صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اخذ رضایت اولیای دم در ۱۵ پرونده قتل توسط شورای حل اختلاف استان البرز

۲۵ آبان ۱۴۰۰ - ۱۱:۱۷:۲۶
کد خبر: ۷۷۴۴۵۹
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
رئیس کل دادگستری استان البرز گفت که در یک سال گذشته با تلاش شورای حل اختلاف، ۱۵ متهم قصاص نفس از مجازات رهایی یافته اند.

- حسین فاضلی هریکندی با اشاره به تلاش‌های انجام شده در شورای حل اختلاف استان البرز برای ایجاد صلح و سازش در پرونده‌های مختلف گفت: در یک سال اخیر یعنی از آبان سال گذشته تا آبان امسال، ۱۵ فقره قصاص نفس با تلاش شورای حل اختلاف استان منجر به رضایت شده است، یعنی ۱۵ نفر از افرادی که طبق مقررات باید قصاص می‌شدند با همت شورای حل اختلاف و البته مناعت طبع اولیای دم از اعدام رهایی یافته و عمدتا پس از تحمل جنبه عمومی جرم به آغوش خانواده باز می‌گردند.

وی افزود: هرچند قتل عمد به لحاظ اهمیت جرم و میزان مجازات، در صلاحیت شورای حل اختلاف نیست، ولی در برخی موارد رئیس شورای حل اختلاف استان شخصا به منازل افراد مراجعه کرده و ساعت‌ها مذاکره و گفتگو جهت جلب رضایت از اولیای دم داشته است.

عالی‌ترین نماینده قوه قضائیه در استان البرز با تقدیر از تلاش مجموعه شورای حل اختلاف استان متذکر شد: وقتی از شورای حل اختلاف و نهاد صلح و سازش صحبت می‌کنیم منظور مجموعه‌ای از افراد هستند که در این مسیر گام بر می‌دارند و شورای حل اختلاف نقش محوری بر عهده دارد؛ یعنی علاوه بر معتمدین، ریش سفیدان و خیرین، قضات اجرای احکام نیز در این مجموعه نقش مهم و حیاتی دارند.

رئیس کل دادگستری استان البرز با تبریک سالروز تأسیس شورا‌های حل اختلاف بیان کرد: بیش از بیست سال از تأسیس نهاد شورای حل اختلاف میگذرد، در این مدت این شورا به عنوان تبلور مشارکت مردم در اجرای عدالت است و اشخاص عادی می‌توانند در احقاق حق مشارکت داشته باشند.

وی اضافه کرد: این نهاد کمک دادگستری‌ها است و تعداد زیادی از پرونده ها، به جای اینکه به دادگستری بیاید در شورای حل اختلاف رسیدگی می‌شوند؛ علاوه بر این، هر جا امکان صلح و سازش باشد ولو اینکه موضوع ذاتاً در صلاحیت شورا نباشد، مذاکرات اصلاحی برای حصول سازش میان طرفین از سوی شورا صورت می‌گیرد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *