معرفی برترینهای جشنواره فن آفرینی شیخ بهایی در ۲۷ آبان
دبیر شانزدهمین جشنواه فن آفرینی و کارآفرینی شیخ بهایی از برگزاری این جشنواره در روزهای ۲۶ و ۲۷ آبان ماه همزمان با هفته جهانی کارآفرینی خبر داد و گفت: مراسم اختتامیه و معرفی برترینهای بخشهای مختلف این رویداد در روز ۲۷ آبان ماه به صورت حضوری و پخش زنده برگزار میشود.
-عبدالرضا کبیری سامانی در نشست خبری جشنواره شیخ بهایی که امروز به صورت مجازی برگزار شد، این رویداد را یکی از قدیمیترین رویدادها در حوزه فن آفرینی و کارآفرینی توصیف کرد و گفت: این رویداد نه تنها یک رویداد فرهنگ ساز بلکه یک جشنواره مکتب ساز است؛ از این رو این جشنواره از ویژگی هایی، چون آینده نگری و توجه به فناوریهای نوپدید و نوظهور، پویایی، خلاقیت و تغییر ساختار ماموریت به اقتضای زمان و نیازهای روز و پیشرو در تبیین مفاهیم کارآفرینی و کسب و کار و نوآوری برخوردار است.
وی ماموریت جشنوارههای اول تا ششم شیخ بهایی را ترویج فرهنگ کارآفرینی عنوان کرد و با بیان اینکه در دوره هفتم تا یازدهم این جشنواره حمایت و تقدیر از کارآفرینان برتر بوده است، اظهار کرد: در دوره شانزدهم این جشنواره تمرکز آن بیشتر بر "رونق و اثربخشی کسب و کارهای دانش بنیان"، گسترش بازار محصولات و خدمات فناورانه و دانش بنیان"، "برگزاری جلسات مشترک دو جانبه"، "برقراری ارتباط بین فن آفرینان و سرمایه گذاران"، "حمایت و تشویق شرکتهای دانش بنیان در حل مسائل " و "جذب حمایت مالی و تسهیلاتی بخشهای دولتی و خصوصی" بوده است.
کبیری با بیان اینکه در جشنواره شانزدهم شیخ بهایی چندین زمینه چالشی در نظر گرفته شده است، اظهار کرد: این زمینهها که با همکاری بخش صنعتی احساس شده است، شامل "فناوریهای صنعت ساز"، "رفع نیاز صنعت در دوران تحریم"، "خشکسالی و سیلاب"، "بازیافت پسماند به خصوص در کلانشهرها"، "محیط زیست، آلودگی هوا، آب و خاک"، "نیازهای صنعت دارو"، "مسائل اقتصادی و صنعتی"، "مسائل اجتماعی"، "زیست فناوری" و "صنایع IT و ICT و هوش مصنوعی" است.
دبیر شانزدهمین جشنواره شیخ بهایی مخاطبان این رویداد را شرکتهای فناور و دانش بنیان، شرکتهای رشد یافته مستقر در پارکهای علم وفناوری، شرکتهای نوپا و در حال رشد مستقر در مراکز رشد و شرکتهای صنعتی و سرمایه گذاران نام برد و افزود: این جشنواره در بخشهای مسابقهای و غیر مسابقهای برگزار میشود.
بخش مسابقهای رویداد شیخ بهایی
کبیری به بخش مسابقهای این رویداد اشاره کرد و با بیان اینکه این بخش در دو بخش "طراحان کسب و کار" و "فن آفرینی و تجاری سازی فناوری در دو حوزه نوپا و رشد یافته برگزار میشود، خاطر نشان کرد: در بخش طراحان کسب و کار طرحهای استارتآپ ها، شرکتهای نوپا و یا واحدهای تحقیق و توسعه شرکتها و صنایع که تبدیل به محصول و یا خدمات قابل ارائه شده باشند، پذیرش شدند.
وی قابلیت تجاری سازی و آمادگی ارائه و جذب حمایت از سرمایه گذاران را از شرایط راهیابی این طرحها به مرحله نهایی داوری این رویداد دانست و ادامه داد: هدف بخش فن آفرینی و تجاری سازی فناوری این رویداد، توسعه شرکتهای دانش بنیان و صنعت ساز است و در داوری طرحهای این بخش، شاخص هایی، چون مدیریتی، فناوری، مالی، قابلیت تجاری سازی و آمادگی برای جذب سرمایه گذار در نظر گرفته میشود.
به گفته وی، طرحهای ارائه شده در این بخش باید دارای نوآوری و فناوری در محصول باشند و محصول باید به مرحله تولید و تجاری سازی رسیده باشد، ضمن آنکه حداقل ۵۱ درصد از سهام محصول متعلق به بخش خصوصی باشد.
کبیری اضافه کرد: در شرکتهای نوپا که محصول آنها کمتر از ۳ سال به بازار عرضه شده باشد و شرکتهای رشد یافته بیشتر از ۳ سال محصول خود را به بازار ارائه داده باشند، میتوانند در این بخش حضور یابند.
اعطای جایزه ویژه به برترین طرحها
دبیر شانزدهمین جشنواره فن آفرینی و کارآفرینی شیخ بهایی از اعطای جایزه ویژه بخش مسابقهای فن آفرینی و تجاری سازی فناوری در این جشنواره خبر داد و در این باره توضیح داد: به منظور گرامیداشت یاد و خاطره مرحوم محمود شیخ زین الدین، معاون فقید نوآوری و تجاری سازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، این جایزه به برترین طرحهای فناورانه اعطا میشود.
وی اضافه کرد: این جایزه به طرحهایی که به مرحله تولید انبوه رسیده و بر اساس آن خط تولید یا کارخانه ایجاد شده باشد، اعطا خواهد شد.
به گفته وی، این جایزه از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان بنیان گذاری شده است.
آخرین آمارهای ثبت نام کنندگان در بزرگترین رویداد کارآفرینی
کبیری با بیان اینکه در شانزدهمین دوره جشنواره شیخ بهایی ۳۶۸ طرح در ثبت نام اولیه عرضه شده است، گفت: تعداد ۱۲۱ طرح در ثبت نام اولیه در بخش فن آفرینی و تجاری سازی و ۲۴۷ طرح در بخش طراحان کسب و کار عرضه شده است.
وی اضافه کرد: علاوه بر آن تعداد ۱۲۱ شرکت ثبت نام اولیه در بخش فن آفرینی و تجاری سازی را تکمیل کردند و از این تعداد ۱۹ شرکت برای راهیابی به مرحله نیمه نهایی و نهایی این بخش انتخاب شدند. از این ۱۹ شرکت، ۹ شرکت در بخش فن آفرین نوپا و ۱۰ شرکت در بخش فن آفرین رشد یافته بوده اند.
دبیر شانزدهمین دوره جشنواره شیخ بهایی با تاکید بر اینکه ۵ شرکت کاندیدای جایزه فناوری صنعت ساز دکتر محمود شیخ زین الدین هستند، اضافه کرد: تعداد کاندیداهای راه یافته به مرحله نهایی این بخش ۱۳ شرکت بودند که از این تعداد ۶ شرکت نوپا و ۷ شرکت رشد یافته بوده و در نهایت دو شرکت کاندیدای جایزه فناوری صنعت ساز دکتر محمود شیخ زین الدین هستند.
وی با اشاره به آمارهای ثبت نامی در بخش طراحان کسب و کار، گفت: ۲۴۷ طرح در بخش ثبت نام اولیه ارائه شد که از این تعداد ۴۲ طرح کاندیدای راهیابی به مرحله نیمه نهایی این بخش شناخته شدند.وی افزود: از این تعداد ۱۰ طرح به عنوان کاندیدا برای راهیابی به مرحله نهایی بخش طراحان کسب و کار انتخاب شدند.
جزئیات بخش غیر مسابقهای شیخ بهایی
دبیر شانزدهمین جشنواره فن آفرینی و کارآفرینی شیخ بهایی، "کافه سرمایه" و "برنامه پل" را از بخشهای این حوزه از جشنواره شیخ بهایی نام برد و اظهار کرد: این دو برنامه در راستای زمینه سازی برای ایجاد فرصتهای سرمایه گذاری و جذب سرمایه گذار در نظر گرفته شده است. از دوره پانزدهم تاکنون بیش از ۱۵۰ مذاکره دو جانبه میان شرکتها با سرمایه گذاران برگزار شده است.
وی "نشستهای تخصصی" و "نمایشگاه مجازی" را از دیگر بخشهای غیر مسابقهای جشنواره شیخ بهایی ذکر کرد و ادامه داد: تا کنون ۱۴ سرمایه گذار از استانهای "اصفهان"، "تهران"، "خراسان رضوی" بر روی ۱۸ طرح فناورانه سرمایه گذاری کردند.
وی با تاکید بر اینکه در مجموع سرمایه جذب شده در جشنواره پانزدهم شیخ بهایی ۱۶۰ میلیارد ریال بوده است، گفت: در این دوره از جشنواره نمایشگاهی از دستاوردهای فن آفرینان به صورت مجازی برگزار خواهد شد.
برگزاری اختتامیه جشنواره همزمان با هفته جهانی کارآفرینی
کبیری با اشاره به زمان و نحوه برگزاری شانزدهمین دوره جشنواره شیخ بهایی، گفت: با توجه به ادامه روند شیوع و همه گیری بیماری کرونا و لزوم رعایت شیوه نامههای بهداشتی، مشابه جشنواره گذشته، این دوره از جشنواره ملی شیخ بهایی در روزهای ۲۶ و ۲۷ آبان ماه همزمان با هفته جهانی کارآفرینی به صورت مجازی برگزار خواهد شد.
وی اضافه کرد: مراسم اختتامیه و معرفی برترینهای بخشهای مختلف این رویداد در روز ۲۷ آبان ماه به صورت حضوری و پخش زنده برگزار میشود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *