چند نکته درباره حمله به محل اقامت مصطفی الکاظمی و اوضاع عراق
- آنچه در ماجرای حمله به خانه مصطفی الکاظمی، نخست وزیر عراق وجود دارد، نقش نیروهای آمریکایی در این کشور است.
مدتی است که پس از برگزاری انتخابات پارلمانی در عراق که نتیجه آن باید تشکیل پارلمان جدید و دولت جدید شود، اعتراضاتی صورت گرفته است.
نیروهای آمریکایی مستقر در عراق به ویژه بغداد علاوه بر تأمین امنیت نیروهای خود، مسئول ایجاد امنیت و تأمین امنیت کلی برای مسئولان عراقی به ویژه نخست وزیر این کشور را دارند.
علاوه بر آن وجود سامانه های پدافندی پیشرفته آمریکایی در بغداد این توقع را ایجاد کرده که هیچ پرنده ای از چشم سامانه پدافندی و رادارهای پیشرفته نیروهای آمریکایی پنهان نماند.
در حمله پهپادی به خانه نخست وزیر عراق، چند فروند پهپاد به پرواز در آمدند اما اکنون مسئله اصلی در عراق نتیجه انتخابات پارلمانی در این کشور است که با اقدام علیه الکاظمی به حاشیه رانده شده است.
به این نکته باید توجه کرد که خانه الکاظمی نزدیک سفارت آمریکا در بغداد است.
در همان ساعات اولیه حمله به خانه الکاظمی، رسانه های وابسته به دربار سعودی انگشت اتهامات به سوی گروه های مقاومت نشان رفتند که البته همین واکنش خود نشان دهنده طراحی سناریویی برای متهم کردن نیروهای مقاومت در عراق بود.
آنچه که اکنون در منطقه گلوی دشمنان را فشار می دهد وجود نیروهای مقاومت است، در لبنان حزب الله این کشور، در عراق حشد الشعبی و دیگر نیروهای مقاومت و در یمن انصارالله است که باعث شده تا محور غربی عبری عربی را نگران کند.
برای این منظور وجود ناامنی، درگیری و اختلافات سیاسی بین جریان های موجود در عراق و لبنان، گزینه ای است که آمریکا آن را پیگیری می کند.
هوشیاری، درایت و توجه به ضرورت حفظ و تقویت انسجام سیاسی و ملی به ویژه ارتقاء جایگاه و نقشآفرینی سازنده جریان های سیاسی عراق مهمترین الزامی است که برای عبور از شرایط نگران کننده در این کشور ضروری است.
الکاظمی اکنون و هنوز نخست وزیر قانونی این کشور است که باید برای جلوگیری از تشدید اختلافات و احتمال بروز درگیری های داخلی، همه جریان ها از او حمایت کنند مگر آن که او خلاف قانون عمل کند.
حمایت قانونی از نخست وزیر قانونی می تواند بخشی از فتنه های طراحی شده برای عراق را خنثی کند.
در کنار این رفتار هوشمندانه، باید هر چه سریع تر و با دقت نتیجه انتخابات عراق به صورت رسمی و با کمترین هزینه سیاسی مشخص شود.
مردم عراق در این شرایط باید هوشیارتر از گذشته نسبت به سرنوشت این کشور حساس باشند و جریان های سیاسی نیز اهداف جناحی خود را کنار گذاشته و به بحث امنیت ملی عراق بیندیشند.