صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آپارتاید رژیم صهیونیستی در قالب آزار و سرکوب مردم فلسطین

۱۶ آبان ۱۴۰۰ - ۰۵:۱۵:۰۱
کد خبر: ۷۷۱۹۰۵
گزارش‌های منتشر شده از سوی نهاد‌های حقوق بشری، بر این نکته تاکید دارند که مقام‎های رژیم صهیونیستی مرتکب جنایات علیه بشریت در قالب آپارتاید و آزار و اذیت مردم فلسطین شدند.

- مورخان آینده ممکن است سال ۲۰۲۱ را به عنوان سال تغییر جزر و مدی برای مبارزه فلسطینیان مشخص کنند.

به گزارش «نیویورک بوکس»، ماه‌های پایانی سال ۲۰۲۰ یکی از تیره‌ترین ماه‌های دهه‌های اخیر بود، زیرا دولت آمریکا برای پیشبرد دیدگاه افزون‌ طلبانه راست‌گرای رژیم صهیونیستی تلاش می‌کرد تا ذره ذره نگرانی‌های اصلی تشکیل دهنده نگرانی این رژیم را در رابطه با آرمان فلسطین از بین ببرد؛ حق پناهندگان برای بازگشت به خانه‌هایی که در سال ۱۹۴۸ از آنجا اخراج شدند، قرار دادن قدس به عنوان پایتخت فلسطین و حق تعیین سرنوشت در سرزمین‌هایی که در حال حاضر توسط رژیم صهیونیستی اشغال شده است.

در پایان سال، خیانت زمانی رخ داد که چندین کشور عربی به فلسطین پشت کردند و روابط دیپلماتیک و اقتصادی با رژیم صهیونیستی عادی کردند.

اما پیشرفت‌ها به طور غیرمنتظره‌ای رخ داد؛ در ژانویه ۲۰۲۱، یک سازمان پیشرو حقوق بشری مستقر در اراضی اشغالی، گزارشی را بدون ابهام منتشر کرد.

در این گزارش نوشته شده بود «این آپارتاید است؛ آنچه در سرزمین‌های اشغالی اتفاق می‌افتد دیگر نمی‌تواند جدا از واقعیت در کل منطقه تحت کنترل اسرائیل تلقی شود.»

در واقع، صدا‌های متعدد داخلی و بین‌المللی سال‌ها هشدار داده‌اند که اقدامات رژیم صهیونیستی، بدون کنترل، به منزله یک سیستم آپارتاید خواهد بود.

آنچه در این تحلیل متفاوت بود، به چالش کشیدن افسانه‌ای فراگیر بود؛ افسانه‌ای که تعدادی از کشور‌ها آن را تایید می‌کنند، مبنی بر اینکه حکومت نظامی رژیم صهیونیستی در سرزمین‌های اشغالی فلسطین می‌تواند به نوعی جدا از کابینه رژیم صهیونیستی تلقی شود.

۳ ماه بعد، دیده‌بان حقوق بشر، سازمان بین‌المللی حقوق بشر پیشرو در جهان، با انتشار گزارشی جامع، از جمله تحلیل‌های حقوقی گسترده، این یافته را تکرار کرد و به طرز وحشتناکی به این نتیجه رسید که از یک آستانه تاریخی عبور کرده است؛ مقام‎های رژیم صهیونیستی مرتکب جنایات علیه بشریت در قالب آپارتاید و آزار و اذیت مردم فلسطین شدند.

فراتر از ریشه آفریقای جنوبی این اصطلاح، آپارتاید طبق کنوانسیون بین‌المللی ۱۹۷۳ در مورد سرکوب و مجازات جنایت آپارتاید، و اساسنامه ۱۹۹۸ رم دادگاه کیفری بین‌المللی، که جرم آزار و شکنجه را نیز ممنوع می‌کند، به طور جهانی ممنوع است.

دیده بان حقوق بشر و دیگر گروه‌های حقوق بشری برای تایید گذاره‎های خود به تعدادی از تحولات اشاره کردند؛ ادامه الحاق سرزمین فلسطینیان به مناطق اشغالی توسط رژیم صهیونیستی، قوانین اراضی اشغالی که برتری یهودیان را تضمین می‌کند؛ استقرار سیستم کنترل صهیونیست‌ها بر فلسطینیان، سقوط روند صلح و تلاش‌های آمریکا برای تصویب و رسمیت بخشیدن به این موضوع که اراضی اشغالی و فلسطین ۲ کشور جدا هستند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *