صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تاخت و تاز سویه دلتا کرونا در جهان

۲۵ آبان ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۸:۳۱
کد خبر: ۷۷۴۴۷۹
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا اعلام کرده که سویه دلتا بیش از ۲ برابر سویه‌های قبلی SARS-CoV-۲ مسری است.

- سویه دلتای ویروس SARS-CoV-۲ در حال حاضر تقریباً همه ابتلا‌ها به ویروس کرونا را در سطح جهان به خود اختصاص می‌دهد؛ این امر ناشی از گسترش کنترل نشده سویه جدید کرونا در بسیاری از نقاط جهان است.

تاکنون واکسن‌ها قادر به دفاع در برابر بیماری‌های جدی و مرگ ناشی از سویه دلتا بودند، اما دانشمندان همچنان در حالت آماده‌ باش هستند.

به گزارش «رویترز»، سویه دلتا که برای نخستین بار در دسامبر ۲۰۲۰ در هند شناسایی شد، همچنان نگران کننده‌ ترین نسخه ویروس SARS-CoV-۲ است.

سازمان جهانی بهداشت، سویه دلتا را به عنوان یک سویه نگران کننده طبقه بندی می‌کند، دسته‌ای که به این معناست که این سویه قادر به افزایش انتقال، ایجاد بیماری شدیدتر یا کاهش اثربخشی واکسن‌ها و درمان‌هاست.

«شین کروتی»، ویروس شناس موسسه ایمونولوژی «لا-جولا» در سن دیگو، می‎گوید «قدرت اصلی دلتا قابلیت انتقال آن است.»

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا، اعلام کرده که سویه دلتا بیش از ۲ برابر سویه‌های قبلی SARS-CoV-۲ مسری است.

مطالعات نشان می‌دهند که احتمال بستری شدن افراد آلوده به این سویه در بیمارستان بیشتر از افراد مبتلا به سویه‌های قبلی ویروس است.

سویه دلتا همچنین می‌تواند ۲ تا ۳ روز زودتر از سویه اصلی کرونا علائمش را بروز دهد و این موضوع باعث می‌شود که سیستم ایمنی بدن زمان کمتری برای دفاع در برابر ویروس داشته باشد.

افراد آلوده به سویه دلتا در مقایسه با افراد آلوده به سویه اصلی ویروس کرونا، حدود هزار و ۲۰۰ برابر بیشتر ویروس در بینی خود دارند.

میزان ویروس در افراد واکسینه شده که به دلتا آلوده می‌شوند با افرادی که واکسینه نشده‎اند برابر است و هر ۲ می‌توانند ویروس را به دیگران منتقل کنند.

با این حال، در افراد واکسینه شده میزان ویروس سریع‌تر کاهش می‌یابد؛ بنابراین این افراد احتمالاً ویروس را برای مدت کوتاه تری منتقل می‌کنند.

به گفته سازمان جهانی بهداشت، سویه دلتا ۹۹.۵ درصد از توالی‌های ژنومی گزارش شده به پایگاه‌های داده عمومی را تشکیل می‌دهد.

یک استثنای کلیدی در این رابطه، آمریکای جنوبی است، جایی که سویه دلتا به تدریج گسترش یافته و سویه‌های دیگری که قبلاً به عنوان تهدیدات جهانی احتمالی دیده می‌شدند، به ویژه سویه گاما، لامبدا و مو، هنوز در بخش قابل توجهی از موارد گزارش شده ابتلا نقش دارند.

با توجه به غالب بودن جهانی دلتا، بسیاری از کارشناسان واکسن اکنون بر این باورند که تمام سویه‌های آینده، شاخه‌های دلتا خواهند بود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *