صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

رژیم صهیونیستی نگران طرح‌های کلان روسیه در خاورمیانه است

۲۵ آبان ۱۴۰۰ - ۰۴:۰۰:۰۱
کد خبر: ۷۷۴۲۱۵
دسته بندی‌: سیاست
رژیم صهیونیستی نگران طرح‌های کلان روسیه در خاورمیانه است و استراتژیست‌های رژیم صهیونیستی روسیه را به عنوان یک «دگر» تلقی می‌کنند و مترصد طراحی سازکار‌هایی برای مقابله با توابع سیاست‌های منطقه‌ای آن هستند.

- با ترسیم نمودار تحول نگرش روسیۀ پساشوروی به ایران، جابه جایی‌هایی با شدت نوسان گسترده قابل مشاهده است که در یک سوی آن، ایران به مثابه «متحدی مطمئن و قابل اتکا در منطقه و جهان» و «متحدی در برابر دشمان مشترک» و در سوی دیگر به عنوان «تهدید جنوبی و به منزله ابزاری برای تنظیم روابط با غرب» مورد شناسایی قرار گرفته است.

یکی از جلوه‌های عملی این نوسان، در ارائه دو رای متفاوت و مهم در شورای امنیت سازمان ملل متحد در قبال ایران مشاهده می‌شود، مخالفت و وتوی قطعنامه ضد ایرانی شورای امنیت در ۲۶ فوریه ۲۰۱۸ و موافقت و رای به قطعنامه ضد ایرانی ۱۹۲۹ در ۹ ژوئن ۲۰۱۰ است.

«ایران در هندسه سیاست خارجی روسیه» عنوان کتابی به قلم محمد شاد است که وی در این اثر کوشیده است تصویری منطبق با واقعیت، از نحوه سیاستگذاری خارجی روسیه در مقابل ایران و عناصر دخیل در شکل‌گیری این سیاست‌ها ارائه دهد. در نظر دارد هر روز برشی از این کتاب را با خوانندگان خود به اشتراک بگذارد.

همان‌گون که مشاهده می‌شود، استراتژیست‌های رژیم صهیونیستی روسیه را به عنوان یک «دگر» تلقی می‌کنند و مترصد طراحی سازکار‌هایی برای مقابله با توابع سیاست‌های منطقه‌ای آن هستند. در مقابل، به وجود آمدن فرصتی برای الحاق به محوریت متحدان عربی_ترکی ایالات متحده را با عنوان «فرصت راهبردی» یاد می‌کنند.

ماگن بر این باور است که روابط رژیم صهیونیستی با روسیه مادامی که به روابط با آمریکا ضربه‌ای وارد نسازد، مبتنی بر منافع این رژیم است.
 
وی بیان می‌دارد که فشار‌های ناشی از تحریم‌های شدید اقتصادی اثر خود را بر نظام تصمیم‌گیری در روسیه گذاشته است و این کشور یارای تداوم رویکرد تهاجمی خود را در مقابل غرب ندارد و دیر یا زود با تسلیم شدن در این خصوص مخاطرات سیاست موازنه‌سازی روسیه در برابر غرب برای اسرائیل به حداقل ممکن خواهد رسید.
 
از نظر ماگن، مبنای حضور روسیه در خاورمیانه، اقدام متقابل این کشور در برابر مداخله غرب در اوکراین است و فدراسیون روسیه برخلاف منطقه خارج نزدیک، در نهایت، در خصوص خاورمیانه حاضر به معامله و امتیازدهی به غرب و ایالات متحده خواهد شد.

رژیم صهیونیستی نگران طرح‌های کلان روسیه در خاورمیانه است و در ملاقات‌های مکرر بنیامین نتانیاهو ولادیمیر پوتین این مسئله بار‌ها مطرح می‌شود.
 
در ملاقات ۲۳ اوت ۲۰۱۷، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی یادآوری می‌کند که روسیه در سازکار‌های پیشنهادی خود، در ایجاد مناطق کاهش ملاحظات اسرائیل را نادیده گرفته است.
 
بنا به گزارش نزاویسمیا گازیتا، نتانیاهو مخالفت شدید خود را با توافق در خصوص برقراری آتش‌بس و ایجاد مناطق کاهش تنش در سوریه که میان رؤسای جمهوری روسیه و آمریکا در حاشیه اجلاس گروه بیشت در هامبورگ حاصل شد_ و از ۹ ژوئیه در استان‌های درعا، القنطیره و سویداء و از جمله، اراضی هم‌مرز با رژیم صهیونیستی و اردن اجرا شد_ را به آگاهی پوتین رسانده است.
 
بر اساس اظهارات مطرح شده به اعتقاد تل آویو، باتوجه به میزان نفوذ تهران در اوضاع جاری در سوریه بعد از پایان جنگ داخلی، در این سند به صورت کامل، به منافع امنیتی رژیم صهیونیستی اشاره نشده است.

در وب‌گاه روزنامه روسی «پراودا» نیز مطالب جنجالی از این ملاقات نقل شده است که روزنامه صهیونیستی بدعوت آحارنوت این مطالب را درز اطلاعاتی از نشست محرمانه نتانیاهو_ پوتین معرفی کرده است.
 

 

انتهای پیام/ 


برچسب ها: روسیه ایران

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *