برای مراقبت از نسل دیجیتال چه کنیم؟
- مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی نوشت: نسل دیجیتال عنوان برازندهای برای بچههای این دوره است. آنها آنقدر غرق در خدمات و محصولات دنیای دیجیتال شدهاند که اخلاق و رفتارشان کاملاً با نسلهای قبل متفاوت است. در مغز دیجیتال شده نوجوانها چه میگذرد؟ به نظر میرسد طبقهبندی اطلاعات و سلسلهمراتب موضوعات معنای سنتی خود را از دست دادهاند و بچهها نمیتوانند برای بسیاری از آداب و رسوم رفتاری و اجتماعی معنای واقعی پیدا کنند. کمالگرایی و کمحوصلگی هم از نتایج دیجیتالی شدن مغز است. اگر شما هم با این مسئله مواجه هستید و به دنبال راهکار میگردید، این توصیهها میتواند به شما کمک کند.
اولین نکته انس با طبیعت است. همانطور که میدانید برخلاف دنیای دیجیتال در دنیای واقعی، رشد تدریجی نیازمند صبر است و همه مشکلات بهسرعت حل نمیشود. گردش در طبیعت، مشاهده رویش گیاهان و رشد موجودات زنده برای آشنایی بچهها با ضرباهنگ دنیای واقعی مفید است.
اسطورهزدایی از عصر دیجیتال دومین راهکار است. در کنار مزایای عصر دیجیتال باید کاستیها و معایب دیجیتالی شدن را هم برای کودکان و نوجوانان توضیح دهید. هدر رفتن منابع طبیعی و آسیب به جنگلها، استثمار کارگران و کودکان در کارخانهها، آلودگی ناشی از ضایعات و پسماندهای صنعتی، مصرف سرسامآور انرژی در زیرساختهای شبکه جهانی و مراکز نگهداری اطلاعات از مهمترین معایب دیجیتالی شدن است.
سومین توصیه توجه به عمر کوتاه ابزارهای دیجیتال است. نشان دادن ابزار دیجیتال از مد افتاده و بیاستفاده که تا چند سال پیش، باکلاس و بهروز بودند میتواند از شدت شیفتگی فرزندانتان به ابزارهایی که امروز در دست دارند کم کند.
آخرین نکته دلپذیر کردن محیط زندگی است. یادتان باشد جذابیتهای دنیای دیجیتال برای کودکان و نوجوانان آنقدر زیاد است که برای شکست نخوردن در این رقابت عاطفی باید محیط زندگی واقعی بچهها را تا حد امکان جذاب و دوستداشتنی کرد.