صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

شکلات سفید یا شکلات تلخ؟

۱۲ آبان ۱۴۰۰ - ۱۷:۱۵:۰۲
کد خبر: ۷۷۱۲۶۷
شاید شکلات سفید در نزد برخی از افراد بسیار محبوب باشد، اما واقعیت این است که شکلات تلخ یک انتخاب سالم نسبت به شیر و شکلات سفید است.

- اقتصادآنلاین نوشت: زیبایی جهان در تنوع نهفته است و در بخش شکلات‌ها، سه طعم متنوع وجود دارد، یعنی شکلات تلخ، شیر و شکلات سفید. نام آن‌ها نه تنها متفاوت است، بلکه مواد تشکیل دهنده، طعم و حسی که روی جوانه‌های چشایی انسان ایجاد می‌کند هم متفاوت است.

شکلات‌های تیره بیشتر از محصولات کاکائویی مانند کره کاکائو، شکر و مواد جامد تشکیل شده است. بیشتر رنگ‌های تیره حاوی مقدار کمی شیر یا بدون شیر هستند. طعم آن به سمت تلخ متمایل است. برعکس، شکلات شیری حاوی لیتر شیر، چربی لبنی، شکر و محصولات کاکائو است و بافت خامه‌ای و صاف بیشتری به آن می‌بخشد. علاوه بر این، آن‌ها در مقایسه با رنگ‌های تیره کمتر تلخ هستند و بیشتر به سمت شیرین‌تر هستند. در نهایت، شکلات‌های سفید آن‌هایی هستند که مواد جامد کاکائو در آن‌ها وجود ندارد، اما کره کاکائو، شکر و شیر وجود دارد و از این رو رنگ سفید و طعم شیرین آن وجود دارد.

از نظر تغذیه، شکلات تلخ یک انتخاب سالم نسبت به شیر و شکلات سفید است، مخصوصاً وقتی محتوای کاکائو بالای ۶۰ درصد باشد، زیرا محققان دریافته اند که شکلات‌های تیره قدرت آنتی اکسیدان‌هایی مانند پلی فنول‌ها، فلاوانول‌ها و کاتچین‌ها هستند که به کشتن آن‌ها کمک می‌کند. شکلات تلخ همچنین منبع مناسبی از مواد معدنی ضروری مانند آهن، منیزیم و روی است.

مطالعات مصرف شکلات‌های تیره را با فواید قلبی عروقی مرتبط کرده‌اند. فلاوانول‌های موجود در شکلات تلخ تولید اکسید نیتریک را در بدن تحریک می‌کند که باعث گشاد شدن رگ‌های خونی می‌شود که جریان خون را افزایش داده و فشار خون را کاهش می‌دهد.

شکلات تلخ همچنین دارای ترکیبات خاصی مانند پلی فنول‌ها و تئوبرومین است که به کاهش سطح کلسترول لیپوپروتئین با چگالی پایین (LDL) که کلسترول بد در بدن است کمک می‌کند و سطح کلسترول لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL) یعنی کلسترول خوب را افزایش می‌دهد.

شکلات تلخ حاوی ترکیباتی با خواص ضد التهابی است که ممکن است به کاهش التهاب در بدن کمک کند. خوردن شکلات تلخ ممکن است عملکرد مغز را بهبود بخشد، محافظت از سلول‌های عصبی را افزایش دهد و از بیماری‌های عصبی مانند بیماری آلزایمر و پارکینسون جلوگیری کند.

با وجود این مزایای بالقوه شکلات تلخ برای سلامتی، مطمئن شوید که بیش از حد شکلات مصرف نمی‌کنید. شکلات سرشار از قند و چربی اشباع شده است که می‌تواند باعث افزایش وزن در طول زمان شود.

علاوه بر این، فقط خوردن شکلات تلخ از بیماری‌های قلبی شما جلوگیری یا درمان نمی‌کند؛ بنابراین، درک این نکته ضروری است که یک رژیم غذایی متعادل و شیوه زندگی خوب همراه با اضافه کردن یک تکه شکلات در رژیم غذایی، کاری است که شما باید برای حفظ سلامت و شادابی قلب انجام دهید.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *