صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

فروش نخل‌های خرما به کشور‌های عربی؛ شایعه یا واقعیت؟/ انجمن ملی خرما تائید و جهاد کشاورزی خوزستان رد کرد!

۱۹ آبان ۱۴۰۰ - ۱۵:۱۶:۲۱
کد خبر: ۷۷۳۰۲۱
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
رئیس انجمن ملی خرمای ایران گفت: قرار است ۱۰ آذر ماه در جلسه‌ای با حضور همه مسئولان ذی‌ربط در بوشهر خواستار تجدیدنظر درباره فروش نخل‌های قدیمی، غیر مثمر و مشکل‌دار و همچنین دقت نظر بیشتر و نظارت گسترده‌ای انجام شود تا در آینده دچار مشکل نشویم.
محسن رشید فرخی در گفت‌وگو با میزان، در خصوص کَندن و فُروش نخل‌های خرما به کشور‌های عربی، گفت: طی چند روز اخیر فروش نخل مسئله اصلی ما با وزارت جهاد کشاورزی بوده و در این خصوص به این نتیجه رسیده ایم که جهاد کشاورزی مجوز فروش نخل‌های قدیمی، غیر مثمر و مشکل‌دار را در صورتی داده است که مالک، متعهد به جایگزنی نخل جدید شود و قبل از جایگزینی، نمی‌تواند نخل‌ها را صادر کند.

وی افزود: هر اندازه که حسن نیت در فروش نخل‌های قدیمی، غیر مثمر و مشکل‌دار باشد ولی باز هم به بازنگری و نظارت مجدد نیاز دارد ، زیرا ممکن است از قانون سوءتفسیر شود و این امر  را در آینده به عنوان یک کار و شغل تلقی کنند.

رئیس انجمن ملی خرمای ایران بیان کرد: قرار است طی دو هفته آینده در ۱۰ آذر ماه جلسه‌ای را در بوشهر با تمام مسئولین این امر برگزار کنیم تا خواستار شویم در خصوص فروش نخل‌های قدیمی، غیر مثمر و مشکل‌دار دقت نظر بیشتر و نظارت گسترده‌ای انجام شود تا در آینده دچار مشکل نشویم.

رشید فرخی اظهار کرد: نگرانی اصلی ما در خصوص محیط زیست است ممکن است خالی شدن باغات مشکل زیست محیطی برای کشور داشته باشد، اما جهاد کشاوزی تضمین کرده است که تمامی فروش نخل‌ها با تضمین محضری از باغدار بوده و قبل از جایگزینی نخل جدید نمی‌توانند نخل‌های غیرمستمر را بکَنند تا معدوم و صادر کنند.

وی خاطر نشان کرد: باتوجه به حسن نیتی که وزارت جهاد کشاورزی در این مسئله دارد نیاز به نظارت بیشتری است و طی این دو هفته تا برگزاری جلسه با وزارت جهاد کشاورزی صادرات و کَندن نخل صورت نمی‌گیرد و متوقف شده است تا جلسه مد نظر با وزارت جهاد کشاورزی و ذینفعان انجام شود.

رشید فرخی در خصوص اینکه نخل‌های غیر مثمر در کشور‌های عربی چه ارزشی برای خرید و فروش دارند؟، گفت: نخل‌های غیر مثمر را در کشورهای عربی برای کاشت زینتی استفاده می‌کنند و باتوجه به قیمت‌های نازلی که برای خرید نخل‌ها پرداخت می‌شود شاید خود دولت نخل‌ها را بخرد و برای قسمت‌های زینتی خودمان استفاده کند، زیرا هیچکدام از کشور‌های عربی پرآب‌تر و وضعیت بهتری نسبت به کشور ما ندارند.

همچنین خدارحم امیری‌زاده رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان خوزستان در خصوص این موضوع به خبرنگار میزان گفت: فروش نخل در خوزستان اتفاق نیفتاده است و این فروش نخل و صادرات به کشور‌های عربی در روستایی در استان بوشهر صورت می‌گیرد البته از واقعیت داشتن این مسئله مطمئن نیستم، زیرا فقط خبر‌هایی در این خصوص دریافت کرده‌ام.

وی در خصوص اینکه آیا مجوز فروش نخل‌های مشکل‌دار و غیر مثمر از طریق جهاد کشاورزی صادر شده است، گفت: بعید می‌دانم وزارت جهاد کشاورزی در خصوص چنین مسئله‌ای مجوز صادر کرده باشد به نظر بنده غیرممکن است، زیرا چند سال پیش یک سرمایه‌گذار ایرانی قصد انجام فروش نخل‌های فرسوده و غیر اقتصادی را داشت، ولی وزارت جهاد کشاورزی خوزستان مجوز این کار را نداد.

 

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *