صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

قطار شکست‎های سیاست عربستان در ایستگاه لبنان

۱۷ آبان ۱۴۰۰ - ۰۳:۱۵:۰۱
کد خبر: ۷۷۲۲۴۵
تنش اخیر در روابط عربستان و لبنان بار دیگر میزان دخالت‎های ریاض در امور بیروت را نشان داد.

- کشور همیشه بحران زده لبنان که دلایل آن بر همگان آشکار است، این روز‌ها شرایط دشوارتری را سپری می‌کند.

عامل اصلی دخالت‌های عوامل خارجی به ویژه عربستان است که البته ضعف در ساختار سیاسی آن اجازه می‌دهد رژیم سعودی در امور این کشور دخالت کند و آن را به آشوب و بی ثباتی بکشد.

قطر یکی از کشو‌های همپیمان، همسو و مطیع عربستان بود، اما با کوچکترین مخالفت دوحه با ریاض، سعودی‌ها این کشور را تحریم کردند و همه کشور‌های عربی خلیج فارس را نیز وادار کردند تا قطر را تحریم کنند.

قطر در منطقه تنها مانده بود و می‌رفت تا با موانعی که سعودی‌ها ایجاد کرده بودند حتی با بحران غذا نیز روبرو شود.

اما ایران به این کشور در شرایط تحریم یاری رساند و باعث شد تا تحریم‌های ائتلاف سعودی خنثی شود و همین امر باعث گشت تا روابط عمیق‌تر شود، دوحه خود را هر چه بیشتر به سوی تهران نزدیک کند و اکنون عمق روابط ایران و قطر زیاد است.

لبنان کشوری عربی با ویژگی‌های خاص است که همواره با ایران روابط خوبی داشته هر چند فرار و نشیب زیادی در این روابط وجود داشته است که دلیل آن هم فشار‌ها و دخالت‌های عربستان در این کشور بوده است.

سعودی‌ها سعی دارند تا با رفتار‌ها و سیاست‌های مداخله گرانه خود در کشور‌های منطقه، روابط آن‌ها را با ایران تخریب کنند.

با وجودی که عربستان خود را پدرخوانده رژیم‌های عربی خلیج فارس می‌داند و سعی دارد آن‌ها را زیر سلطه خود داشته باشد، اما آن‌ها با این وجود نمی‌توانند ایران را نادیده بگیرند.

ایران کشوری با وسعت و جمعیت زیاد، با ظرفیت‌ها و قابلیت‌های بسیار بالای اقتصادی، سیاسی و نظامی را هیچ کشوری نمی‌تواند نادیده بگیرد و ناخودآگاه مجبور می‌شود تا با آن روابط داشته باشد هر چند حتی در سطح پایین، لبنان نیز از این مسئله جدا نیست به ویژه آن که حزب الله در آنجا حضور دارد که روابط بسیار نزدیکی با ایران دارد.

زمانی که لبنان با کمبود سوخت روبرو بود، تنها کشوری که به لبنان کمک کرد، ایران بود؛ چند فروند نفتکش به سوی بیروت روانه شد تا این کشور از بحران خاموشی و بنزین رهایی یابد.

در این میان هیچیک از کشور‌های عربی حتی عربستان به لبنان کمک نکردند.

ایران کمک‌های سوختی خود را ارسال کرد و بار دیگر در میان مردم لبنان عزیزتر شد.

اما عربستان هر روز در نزد مردم لبنان منفورتر می‌شود چرا که مردم لبنان می‌بینند و درک می‌کنند که «سعد حریری» که از حمایت سعودی‌ها برخوردار است با رفتار‌های سیاسی خود چگونه لبنان را با بحران سیاسی روبرو کرده است.

خشم سیاسی سعودی‌ها تنها برای آن بود که «جورج قرداحی» مجری، فعال رسانه‌ای و خبرنگار مشهور لبنانی که اخیراً به‌عنوان وزیر اطلاع‌رسانی در دولت «نجیب میقاتی» انتخاب شد گفته بود «مردم یمن به کسی تجاوز نکرده‌اند، آن‌ها فقط در برابر تجاوزات خارجی از خود دفاع می‌کنند و در منازل خود و مراسم‌های شادی و عزا در معرض بمباران قرار می‌گیرند؛ تجاوزی علیه یمن صورت گرفته و خسارت‌های زیادی به آن‌ها وارد شده است، این جنگ کاملاً بیهوده است و باید متوقف شود؛ انصارالله یمن در حال دفاع از خود و وطنش است؛ آیا انصارالله به جایی تجاوز کرده است؟».

اما هر آن چه که وزیر لبنانی گفته است، عین واقعیت است.

قدر مسلم مانع اصلی، وجود مقتدرانه حزب الله لبنان است که از محبوبیت بالایی در میان مردم لبنان برخوردار است در غیر این صورت، نه صهیونیست‌ها و نه سعودی‌ها لحظه‌ای برای اقدام علیه لبنان درنگ نمی‌کردند.

اعتراضات گسترده مردم لبنان به اقدام سعودی‌ها نشان می‌دهد که عمق نفرت مردم این کشور از سران عربستان افزایش یافته است.

همین شکست‌ها است که سعودی‌ها را وادار به مذاکره با ایران کرده، چرا که آن‌ها در بسیاری از صحنه‌ها از یمن تا قطر و لبنان شکست خورده اند و قطار شکست‌های این رژیم همچنان ادامه دارد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *