صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

هشدار مقام سابق پلیس در مورد چند نرم افزار‌ جعلی!

۲۸ آبان ۱۴۰۰ - ۰۲:۵۵:۰۱
کد خبر: ۷۷۴۹۳۵
رئیس پیشین پلیس فتا تهران بزرگ گفت: همانطور که ما همین الان درباره مسائل بین المللی با پلیس بین الملل ارتباط داریم باید در موضوعات سایبری هم با پلیس‌های دنیا ارتباط داشته باشیم. به خصوص در مورد گوگل پلی و اپ استور که دو بازار و فروشگاه بین المللی هستند و از اعتبار بالایی برخوردارند باید این نوع ارتباط‌ها برقرار بشود. البته در درجه اول صاحبان برند‌ها مکلف به ارتباط گیری با این فروشگاه‌های بین المللی هستند. اما اگر آن‌ها به هر دلیلی کم کاری کردند پلیس از طریق ارتباطاتی که با آن فروشگاه‌ها دارد باید برای از دسترس خارج کردن نرم افزار‌های جعلی دست به اقدام بزند.
محمدمهدی کاکوان رئیس پیشین پلیس فتا تهران بزرگ درباره علت استقبال عمومی برای دریافت خدمات از طریق فروشگاه‌های نرم افزاری خارجی به میزان گفت: هدفی که ما دنبال می‌کنیم این است تا آنچه را که به عنوان نرم افزار بر روی گوشی تلفن همراهمان نصب می‌کنیم دارای امنیت باشد. به طور خاص آن دسته از شهروندانی که دارای گوشی‌های آیفون هستند باید از اپ استور نرم افزار‌های مورد نیازشان را دانلود بکنند. آن شهروندانی هم که از سیستم عامل‌هایی غیر از آی او اس استفاده می‌کنند باید نرم افزار‌ها را از گوگل پلی دریافت کنند. این مساله درواقع اصول اولیه در این موضوع به شمار می‌رود. اما چون کشور ما در شرایط تحریم قرار گرفته و این شرایط اجازه نمی‌دهد تا بعضی از این نرم افزار‌های تولید داخلی ما روی فروشگاه‌های اپ استور و گوگل پلی بارگذاری بشود پیشنهاد ما این است که از تارنما‌های داخلی که مورد اعتماد هستند و نماد اعتماد دارند نرم افزار‌های مورد نیاز خریداری شود.
 
وی ادامه داد: اما چیزی که در حال حاضر مطرح شده این است که تعدادی از این نرم افزار‌های جعلی روی فروشگاه‌های بین المللی بارگذاری شده است. اما اینجا باید ایراد را متوجه صاحبان آن برند‌ها کرد. یعنی مسوولانِ برند‌هایی که این نرم افزار‌های جعلی به نام آن‌ها انجام می‌شود مسوول هستند و باید به آن فروشگاه‌های معتبر اطلاع بدهند که این نرم افزار‌ها از ما نیست. آن فروشگاه‌های معتبر هم به علت اعتباری که دارند قطعا این نرم افزار‌های جعلی را بلافاصله بر می‌دارند. اما متاسفانه چیزی که الان با آن مواجه هستیم این است که این برند‌ها در آن فروشگاه‌ها ارائه می‌شود و هیچ نوع اطلاع رسانی خاصی هم از طریق صاحبان برند‌ها انجام نمی‌گیرد.
 
بیشتر بخوانید:
هشدار‌های پیامکی پلیس فتا برای شهروندان

رئیس پیشین پلیس فتا تهران بزرگ درواکنش به اینکه، چون سرور‌ها و مبادی ارائه نرم افزار‌های جعلی در خارج از کشور قرار دارد چه مسوولیتی برای پلیس فتا در زمینه تعامل با نهاد‌ها و مراجع بین المللی به وجود می‌آید گفت: اصول اولیه این است که در بستر اینترنت با یک فضای باز مواجه هستیم. یعنی در این فضا دیگر تعریفی برای منع‌ها و محدودیت‌ها وجود ندارد. ممکن است همین الان فردی که در این فضا درحال حمله یا اهانت به کس دیگری باشد یا درحال خالی کردن حساب کسی باشد از آن طرف مرز و با استفاده از بستر اینترنت درحال چنین اقدام‌هایی باشد. ما در داخل کشور هم البته با این مساله مواجه هستیم. هرجایی که اولین کسی که متوجه وقوع جرمی می‌شود برای برخورد و رسیدگی به آن مسوولیت خواهد داشت. درواقع قوانین کشور ما صلاحیت‌های محلی را به خاطر مساله اینترنت از بین برده اند و اولین کسی که متوجه این نوع جرم‌ها بشود باید به پرونده مربوط به آن رسیدگی کند. در حوزه بین الملل هم همین مساله را داریم و در رابطه با فضای اینترنت نیازمند همکاری‌های بین المللی هستیم.
 
کاکوان خاطرنشان کرد: در دنیا هم تشکیلاتی به نام آی تی سی آی تشکیل شده و پلیس فتا هم در این نهاد نماینده دارد. خود بنده هم در یکی از اجلاس‌های این نهاد شرکت کرده بودم و قرار بود صرف نظر از مسائلی که میان دولت‌ها وجود دارد ارتباطات و تعاملاتی میان کشور‌ها برقرار بشود. در بعضی از موارد نظیر سرقت‌ها یا مسائل اخلاقی که در فضای مجازی رخ می‌دهد در دنیا متفق القول هستند که نیروی پلیس باید صرف نظر از مسائلی که بین دولت‌ها وجود دارد دست به تعاملات متقابل بزند. همانطور که ما همین الان درباره مسائل بین المللی با پلیس بین الملل ارتباط داریم باید در موضوعات سایبری هم با پلیس‌های دنیا ارتباط داشته باشیم. به خصوص در مورد گوگل پلی و اپ استور که دو بازار و فروشگاه بین المللی هستند و از اعتبار بالایی برخوردارند باید این نوع ارتباط‌ها برقرار بشود. البته در درجه اول صاحبان برند‌ها مکلف به ارتباط گیری با این فروشگاه‌های بین المللی هستند. اما اگر آن‌ها به هر دلیلی کم کاری کردند پلیس از طریق ارتباطاتی که با آن فروشگاه‌ها دارد باید برای از دسترس خارج کردن نرم افزار‌های جعلی دست به اقدام بزند.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *