صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

افاضلی: حرکت فوتبال ما به سمت آماتور است/ لیگ ایران با لیگ‌های برتر دنیا قابل مقایسه نیست

۰۵ آذر ۱۴۰۰ - ۰۹:۴۵:۰۱
کد خبر: ۷۷۶۴۰۰
دسته بندی‌: ورزشی ، فوتبال
کارشناس فوتبال کشورمان گفت: فوتبال ما به دلیل زیان ده بودن نمی‌تواند به سمت حرفه‌ای بودن قدم بردارد و اگر به همین شکل ادامه دهد به سمت آماتور شدن می‌رود.

هومن افاضلی در گفت‌وگو با میزان، در مورد وضعیت لیگ برتر فوتبال پس از گذشت شش هفته از مسابقات اظهار داشت: انتظارات از لیگ بالا رفته است. مردم شب‌ها اوج فوتبال روز دنیا را تماشا می‌کنند و توقع دارند در مسابقات لیگ چنین فوتبالی را ببینند؛ در حالی که آنچه شب‌ها از تلویزیون می‌بینیم قله فوتبال است و شاید فقط پنج یا شش لیگ در آن حد باشند. در اصل سایر لیگ‌ها مثل ما هستند و نمی‌توان توقعی غیر از این داشت.

وی با اشاره به این که پخش بازی‌های لیگ‌های معتبر فوتبال دنیا توقعات را به شکل غیرمنظقی بالا برده تصریح کرد: لیگ ما جزو لیگ‌های خوب آسیاست، اما پخش برترین فوتبال‌های روز دنیا ما را با چالش رو به رو کرده است. حالا مردم تقریبا تمام بازی‌های برتر دنیا را می‌بینند و از لیگ داخلی هم چنین کیفیتی توقع دارند. آنچه شب‌ها از تلویزیون می‌بینند همه فوتبال نیست و قله فوتبال است. بقیه فوتبال مثل لیگ ماست. لیگ اسلواکی یا اتریش هم تقریبا مثل لیگ ماست و خیلی تفاوت ندارد.

*همه جای دنیا فوتبال همین است

این کارشناس فوتبال با اشاره به این که روند لیگ رو به پیشرفت است تاکید کرد: تیم‌ها هنوز روند اصلی خود را پیدا نکرده‌اند و در شرایط ایده‌آل قرار نگرفتند. همه جای دنیا همین است. نباید لیگ ایران را با لیگ‌های برتر دنیا مقایسه کنیم؛ چرا که آنها از هیچ نظر مثل ما نیستند. بهترین بازیکنان و مربیان دنیا در این چند لیگ جمع می‌شوند و بهترین امکانات را دارند. با این حال در این لیگ‌ها هم حتی تکلیف تیم‌ها مشخص نیست، اما می‌توان گفت در فرم خوبی قرار دارند.

افاضلی هزینه‌های جاری تیم بزرگ اروپایی را چندین برابر هزینه سالانه تیم‌های لیگ ما دانست و افزود: رقم‌هایی که آنها برای یک بازیکن خود می‌پردازند هزینه یک سال فوتبال ماست. از فوتبال ایران چند بازیکن در این لیگ‌های معتبر می‌بینید. این به دلیل همین تفاوت کیفیت و سطح است. وقتی آنها آن کیفیت را دارند محصول متفاوتی ارائه می‌دهند و آنچه از بازیشان می‌بینیم متفاوت است. برای همین برای آن بازی‌ها پول‌های میلیاردی داده می‌شود و تلویزیون ما برای بازی‌های لیگ ایران هیچ پولی نمی‌دهد. چون معتقد است ارزشی ندارد. من نمی‌گویم این تفکر درست است یا غلط فقط می‌گویم وجود دارد.

*بدون حق پخش تلویزیونی نمی‌توان ادعای خصوصی بودن کرد

وی با اشاره به این که بحث خصوصی سازی در فوتبال ایران تلاش بی ثمر است تاکید کرد: تیم‌های خصوصی هیچ وقت نمی‌توانند با تیم‌های دولتی رقابت کنند. وقتی ۸۰ درصد اقتصاد ما دولتی است طبیعی است که توان رقابت وجود ندارد. واقعیت این است که بخش خصوصی در چنین شرایطی دوام نمی‌آورد. در اصل بخش خصوصی یعنی سود! راه‌های نرمالی همه جای دنیا برای درآمدزایی در فوتبال وجود دارد که در کشور ما شدنی نیست و حتی می‌توان گفت غیرممکن است. یا باید فوتبال را دولتی کنیم و قوانین دست و پاگیر برای کمک به فوتبال را برداریم و یا باید فوتبال را جمع کنیم چرا که ورشکسته می‌شود. نمونه اش تیم‌های نفتی که مشکلات را با خود به زمین فوتبال می‌آورند و از کیفیت می‌کاهند.

کارشناس فوتبال ایران ادامه داد: تنها راه این است که چالش خصوصی-دولتی را جمع و باشگاه‌ها را اقتصادی کنیم. حتی اگر دولتی باشند. باشگاه اقتصادی باید ببیند چطور می‌تواند پول در بیاورد. البته لازم است قوانینی در مجلس گذاشته و به رشد این اقتصاد کمک کنیم. فراموش نکنیم بدون حق پخش تلویزیونی نمی‌توان ادعای خصوصی بودن کرد. این یکی از همان چند راه در آمدزایی فوتبال دنیاست که ما فاقد آن هستیم و باید روی آن کار کنیم، چون اصل مهمی است و رعایت نمی‌شود.

*لیگ ما از بازیکنان شاخص خالی شده

افاضلی در مورد رکود تولید بازیکن در لیگ جاری گفت: فعلاً بازیکنانی که شانس پدیده شدن دارند فرصت زیادی برای بازی پیدا نکردند؛ آنها باید در گذر زمان شانس بیشتری برای بازی و در نهایت دیده شدن به دست بیاورند. در نتیجه به مرور زمان می‌توانند خود را نشان دهند و در نیم فصل دوم می‌توان این موضوع را قضاوت کرد. از طرفی بازیکنان خوب ما به کشور‌های دیگر رفته و لیگ ما از بازیکنان شاخص خالی شده است. برای پر کردن این جای خالی‌ها اغلب به سراغ لیگ یک می‌روند و طبیعی است از این هجم بازیکنی که وارد لیگ برتر می‌شود تعداد کمی با کیفیت هستند. بهترین‌ها را از دست دادیم و در این چرخه معیوب بازیکن سازی، نتوانستیم بازیکن تولید کنیم.

وی با اشاره به این که هنوز برای قضاوت لیگ زود است تصریح کرد: هنوز برای قضاوت زود است، اما با نگاهی به گذشته می‌توان تیم‌های بالا و پایین جدول را حدس زد. هنوز هیچ تیمی چیز خاصی از خود نشان نداده است، اما می‌توان حدس زد تیم‌هایی، چون سپاهان، استقلال، پرسپولیس و گل گهر به مرور به روندی پایدار می‌رسند. این تیم‌ها در شرایط بدی نیستند و همانطور که انتظار می‌رود حرکت می‌کنند. از طرفی تیم‌هایی، چون مس رفسنجان و حتی شاید فولاد که از پتانسیل خود کمتر نشان دادند و احتمالاً به مرور بهتر می‌شوند. در عوض معتقدم تیم آلومینیوم پتانسیل قرار گرفتن در بین شش تیم بالای جدول را دارد، اما توقع قهرمانی از آن‌ها به جا نیست.

*به جز مس سایر تیم‌های پایین جدول گزینه سقوط هستند

کارشناس فوتبال کشورمان معتقد است برای تشخیص وضعیت لیگ جاری به زمان بیشتری نیاز داریم و گفت: هنوز برای این که شانس قهرمانی و حتی سقوط را تشخیص دهید زود است، باید حداقل یک سوم لیگ بگذرد تا بتوان شرایط تیم‌ها را به طور جدی ارزیابی کرد. بعد از هفته دهم می‌توان قضاوت بهتری داشت. هر چند معتقدم به جز مس رفسنجان سایر تیم‌های پایین جدول گزینه سقوط هم خواهند بود. تراکتور هم شاید با همه تلاش‌ها در وسط جدول قرار بگیرد. چرا که از نظر بازیکن در حدی نیست که برای قهرمانی رقابت کند. همانطور که پیش از این در مورد آلومینیوم گفتم و همینطور دیگر تیم‌هایی که در نیمه بالایی هستند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *