صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

خواص میوه بهشتی پاییز؛ از تقویت ایمنی بدن تا محافظت از قلب

۱۸ آبان ۱۴۰۰ - ۰۳:۵۰:۰۱
کد خبر: ۷۷۲۴۰۹
انار دارای خواص آنتی‌اکسیدانی، ضد ویروسی و ضدتوموری است. کارشناسان می‌گویند این میوه منبع خوبی از ویتامین‌ها به ویژه ویتامین A، ویتامین C و ویتامین E و همچنین اسیدفولیک است.

_ فارس نوشت: میوه‌های پاییزی جزو آن دسته مواد غذایی هستند که بهتر است در فصل پاییز همواره به طور منظم و روزانه استفاده شوند، اما یک میوه پاییزی منحصر به فرد وجود دارد که ده‌ها خاصیت دارد. خداوند متعال در هر فصلی، میوه‌های متناسب با آن فصل را آفرید تا آدمی بر اساس نیاز‌های جسمی خود از میوه‌ها استفاده کند. محققان طب قرآنی بر این عقیده‌اند که انار به عنوان یک میوه بهشتی از این جهت در فصل پاییز به بار می‌نشیند که فصل پاییز، فصل خزان درختان و گرفتگی آسمان است و دانه‌های انار برای جلوگیری از افسردگی و نگرانی، بسیار مفیدند و سبب شادابی می‌شوند.

پوست خود را با انار درخشان کنید

شاید به توان گفت هر انسان در طول عمر خود کمتر میوه‌ای را غنی‌تر از انار خواهد یافت. میوه‌ای قرمز و غنی شده که به بسیاری از دلایل یکی از سالم‌ترین میوه‌ها شناخته شده است. انار دارای خواص آنتی‌اکسیدانی، ضد ویروسی و ضدتوموری است و گفته می‌شود منبع خوبی از ویتامین‌ها به ویژه ویتامین A، ویتامین C و ویتامین E و همچنین اسیدفولیک است. حاوی دو ترکیب - پونیکالاژین و پونیکیک اسید است که همه فواید آن را به همراه دارد. در واقع، شما شگفت‌زده خواهید شد اگر بدانید آنتی‌اکسیدان‌های موجود در انار تقریباً سه برابر بیشتر از چای سبز است. خوردن روزانه انار یا نوشیدن آب آن می‌تواند کمک بسیار خوبی برای ایمنی بدن شما باشد. بدینوسیله با دیابت نوع ۲ مبارزه کنید، فشارخون را کنترل کنید، هضم غذا‌ها را آسان کرده و پوست خود را نیز درخشان کنید.

مصرف‎ آب‎ انار از ابتلا بـه‎ سرطان‎ پروستات‎ جلوگیری‎ می‌‎کند

پژوهش‌های‎ جدید نشان می‎‌دهد آب‎ انار خاصیت‎ ضد سرطانی‎ دارد. طبق تحقیقات سازمان کشاورزی ایالات متحده آمریکا انار منبع خوبی از آنتی اکسیدان‌ها، پتاسیم و ویتامین C است پژوهشگران‎ آکادمی‎ علوم‎ آمریکا دریافته‎‌اند که مصرف‎ آب‎ انار از ابتلا بـه‎ سرطان‎ پروستات‎ جلوگیری‎ می‌‎کند.

با کشف‎ جدید راه‎‎ دستیابی‎ بـه خواص‎ ضدسرطانی‎ و نحوه‎‎ معالجه سرطان‎ با آب‎ انار هموارتر شده‎ است. متخصصان‎ تغذیه‎ مصرف‎ آب‎ انار را صبح‎ و پیش‎ از صبحانه‎‎ توصیه می‌کنند.

خوردن انار چربی اضافی را از بین می‌برد

الهام امیری، متخصص تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به اینکه انار از ما در برابر رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند، گفت: انار سرشار از آنتی‌اکسیدان است و بنابراین بدن ما را در برابر رادیکال‌های آزاد که مسئول پیری زودرس هستند، محافظت می‌کند، رادیکال‌های آزاد در اثر قرار گرفتن در معرض آفتاب و در اثر سموم مضر در محیط ایجاد می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه انار خون را رقیق می‌کند، افزود: آنتی‌اکسیدان‌های موجود در انار به عنوان رقیق‌کننده خون عمل می‌کنند، دانه‌های انار از تشکیل لخته و انعقاد پلاکت‌های خون جلوگیری می‌کند، دو نوع لخته خون وجود دارد، یکی خوب است که باعث بهبودی در حین بریدگی یا آسیب می‌شود و دوم زمانی که هر گونه لخته داخلی وجود دارد مانند قلب، عروق یا هر جای دیگر داخل بدن، این نوع لخته‌ها خوب نیست و می‌تواند کشنده باشد.

امیری با اشاره به خاصیت انار در پیشگیری از تصلب شرایین بیان کرد: با افزایش سن و نوع شیوه زندگی، دیواره عروق ما به دلیل کلسترول سخت‌تر می‌شود و گاهی اوقات انسداد ایجاد می‌شود، خاصیت آنتی‌اکسیدانی انار از اکسید شدن کلسترول بد جلوگیری می‌کند، بنابراین، خوردن انار چربی اضافی را از بین می‌برد و از سخت شدن دیواره شریان‌ها جلوگیری می‌کند.

این متخصص تغذیه با بیان اینکه انار مانند ماسک اکسیژن عمل می‌کند، عنوان کرد: انار به پمپاژ سطح اکسیژن در خون ما کمک می‌کند، به دلیل آنتی‌اکسیدان‌های موجود در انار با رادیکال‌های آزاد مبارزه می‌کند، کلسترول را کاهش می‌دهد و از لخته شدن خون جلوگیری می‌کند، همه این‌ها در نهایت به جریان آزاد خون و در نتیجه بهبود سطح اکسیژن در بدن شما کمک می‌کند.

وی با بیان اینکه انار از آرتروز جلوگیری می‌کند، ادامه داد: انار با مبارزه با آنزیمی که این کار را می‌کند می‌تواند آسیب غضروف را کاهش دهد، انار توانایی کاهش التهاب را دارد.

امیری با تأکید بر اینکه انار فشارخون را پایین می‌آورد، گفت: اسید پونیکیک یکی از اجزای اصلی انار است که به کاهش کلسترول، تری گلیسیرید و کاهش فشار خون کمک می‌کند.

این متخصص تغذیه با بیان اینکه انار ایمنی را افزایش می‌دهد، اضافه کرد: انار که سرشار از ترکیبات ضدالتهابی است، برای افرادی که از اختلالات مرتبط با ایمنی مانند آرتریت روماتوئید و استروآرتریت رنج می‌برند، بسیار مفید است، انار سرشار از ویتامین C است که تولید آنتی بادی را افزایش می‌دهد و به ایجاد ایمنی کمک می‌کند، انار می‌تواند به شما در حفظ سیستم ایمنی سالم و جلوگیری از بیماری‌ها و عفونت‌های شایع کمک کند.

ماسک انار

از ماسک انار برای مقابله با چین و چروک پوست صورت استفاده می‌کنند. انار به دلیل داشتن آنتی‌اکسیدان‌های قوی، با رادیکال‌های آزاد که عامل اصلی پیری پوست هستند، مقابله می‌کند. برای استفاده موضعی، مقداری آب انار را بگیرید و آن را بدون مخلوط کردن با چیز دیگری روی پوست صورت خود بمالید. این کار باعث روشن شدن پوست می‌شود و برای تغذیه پوست هم بسیار مناسب است.

یک لیوان آب انار ۴۰ درصد ویتامین C بدن را تأمین می‌کند

آب انار خواص آنتی‌اکسیدانی قوی داشته و در پیشگیری از بیماری‌های قلبی، سکته و حمله قلبی نقش مؤثری دارد، یک لیوان آب انار حدود ۴۰ درصد ویتامین C مورد نیاز روزانه شما را تأمین می‌کند و منبع خوبی از ویتامین‌های A، E و اسیدفولیک است. مقدار آنتی اکسیدان موجود در آب انار حتی ۳ برابر چای سبز است. در واقع آب انار یکی از غنی‌ترین منابع پلی‌فنول‌هاست که گروهی از آنتی‌اکسیدان‌های قوی هستند. نقش آنتی‌اکسیدان‌ها، کند کردن یا جلوگیری از صدمه سلولی است که توسط علل مختلف استرس‌زا حادث می‌شوند، مانند مصرف سیگار و دخانیات، آلودگی هوا، استرس‌های روحی.

جوشانده پوست انار برای گلودرد و رفع بواسیر مفید است

محمد رمضانی، کارشناس ارشد تغذیه با بیان اینکه انار برای اشخاصی که دچار یبوست هستند مضر است، گفت: انار میوه‌ای سرد است، بنابراین اشخاصی که سرد مزاج هستند پس از خوردن آن، مقداری آب جوش با نبات باید بخورند، انار برای کسانی که دچار نفخ معده هستند، ضرر دارد. زیاده‌روی در مصرف انار ترش ایجاد زخم معده می‌کند.

وی در خصوص خواص قسمت‌های دیگر درخت انار بیان کرد: جوشانده پوست انار برای گلودرد و زخم گلو و رفع بواسیر مفید است، جوشانده گل انار برای از بین بردن زخم‌های دهان و اسهال مزمن مفید است، جوشانده ریشه انار برای دندان درد و نیز جوشانده پوست درخت انار اثر ضد کرم دارد.

رمضانی با بیان خواص موجود در آب انار اضافه کرد: آب انار در افزایش جریان خون در قلب مؤثر است و خاصیت میکرب‌کشی و ضدعفونی‌کنندگی دارد، انار مانع بروز پوسیدگی دندان می‌شود؛ انار اشتهاآور و غنی از آنتی‌اکسیدان، اسید فولیک، پتاسیم و آهن است، مطالعات نشان می‌دهد که انار یکی از نیرومندترین و مغذی‌ترین غذا‌ها برای سلامتی و میوه‌ای است که شما نمی‌توانید از رژیم‌تان حذف کنید.

کارشناس ارشد تغذیه با توصیه به خوردن این میوه و آب آن به همراه گل‌پر به دلیل ترکیباتی که دارد، ادامه داد: این میوه نفخ‌آور است، مصرف آن با گیاه معطری مانند گلپر که طبع گرمی دارد، خاصیت نفخ‌کنندگی آن را از بین می‌برد.

افراد برای کنترل فشار خون از رب انار ترش استفاده کنند

رب انار به عنوان چاشنی در بعضی از غذا‌ها مثل فسنجان، اکبر جوجه، شامی، کباب لرستانی و بعضی از آش‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. این رب در اثر جوشاندن و غلیظ شدن آب انار به دست می‌آید و خاصیت بسیار زیادی برای سلامتی بدن دارد. رب انار حاوی کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، فیبر، آهن، منیزیم، منگنز، اسید فولیک، پلی فنول، اسید اولایژیک، قند، ویتامین A، گروه ویتامین B، B۱، B۲، B۳، B۶، C، E است.

رب انار برای افرادی که فشارخون بالا دارند، بسیار مفید است و این افراد برای کنترل فشار خون باید از رب انار ترش استفاده کنند. این رب به دلیل وجود پلی‌فنول و اسید اولایژیک سبب کاهش کلسترول بد خون شده و از رسوب چربی در عروق جلوگیری می‌کند.

کاهش وزن با مصرف رب انار

یک پژوهشگر طب سنتی درباره رب انار گفت: رب انار به علت داشتن ویتامین A، B، C سبب افزایش سوخت و ساز بدن شده در نتیجه کاهش وزن و لاغری را به همراه دارد. به علت داشتن ویتامین B۳ نیاسین برای عملکرد بهتر مغز مفید است و حافظه را تقویت و از آلزایمر جلوگیری می‌کند. برای زنان باردار و جنین مفید است البته زنان باردار نباید در خوردن آن زیاده‎‌روی کنند.

وی درباره موارد منع مصرف رب انار عنوان کرد: برای افرادی که زخم معده، یبوست مزمن، گلو درد، مشکلات ریوی مثل آسم شدید دارند، مصرف زیاد آن مضر است و به مقدار خیلی کم، همراه غذا استفاده کنند و می‌توانند برای مصرف با پزشک خود مشورت کنند.

توصیه‌هایی برای خوردن انار

سردمزاجان باید در خوردن انار دقت کنند، زیرا این میوه معده را سست کرده و ایجاد نفخ می‌کند، بهتر است افراد سرد مزاج میوه انار را با گلپر میل کنند.

جوشانده پوست درخت و پوست ریشه انار که برای رفع کرم روده و معده به‌کار می‌رود، ممکن است باعث ایجاد سرگیجه و استفراغ شود، در خوردن جوشانده پوست انار باید احتیاط کرد و بهتر است این کار تحت نظر متخصص انجام شود.

آب انار ترش برای سیستم ریوی و مغزی به دلیل قابض بودن و تنگ‌کردن مجاری هوایی می‌تواند سبب تشدید سرفه و تنگی نفس شود.

مصرف زیاد انار ترش، باعث ایجاد یبوست می‌شود پس اگر در اجابت مزاج مشکل دارید، به‌جای انار ترش از انار شیرین که ملین مزاج است، استفاده کنید.


برچسب ها: میوه انار

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *