صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

چند دلیل برای عدم کاهش چشمگیر آمار مرگ‌ومیر کرونایی

۰۴ آذر ۱۴۰۰ - ۰۰:۳۰:۰۱
کد خبر: ۷۷۶۵۸۰
در این گزارش به بیان چند دلیل برای عدم کاهش چشمگیر آمار مرگ‌ومیر کرونایی از زبان ۳ پزشک متخصص پرداخته شده است.
- با وجود افزایش روز افزون آمار افراد واکسینه شدن در کشور همچنان با آمار مرگ‌ومیر روزانه حدود ۱۰۰ نفر بر اثر این بیماری مواجه هستیم، البته این آمار طی چند روز گذشته به زیر ۱۰۰ نفر هم رسید و روز گذشته با ۹۵ فوت ناشی از کووید مواجه بودیم، اما این رقم همچنان آمار قابل توجهی است و حال این سوال مطرح است که که چرا با وجود واکسینه شدن بخش قابل توجهی از مردم جامعه همچنان آمار مرگ‌ومیر ناشی از کرونا قابل توجه است؟ و در این گزارش به بیان چند دلیل  عدم کاهش چشمگیر آمار مرگ‌ومیر کرونایی از زبان سه پزشک متخصص پرداخته شده است.
 
بیشتر بیمارانی که به دلیل ابتلا به این بیماری فوت کرده اند، واکسینه نشده بودند
 
حمید عمادی متخصص بیماری‌های عفونی، در گفت‌وگو با میزان در این خصوص توضیح داد: در یک مقاله آماری از افرادی که بر اثر کرونا از دنیا رفته اند منتشر شده است که نشان می‌دهد بیشتر بیمارانی که به دلیل ابتلا به کووید فوت کرده اند، واکسینه نشده بودند.
به سبب واکسینه نشدن عده‌ای از اشخاص ابتلا به کووید در بیماران بستری شدید است
 
مینو محرز در گفت‌وگو با میزان در پاسخ به این سوال ، گفت: از آنجایی که ویروس غالب در ایران و بسیاری از کشور‌های دنیا سویه دلتا است با وجود تزریق دو دز واکسن هم امکان ابتلا وجود دارد و به همین دلیل تعداد مبتلایان همچنان بالا است و از طرفی دیگر کشور‌هایی که پوشش واکسیناسیون آن‌ها به بالای ۸۰ درصد رسیده است هم با گرفتار‌هایی در زمینه کووید مواجه هستند و این اتفاق به سبب شیوع سویه دلتا رخ می‌دهد که با وجود تزریق دو دز واکسن از هر نوعی باز هم به طور کامل از ابتلا به این بیماری مصون نیستیم.

عضو کمیته علمی کشوری کنترل و مقابله با ویروس کووید ضمن اشاره به اینکه عده‌ای از افراد هنوز واکسینه نشدند و تعدادی از افراد واکسینه شده هم به سبب دریافت واکسن رعایت پروتکل‌های بهداشتی را کنار می‌گذارند که این امر موجب افزایش موارد ابتلا می‌گردد، افزود: البته آمار کرونا به نسبت پیک پنجم بسیار کاهش یافته و تعداد بیماران بستری هم کم شده است، اما به سبب واکسینه نشدن عده‌ای از اشخاص ابتلا به کووید در بیماران بستری شدید است.

این متخصص بیماری‌های عفونی ضمن تاکید بر لزوم رعایت پروتکل‌های بهداشتی، فاصله گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک حتی با وجود تزریق ۲ در واکسن اظهار کرد: در حال حاضر تمام ادارات بازگشایی شدند و وسایل نقلیه عمومی هم فاقد تهویه مناسب هستند و با سردتر شدن هوا به سبب بستن پنجره‌ها شرایط تهویه در اتوبوس‌ها بدتر هم می‌شود که این موارد می‌توانند خطرناک باشد و موارد ابتلا به کووید را افزایش دهند و این در حالی است که واکسیناسیون هم هنوز به حد مطلوب خود نرسیده است.
 
افراد واکسینه نشده عمده بیماران بستری در بیمارستان را تشکیل می‌دهند
 
مسعود یونسیان در گفت‌وگو با میزان در این خصوص گفت: خدا را شکر واکسیناسیون در کشور سرعت گرفته است و این موضوع جای تقدیر دارد، اما واقعیت این است که ما به نسبت بسیاری از کشور‌ها انجام واکسیناسیون را دیر آغاز کردیم.

استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار کرد:ما داده‌های فردی را به صورت جزئی در اختیار نداریم، اما در کشور‌هایی که این اطلاعات در دسترس بوده بر اساس بررسی‌های انجام شده این نتیجه به دست آمده که حتی هنگامی که ۷۰ درصد جامعه واکسینه شده اند، آن ۳۰ درصدی که مصون نیستند به ویژه اگر در گذشته هم به این بیماری مبتلا نشده باشند، عمده بیماران بستری در بیمارستان و مرگ‌ومیر‌های کرونایی را تشکیل می‌دهند.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *