صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

رئیس کمیسیون انرژی مجلس: منابع مالی موجود کفاف طرح‌های وزارت نفت را نمی‌دهد

۲۱ آبان ۱۴۰۰ - ۱۰:۱۶:۰۱
کد خبر: ۷۷۳۳۹۴
دسته بندی‌: سیاست ، مجلس و دولت
رئیس کمیسیون انرژی مجلس گفت: هر چند منابع مالی موجود کفاف طرح‌های وزارت نفت را نمی‌دهد، اما کمیسیون انرژی باید با ارائه طرح و برنامه، منابع مالی جدید تعریف کند تا شرکت ملی نفت بتواند مأموریت‌های خود را انجام دهد.
خبرگزاری خانه ملت، رئیس به همراه جمعی از نمایندگان کمیسیون انرژی پس ازبازدید از مناطق عملیاتی صنعت نفت در عسلویه در جلسه‌ای با حضور مدیرعامل شرکت ملی نفت حاضر شدند.
 
بنابراین گزارش در ابتدای این جلسه فریدون حسنوند رئیس کمیسیون انرژی گفت: از آنجا که قریب به ۸۱ میلیارد دلار تاکنون در منطقه عسلویه سرمایه گذاری شده است، نخست باید وضع موجود را تثبیت کرد و در ادامه گام‌های بلندی برای تکمیل پروژه‌ها برداشت. به همین دلیل باید پارس شمالی به عنوان زنجیره تکمیلی در این منطقه هر چه سریعتر به نتیجه برسد.
 
وی افزود: هر چند منابع مالی موجود کفاف طرح‌های وزارت نفت را نمی‌دهد، اما کمیسیون انرژی باید با ارائه طرح و برنامه، منابع مالی جدید تعریف کند تا شرکت ملی نفت بتواند مأموریت‌های خود را انجام دهد.

وی در ادامه افزود: ۱۴.۵ درصد حق مسلم وزارت نفت از بودجه سالانه است که بعضا سازمان برنامه و بودجه در دولت‌های مختلف به آن دست اندازی می‌کند بنابراین باید این ۱۴.۵ درصد به طور خالص قبل از هرگونه تخصیصی به شرکت نفت داده شود چرا که حفظ و نگهداری پروژه‌ها از همین محل محقق می‌شود.

نماینده مردم اندیشمک در مجلس اظهار کرد: در حالی سرمایه گذاران بخش خصوصی باید حمایت شوند که هنوز برخی افراد ضرورت سرمایه گذاری در بخش‌های پایین ارکان دولتی جدی نگرفته و متوجه آن نیستند.

وی همچنین بر ضرورت انجام وظایف وزارت نفت در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی تأکید کرد و گفت: به گفته مقام معظم رهبری تمامی کار‌های ما باید پیوست عدالت داشته باشد، عدالت به این معناست که یک منطقه خود نیز از نفت و گازش که به همه جای کشور صادر می‌شود بهره‌مند شود.

احمدی: آیا سزوار است جوانان کنگان، جم، دیر و عسلویه مشکل اشتغال داشته باشند؟
بنابراین گزارش در ادامه موسی احمدی نماینده مردم کنگان، دیر، جم و عسلویه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه عسلویه قطب اقتصادی کشور است و ۴ شهرستان حوزه انتخابیه اینجانب میزبان صنعت هستند، گفت: اگرچه زمینه سرمایه گذاری صنعتی، شیمایی، پتروشیمی، گردشگری و رفاهی در این منطقه بسیار فراهم است این در حالی است که بخش خصوصی هر روز خواهان سرمایه گذاری در منطقه است لذا این بخش نیاز به حمایت جدی دولت دارد.

وی به چالش‌های حوزه انتخابیه خود اشاره کرد و افزود: متأسفانه انفجار صنعت در منطقه بدون ایجاد زیرساخت‌ها و پیوست‌های فرهنگی مشکلات متعددی برای منطقه ایجاد کرده هر چند صنایع توسعه یافته در عسلویه نفع ملی دارد، اما مردم منطقه آن طور که باید از آن منتفع نشده اند.

احمدی با اشاره به کمبود امکانات آموزشی و رفاهی در حوزه انتخابیه خود و نبود زیرساخت‌هایی مانند آب و برق، اظهار کرد: بیمارستان فرسوده منطقه جوابگوی مردم بومی و مهاجرانی که برای رونق صنعت به این منطقه آمده اند نیست لذا ساخت یک بیمارستان به روز و مجهز در دستور کار صنعت نفت قرار گیرد.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم با بیان اینکه باید از نیرو‌های تحصیلکرده، زبده و کارآمد در پست‌های مدیریتی وزارت نفت استفاده کرد، گفت: وضعیت استخدام نیرو‌های بومی در صنعت نفت جای انتقاد‌ها و گله‌های بسیاری دارد چرا که با وجود رشد صنعت نفت و پتروشیمی‌ها در منطقه سزوار نیست جوانان ما مشکل اشتغال داشته باشند. این در حالی است که مردم منطقه چشم انتظار تغییر شرایط شان هستند لذا نباید آن‌ها را بیشتر از این در مضیقه قرار داد.

این عضو کمیسیون انرژی مجلس با تأکید بر ضرورت انجام وظایف وزارت نفت در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی در منطقه کنگان، دیر، جم و عسلویه، گفت: مردم از وضعیت شورای راهبردی به هیچ عنوان راضی نیستند چرا که ۷۰ درصد گاز کشور در منطقه ما تولید می‌شود لذا این سوال مطرح است چرا باید وضعیت رفاه و زیرساخت‌های رفاهی منطقه اینگونه باشد.

وی ادامه داد: رسیدگی به موضوع فلر‌ها و آلایندگی که برای مردم منطقه ایجاد می‌کند باید اولویت اول وزارت نفت باشد لذا تسریع در بحث فلرینگ ضرورت دارد تا مردم از این آلایندگی‌ها نجات پیدا کنند چرا که متأسفانه امراض بسیاری در منطقه شیوع پیدا کرده است.

رحیمی مظفری: جمع آوری گاز‌های فلر نیازمند کمک گرفتن از بخش خصوصی است
عبدالعلی رحیمی مظفری نماینده مردم سروستان، کوار و خرامه در مجلس شورای اسلامی نیز در ادامه این جلسه گفت: اگر به بخش خصوصی میدان داده شود تا گاز‌های در حال سوختن در منطقه عسلویه را جمع آوری کنند، علاوه بر کسب درآمد برای کشور، جلوی این آلایندگی‌ها نیز گرفته می‌شود لذا از مدیران عامل شرکت‌های ملی نفت و گاز خواهش می‌کنم بخش خصوصی را درگیر این مهم کنند.

حسین زاده: ۶۰ درصد اتلاف انرژی در کشور در دو وزارتخانه نفت و نیرو اتفاق می‌افتد
حسین حسین زاده نماینده مردم لارستان، خنج، گراش و اوز گفت: اگرچه طرح‌های بسیار خوبی در شرکت ملی نفت در حال پیگیری است، اما نکته‌ای که در این شرکت مغفول مانده پتانسیل صرفه جویی است؛ چرا که امروز به طور متوسط هزینه یک واحد صرفه جویی، معادل ۴۰ درصد یک واحد تولید است لذا با توجه به منابع مالی محدود کشور بهترین راه جبران گاز صرفه جویی است.

عضو هیأت رئیسه کمیسیون انرژی با بیان اینکه ۶۰ درصد اتلاف انرژی ما در دو وزارتخانه نفت و نیرو اتفاق می‌افتد، گفت: کمیسیون انرژی آمادگی کامل جهت حمایت از وزارت نفت را دارد.

شریعتی: باید توسعه و نگهداشت صنعت نفت و گاز در اولویت اقتصادی کشور باشد
همچنین مالک شریعتی نماینده مردم تهران، ری، اسلامشهر و پردیس در مجلس در ادامه بیان کرد: بند ل تبصره ۱ قانون بودجه ۱۴۰۰ تکالیفی را برای وزارت نفت مشخص کرده است که پشتوانه علمی دارد، در واقع ما نمی‌توانیم بگوییم توسعه وزارت نفت در اولویت اقتصادی کشور نباشد. همچنین نمی‌توان گفت به دلایلیهمچون تحریم و مشکلات اقتصادی توسعه و نگهداشت را متوقف کنیم چرا که در این شرایط دیگر گاز و برق نداشته و دچار خاموشی می‌شویم و مردم چنین مسئله‌ای را از ما نمی‌پذیرند لذا همواره باید توسعه و نگهداشت صنایع نفتی و گازی در اولویت اقتصادی کشور باشد البته این مهم به منابع نیاز دارد و ما باید در جهت تأمین این منابع اقدامات لازم را انجام دهیم.

نماینده مردم تهران در مجلس پیشنهاد داد وزارت نفت فهرست پروژه‌های خود را تهیه و به کمیسیون انرژی دهد تا اعضای کمیسیون بتوانند جهت تأمین منابع، همراهی و همکاری لازم را با وزارتخانه داشته باشند.

سنگدوینی: تلاش کمیسیون انرژی برای احقاق حق نیروی انسانی صنعت نفت
در ادامه رمضانعلی سنگدوینی نماینده مردم گرگان و آق قلا در مجلس با بیان اینکه مجلس و کمیسیون انرژی جهت احقاق حق نیروی انسانی زحمتکش نفت در سال جاری شرایط سختی را گذراندند، گفت: معتقدم نمایندگان مجلس باید در تابستان به عسلویه بیایند تا ببینند چگونه پرسنل وزارت نفت شبانه روز کار می‌کنند و توانسته اند ۹۵ درصد گاز کشور را تولید کنند.

شکراللهی: وزارت نفت برای اشتغال جوانان عسلویه تلاش کند
منصور شکراللهی نماینده مردم کهنوج، منوجان، رودبار جنوب، قلعه گنج و فاریاب در مجلس در ادامه این جلسه بیان کرد: از مجموعه وزارت نفت استدعا دارم برای اشتغال جوانان منطقه تلاش کنند چرا که خدمت به نیرو‌های بومی و استفاده از ظرفیتشان که بسیاری از آن‌ها تحصیلکرده در رشته‌های نفتی هستند، ضرورت دارد.

جمیری: پروژه‌های صنعتی شرکت نفت باید پیوست فرهنگی داشته باشند
عبدالکریم جمیری نماینده مردم بوشهر، گناوه و دیلم در مجلس، گفت: اگرچه سرمایه گذاری عظیمی در منطقه صورت گرفته، اما نیاز به توسعه علاوه بر حفظ و نگهداشت ضرورت دارد لذا باید در این مسیر به تأمین منابع مالی لازم توجه کرد ضمن آن که باید در استفاده بهینه از منابع برنامه ریزی داشته باشیم در غیر این صورت گسترش این صنعت نامتوازن خواهد بود.

وی با انتقاد به اینکه پروژه‌های صنعتی در منطقه عسلویه در ابتدای امر پیوست فرهنگی نداشته اند، اضافه کرد: توجه به مباحث فرهنگی در منطقه ضرورت دارد چرا که در غیر این صورت آسیب‌های جدی به دنبال خواهد داشت ضمن آن که رضایتمندی کارمندان در سطوح مختلف یکی از عوامل اصلی توسعه به شمار می‌آید لذا نمی‌توان نسبت به این مسئله بی تفاوت بود.

به گفته وی ایجاد تعادل و توازن میان نیرو‌های بومی و غیربومی ضرورت دارد چرا که نباید عدم نگاه عدالت محور در میان مدیران، سبب نارضایتی نیرو‌ها شود.

وی در پایان گفت: اکنون زمانی است که مردم منطقه باید تغییر در وضعیت درمانی، رفاهی، تفریحی، آموزشی و ... خود را به وضوح لمس کنند لذا امیدوارم با گسترش نگاه عدالت محور در دولت و مجلس شاهد تحول در منطقه باشیم.

خجسته مهر: برای انجام مأموریت‌های خود در صنعت نفت به کمک جدی کمیسیون انرژی نیازمندیم
بنابراین گزارش مدیرعامل شرکت ملی صنعت نفت نیز در این جلسه با بیان اینکه مجموعا، در منطقه عسلویه و میدان گازی پارس جنوبی ۸۱ میلیارد دلار سرمایه گذاری شده است، گفت: ما همچنان برای توسعه این منطقه به سرمایه گذاری نیازمندیم.

خجسته مهر با بیان اینکه در صورت توسعه پارس شمالی، معادل ۴ فاز پارس جنوبی گاز تولید خواهد کرد، افزود: توسعه این فاز به ۴ میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز دارد و با توجه به اینکه توسعه پارس شمالی به رونق اشتغال کمک می‌کند این موضوع و جذب سرمایه برای آن جزو اولویت‌های وزارت نفت است.

وی ادامه داد: امیدوارم با سرعت بخشیدن به توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی، تولید گاز این میدان گازی را از نیمه سال آینده آغاز کنیم، همچنین توسعه میدان گازی کیش در اولویت کاری ما قرار دارد؛ بنابراین گزارش رئیس و دیگر اعضای کمیسیون انرژی مجلس از تأسیسات فاز ۱۴ پارس جنوبی، شرکت پتروپالایش آدیش، بندر سیراف فارس و بیمارستان امام خمینی کنگان بازدید کردند.
 

 

انتهای پیام/ 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *