صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

رایزنی‌های برجامی واشنگتن با پکن و مسکو/نیویورک تایمز: حملات سایبری به برنامه هسته‎ای ایران موثر نبوده است

۰۱ آذر ۱۴۰۰ - ۰۹:۰۶:۴۱
کد خبر: ۷۷۵۹۴۳
گمانه زنی‌ها و رایزنی‌ها در مورد روند دور هفتم مذاکرات وین در آستانه برگزاری این رویداد افزایش یافته است.
رایزنی‌های میان «واشنگتن» و «تل آویو» در مورد موضوع هسته‌ای ایران در آستانه از سرگیری مذاکرات وین تشدید شده است.
 
«رابرت مالی»، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، با انتشار توییتی از ادامه همکاری‌های «واشنگتن» با «پکن» و «مسکو» برای دستیابی به راه حل دیپلماتیک موفق برای بازگشت متقابل به برجام خبر داد.
 
معاونان وزرای خارجه چین و روسیه پیشتر در تماسی تلفنی با «رابرت مالی»، در مورد موضوع هسته‌ای ایران رایزنی کردند.
 
«لورا روزن»، خبرنگار «المانیتور»، با اشاره به دو بیانیه مشترک هفته گذشته آمریکا با شورای همکاری خلیج فارس، تاثیرگذاری این بیانیه‌ها در آنچه محاسبات تهران توصیف کرد، را بعید خواند.
 
در همین حال به گزارش «نیویورک تایمز»، مقام‌های نزدیک به گفت‌وگو‌های پشت پرده «واشنگتن» و «تل آویو»، گزارش دادند که مقام‌های آمریکایی به رژیم صهیونیستی هشدار دادند که «اقدام علیه موضوع هسته‌ای ایران نتیجه معکوس داشته و سبب شده تا تهران سیستم غنی سازی حتی کارآمدتری را بازسازی کند.»
 
براساس گزارش مذکور، مقام‌های صهیونیست این هشدار‌ها را رد کردند.
 
گزارش «نیویورک تایمز»، با اشاره به «اقدام‌های خرابکارانه منتسب به اسرائیل در تاسیسات هسته‌ای ایران در ۲۰ ماه گذشته»، به نقل از مقام‌های آمریکایی، نوشت «اگرچه چنین تلاش‌هایی ممکن است از نظر تاکتیکی رضایت بخش باشد، اما در نهایت غیرسازنده هستند.»
مقام‌های آمریکایی همچنین یادآور شدند که ایران موفق شده غنی سازی را ظرف چند ماه پس از خرابکاری‌های مذکور از سر بگیرد و اغلب سانتریفیوژ‌های جدیدتری نصب می‌کند که می‌توانند اورانیوم را بسیار سریع‌تر غنی سازی کنند.
 
با وجود این، مقام‌های آمریکایی گفتند که مقام‌های صهیونیست از این استدلال‌ها متاثر نشدند و این یکی از موارد متعدد اختلاف نظر آمریکا و رژیم صهیونیستی در مورد موضوع هسته‌ای ایران است.
 
در این گزارش آمده است «واقعیت پیچیده‌تر این است که ایران ظاهرا موفق به ارتقای دفاع سایبری خود شده است و حملات سایبری علیه تاسیسات هسته‌ای ایران در یک سال گذشته چندان موثر نبوده است.»
 
گزارش «نیویورک تایمز» همچنین مدعی شد که ایران از زمان کاهش تعهدات هسته‌ای خود، توانسته زمان شکست هسته‌ای خود را از یک سال به چند هفته کاهش دهد.
 
در عین حال به گزارش «اکسیوس»، «جیک سالیوان»، مشاور امنیت ملی آمریکا در گفت‌وگو با «ایال هولاتا»، مشاور امنیت داخلی رژیم صهیونیستی، چشم انداز توافق موقت با ایران را مطرح کرد تا زمان بیشتری برای مذاکرات هسته‌ای وجود داشته باشد.
 
منابع نزدیک به این گفت‌وگوی تلفنی، از مخالفت «هولاتا» با این ایده خبر دادند.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *