صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مأموریت وزیر اقتصاد به رئیس سازمان بورس در صحن علنی مجلس: پروژه عدالت و نوسازی نظارت بر بورس نهایی شود

۱۸ آبان ۱۴۰۰ - ۰۸:۲۷:۴۳
کد خبر: ۷۷۲۶۱۷
دسته بندی‌: سیاست ، مجلس و دولت
وزیر امور اقتصادی و دارایی با حضور در جلسه علنی امروز مجلس و ارائه گزارشی از وضعیت بازار سرمایه به وکلای ملت، اعلام کرد همین جا از رئیس سازمان بورس می‌خواهم پروژه عدالت و نوسازی نظارت بر بورس را نهایی کند.

- احسان خاندوزی وزیر امور اقتصاد و دارایی با حضور در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی، از وضعیت بازار سرمایه کشور به وکلای ملت گزارش ارائه کرد.

وی در این جلسه با بیان اینکه اقتصاد ایران در یکی از نقاط تحولی قرار دارد، گفت: بازار سرمایه با توجه به ماهیت خود می‌تواند بر چالش تامین منابع تولید نقش خود را ایفا کند.

خاندوزی با اشاره به رشد بی‌منطق بازار سرمایه در نیمه اول سال ۹۹ و کاهش ۴۵ درصدی شاخص در نیمه دوم همین سال بیان داشت: این روند موجب زیان و بلکه ناراحتی سهامدارن خُرد شد.

خاندوزی اظهارداشت: خوشبختانه با رای ملت به دولت آیت الله رئیسی و بازگشت خوشبینی به بازار‌ها، شاخص از ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ تا امروز حدود ۳۰۰ واحد رشد کرد. در بورس کالا که آن هم رکن مهمی از معاملات اقتصادی و شفافیت اقتصادی هست در سال جاری ۳۸ میلیون تن انواع محصولات مختلف معامله شده که نسبت به دوازده ماه کل سال گذشته که ۳۴ میلیون تن بوده در همین ۷ ماه و نیم شاهد وضعیت بهتری بودیم.

وی بیان داشت: البته چنانچه مستحضرید حرکت قیمت‌ها در بازار سرمایه بنا به ذات خودش همراه با نوسان است و بیشتر محلی برای حضور ریسک‌پذیر‌ها است. با این حال بررسی‌ها نشان می‌دهد بازدهی این بازار بیش از همه بازار‌ها اعم از بازار طلا مسکن و ... بوده است و همین امر آینده روشنی را به سرمایه گذاران بلندمدت نوید می‌دهد.

وزیر اقتصاد و امور دارایی بیان داشت: برنامه اصلی ما در حوزه بازار سرمایه افزایش نقش بازار سرمایه در تامین منابع تولید است در نظم طبیعی بازار سرمایه، وزارت اقتصاد متولی شفافیت، نظارت و نقدشوندگی زیرساخت‌های سالم بازار و موارد مانند این است و فراز و فرود هر یک از شاخص‌های بورس به سیاست‌های دولت و مجلس بستگی دارد آنهم در بخش‌های صنعتی، بانکی پالایشی، معدنی و خودروی و امثالهم است.

خاندوزی تاکید کرد: بنابراین اینکه در زیر بخش‌ها و زیر شاخص‌ها شاهد روز‌های قرمز و روز‌های سبز در صنایع مختلف هستیم بسته به این است که در وزارتخانه و یا در مجلس چه سیاست‌هایی حول آن صنایع خاص اتخاذ می‌شود. بنابراین این موضوعات به یک وزارتخانه بر نمی‌گردد و در این مسئله حتی اظهارنظر‌های یک مقام دولتی و مجلسی تاثری گذار است.

وی بیان داشت: در این بخش ثبات قوانین و مقررات برای فعالان بازار سرمایه کلیدی است به گونه‌ای که ما هر چند ماه نباید شاهد تغییر فرمول‌های مصوب در مقررات دولت و مصوبه فلان وزارتخانه و قوانین مجلس و بودجه‌های سنواتی که هر سال ممکن است برای بخش‌های مختلف تصمیمات جدیدی اتخاذ شود، باشیم چراکه این ثبات ایجاد کردن و دست به دست هم دادن برای اینکه اقتصاد پیش بینی پذیر باشد، اهمیت دارد.

وزیر اقتصاد تاکید کرد: این اتفاق اگر بین وزارتخانه‌های متعدد فراهم شود آنگاه ما می‌توانیم نوید یک دوره پیش بینی پذیر و قابل اعتماد را برای بازار داشته باشیم. بنابراین سیاست دولت در بلندمدت حمایت از بازارهاست البته فعالان بازار متاسفانه شاکی هستند و شکایت آن‌ها به حق است، مثل ضعف‌های نظارتی که متاسفانه ساز و کار نظارت در بورس کشور ما مدرن و شفاف و منصفانه نیست.

وزير امور اقتصادی و دارایی تصریح کرد: من همین جا از رئیس سازمان بورس می‌خواهم پروژه عدالت و نوسازی نظارت بر بورس را تا پایان سال نهایی کند.

وی بیان داشت: برنامه دولت حمایت از بازار سرمایه به ویژه از سهامدارن خرد است. تاکید بنده به رئیس سازمان بورس تقویت جدی بازارگردانی، بهره گیری اوراق تبعی و تشویق سهامداری غیر مستقیم مردم است. بیشتر بخوانید: قالیباف: حمایت از سهامداران خُرد در بازار سرمایه انجام شو


خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی کشور پس از اظهارات نمایندگان مجلس در خصوص وضعیت بازار سرمایه ، گفت: نمی‌خواهیم بگوییم اگر اتفاقی در بازار سرمایه رخ می‌دهد ما با همان نگاه به دیگر بازار‌ها توجه داریم، اما باید توجه کنیم تجربه ۱۰ سال گذشته نشان می‌دهد که بازار سرمایه در مقایسه با دیگر بازار‌های سرمایه گذاری در کشور جذاب‌تر، شفاف‌تر و پربازده‌تر است. سیاست دولت هم مبتنی بر حمایت از بازار سرمایه و خروج سرمایه از بازار‌های غیرمولد می‌باشد. چرا که تلاطم و نوسانات قیمت‌ها در بازار‌هایی همچون ارز و مسکن بر زندگی مردم تاثیرات منفی می‌گذارد.

وی ادامه داد: برای رفع این مشکل تلاش داریم به لایحه مالیات بر عایدی سرمایه کمک کنیم. در وزارت اقتصاد در این خصوص اقداماتی انجام شده و می‌شود تا با امید به خدا جزییات طرح مجلس شورای اسلامی بررسی شود تا با این دو اقدام سرمایه‌ها به سوی فعالیت‌های تولیدی و بازار سرمایه حرکت کند.

وزیر اقتصاد عنوان کرد: متاسفانه در این مدت گذشته در بخش بانکی کوتاهی نظارتی وجود داشته است، اما از مدیران عامل بانک‌های دولتی تعهد گرفته‌ایم که به هیچ عنوان به حوزه سفته‌بازی‌ها و سوداگری‌های بازار‌های دارایی ورود نکنند. دغدغه مشترک دولت و مجلس شورای اسلامی این است که این ضعف نظارتی که در گذشته بوده رفع شود. بحث نظارت مورد توجه است چرا که این‌که عده‌ای اراده کنند ارزش یک سهام کاهش پیدا کند یا افزایش، به هیچ عنوان صحیح و زیبنده نمی‌باشد.

وی ادامه داد: در جلسات اخیر شورای پول و اعتبار تاکید کردم که دستور جلسات تغییر کند تا شورا به مسئله سیاست پولی، ارزی، بانکی و اعتباری کشور و هماهنگی آن با دیگر سیاست‌های اقتصادی کشور توجه کند. در همین خصوص میان رئیس بانک مرکزی، وزارت اقتصاد و سازمان برنامه به صورت هماهنگ جلساتی برگزار می‌شود که با امید به خدا نتیجه آن در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ مورد توجه قرار گیرد.

خاندوزی بیان داشت: به موضوع تزریق و برداشت بازار اوراق اشاره شد. در اصل این دو موضوع رقیب یکدیگر نیستند، ولی عده‌ای احساس می‌کنند که اینگونه است اگرچه ما به دلیل توجهی که به حمایت از بازار سرمایه و سهامداران داریم تلاش است که دولت کسری بودجه سال ۱۴۰۰ را از طریق بازار بورس جبران نکند.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *