چند نکته مهم پیرامون شخصیت عبادی و جایگاه والای «حضرت معصومه(س)»
سعید شمس در گفتوگو با پیرامون حضرت «فاطمه معصومه (س)» گفت: حضرت «فاطمه معصومه (س)» از فرزندان «موسی بن جعفر (ع)» و خواهر «امام رضا (ع)» هستند، تولد این بانوی بزرگوار اسلام در روز یک ذی القعده بیان شده، دهه کرامت از روز ولادت حضرت «فاطمه معصومه (س)» تا روز ولادت «امام رضا (ع)» است بنابراین این ایام روزهای ارزشمندی هستند آن هم در ماهی ارزشمند مانند ماه ذی القعده، حضرت «فاطمه معصومه (س)» برای دیدار با برادر بزرگوار خود عازم سفر به طوس شدند اما در میان راه دچار بیماری شده و در شهر قم سکنا گزدیند و پس از مدتی رحلت کردند.
***لقب «حضرت معصومه(س)»
شمس به لقب حضرت «فاطمه معصومه (س)» که در تاریخ بیان شده اشاره و ابراز کرد: حضرت «فاطمه معصومه (س)» در شهر مدینه و در سال ۱۷۳ به دنیا آمدند ايشان به خاطر برادر بزرگوارشان «امام رضا (ع)» قدم به راهی ناهموار گذاشتند، این بانوی بزرگوار اسلام که در تاریخ با عنوان عُشّ آل محمد «آشیانه آل محمد (ص)» از ايشان نام برده شده با رحلت در شهر قم این شهر را به مرکز محبان «اهل بیت(ع)» تبدیل کردند در عين حال تاکیدات «امام رضا (ع)» در مورد زیارت حضرت «فاطمه معصومه (س)» نشان از جایگاه این بانوى بزرگوار دارد.
***فضیلت زیارت «فاطمه معصومه (س)»
وی پيرامون اهمیت زیارت حضرت «فاطمه معصومه (س)» بیان کرد: در روایتی تاریخی بیان شده است روزی عدهای از مردم اهل ری برای زیارت «امام صادق (ع)» رفته بودند ایشان در ملاقات با این گروه از محبان فرمودند: «مرحبا به اخواننا اهل قم». این عبارت تا سه بار تکرار شد در ادامه این امام بزرگوار توضیح دادند که خانه خدا در مکه است، حرم «پیامبراکرم (ص)» در مدینه قرار دارد، حرم امیر المومنین (ع)» در نجف اما حرمی دیگر در قم به وجود خواهد آمد که متعلق به یکی از زنان و فرزندان من است که نامش فاطمه است. این پیشبینی از «امام صادق (ع)» بیانگر این مدعا است که حضرت «فاطمه معصومه (س)» به عنوان یکی از شخصیتهای بزرگ جهان اسلام با جایگاهى والا در بین شیعیان هستند.
شمس پيرامون شخصیت عبادی حضرت «فاطمه معصومه (س)» بیان کرد: حضرت «فاطمه معصومه (س)» یکی از عابدترین بانوان زمان خود بودند ايشان هنگامی که در قم حضور پیدا کردند در محلی که امروز به نام بیت النور مشهور است سکنا گزیدند محلی که ایشان به عنوان محراب در آن عبادت میکردند امروز نیز وجود دارد.
*** زیارتنامه حضرت «فاطمه معصومه (س)»
این کارشناس علوم قرآنی زیارتنامه حضرت «فاطمه معصومه (س)» را مورد بررسی قرار داد و تاکید کرد: زیارتنامهای که متعلق به حضرت «فاطمه معصومه (س)» است از زبان يك امام معصوم بیان شده این زیارتنامه را «امام رضا (ع)» برای خواهر خود بيان فرمودند نکته قابل توجه اینکه در اين زیارتنامه مضامین نو وجود دارد و به نوعی مانند از سایر زیارتنامهها نیست لذا ارزش خاص خود را دارد.
***تسبیحات حضرت «فاطمه معصومه (س)»
شمس به تسبیحات حضرت «فاطمه معصومه (س)» اشاره و بیان کرد: تسبیحاتى متعلق به حضرت «فاطمه معصومه (س)» بیان شده که تفاوتهای کمی با تسبیحات اربعه دارد بدین مضمون که در تسبیحات حضرت «فاطمه معصومه (س)» ۳۴ مرتبه الله اکبر و ۳۳ بار سبحان الله ذكر شده است.
وی به کرامات حضرت «فاطمه معصومه (س)» اشاره و اظهار کرد: حضرت «فاطمه معصومه (س)» و «امام رضا (ع)» هر دو دارای کراماتی فراوان هستند در مورد کرامات این خواهر و برادر بزرگوار سخنان مستند فراوانی بیان شده است در یکی از کرامات که از زبان آیت الله مرعشی نجفی نقل شده است آمده پدر آيت الله مرعشی نجفی که از علماى به نام و بزرگ نجف بودند در حرم «امیرالمومنین (ع)» چهل روز بیتوته میکند وقتی در عالم خواب یا رویا حضرت «علی (ع)» را دید از ایشان میخواهد تا قبر حضرت «فاطمه زهرا (س)» را نشان دهند «امیرالمومنین (ع)» در پاسخ به وی میفرمایند: من به حضرت «فاطمه زهرا (س)» قول دادم تا چنین کاری را نکنم، ولی تو اگر دوست داری که ایشان را زیارت کنی به قم برو و مدفن حضرت «فاطمه معصومه (س)» را زیارت کن، زیرا خداوند متعال همان جلال و جبروت حضرت «فاطمه زهرا (س)» را در وجود حضرت «فاطمه معصومه (س)» قرار داده است.
***کرامات حضرت «فاطمه معصومه (س)»
شمس به کرامتی دیگر از حضرت «فاطمه معصومه (س)» اشاره و بیان کرد: آیت الله مرعشی نجفی در جایی بیان کرده است شبی قصد زیارت حرم حضرت «فاطمه معصومه (س)» را داشت، اما به علت خستگی در این کار سستی کرده و به خواب رفت در خواب دید که حضرت «فاطمه معصومه (س)» به خواب ایشان آمده و از وی میخواهند تا زودتر به درب حرم بروند و زئرانی را که در هوای سرد شب پشت درب حرم قرار دارند را به داخل حرم انتقال دهند. آیت الله مرعشی نجفی با دیدن این خواب سریع بر میخیزد و هنگامی که به درب شمالی حرم میرود متوجه میشود که تعدادى از زائران پاکستانی و هندی پشت درب حرم در سرما قرار دارند و در حرم بسته است لذا کمک میکند و آنان را به داخل حرم انتقال میدهد.
***بهشت پاداش زیارت حضرت «فاطمه معصومه (س)»
حسن عالمی در گفتوگو با پیرامون ولادت حضرت «فاطمه معصومه (س)» گفت: علت مسافرت فرزندان «امام موسی این جعفر (ع)» به ایران تنها بخاطر «امام رضا (ع)» بوده است، زیرا پیش از این مامون عباسی اقدام به انتقال «امام رضا (ع)» از مدینه به توس نموده بود و این امر را برای اعمال امیال دنیا پرستانه خود انجام داد که البته موفق نیز نبود. در روایتهای تاریخ بیان شده، هنگامی که پیک مامون برای انتقال این امام بزرگوار به مدینه رفت «امام رضا (ع)» چارهای جز هجرت ندیدند لذا نزد حرم «پیامبراکرم (ص)» رفتند و همانجا به همگان اعلام نمودند که این سفر بر خلاف میل ایشان است.
این کارشناس علوم قرآنی حرکت حضرت «فاطمه معصومه (س)» به سوی ایران را مورد بررسی قرار داد و تاکید کرد: نگرانی فرزندان «امام موسی بن جعفر (ع)» برای «امام رضا (ع)» سبب شد تا به سوی ایران بیایند. حضرت «فاطمه معصومه (س)» نیز در سال ۲۰۱ هجری قمری پا در این سفر گذاشتند و هنگامی که به شهر ساوه رسیدند آثار و علائم بیماری را در خود مشاهده کردند در این زمان شیعیان و اطرافیان فاصله ساوه تا شهر قم را جویا شدند این امر نشان میدهد حضرت «فاطمه معصومه (س)» تا حدودى از آینده خود آگاهی داشته و روایتهایی که «امام صادق (ع)» پیرامون حضور یکی از بانوان و فرزندان «امام موسی کاظم (ع)» که نام او فاطمه است را میدانسته است لذا به سوی شهر قم حرکت میکند.
اين كارشناس علوم قرآنى در همين راستا بيان كرد: مردم قم که متوجه مسافرت این بانوی بزرگوار شده بودند به استقبال حضرت «فاطمه معصومه (س)» میآیند. تاریخ بیان کرده است که حضرت «فاطمه معصومه (س)» تنها ۱۷ روز پس از ورود به شهر قم رحلت فرمودند و ایشان را در محل باغ باصفایی که امروز حرم این بانوی بزرگوار است با ایجاد سرد آبی به خاك سپردند و پس از آن این محل مامن دوستداران اهل بیت(ع) شد.
***برکت حضور حضرت «فاطمه معصومه (س)» در شهر قم
وی تصریح کرد: چنانچه حضرت «فاطمه معصومه (س)» در قم رحلت نکرده و حرم ایشان در این شهر نبود قطعا این شهر نیز همانند سایر شهرها بود و ارزش و جایگاه خاصی برای آن ذکر نشده بود، وجود با برکت و با کرامت حضرت «فاطمه معصومه (س)» سبب شد تا بنا بر روایت «ائمه معصومین (ع)» یکی از دربهای بهشت به سوی قم باز شود.
عالمی به روایات متعدد از جایگاه حضرت «فاطمه معصومه (س)» نزد «ائمه معصومین(ع)» اشاره و خاطرنشان کرد: روایتهای فراوانی در مورد جایگاه حضرت «فاطمه معصومه (س)» نزد «ائمه معصومین(ع)» بیان شده است که از جمله آن بیانات «امام رضا (ع)» در مورد این بانوی بزرگوار است، «امام رضا (ع)» خطاب به یکی از محدثان که از اهالى قم بود فرمودند: در شهر قم مزاری است که متعلق به فاطمه بنت «موسی بن جعفر (ع)» است کسی که ایشان را زیارت کند و در زیارت خود نسبت به ایشان معرفت داشته باشد بهشت بر او واجب خواهد شد.