به توافق نرسند.

وی با بیان اینکه این احتمال وجود دارد که آمریکایی‌ها بخواهند شیطنت کنند، خاطرنشان کرد: پیش از این هر زمان که موعد خروج بخشی از نیرو‌های آمریکایی می‌رسید، شاهد ناامنی‌ها و انفجار‌هایی در بغداد و شهر‌های دیگر بودیم. بعید نیست این‌بار نیز چنین اقداماتی تکرار شود.

 

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *